maritbet girişmaritbet
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Uludağ'a değer katacak projeler gerçekleştiriyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Uludağ'a değer katacak projeler gerçekleştiriyor!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Uludağ'a daha büyük güzellikler katmak için 2 senedir bir planlamanın içerisinde olduklarını belirterek, ''Altyapı çalışmaları bir şekilde gidiyor. Üstyapı çalışmaları için de gereken çalışmalar, projeler büyük ölçüde tamamlandı'' dedi

 

Bursa ve İnegöl'de dün bazı programlara katılan Arınç, gece Uludağ 1. Yerleşim Bölgesi'ndeki Polisevi'nde konakladı. Başbakan Yardımcısı Arınç, öğlen saatlerinde eşi Münevver Arınç ile Karkay Pisti'nin olduğu bölgeye geldi.
 
Burada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin'den Uludağ 1. ve 2. bölgelerdeki kayak pistleriyle ilgili bilgi alan Arınç, daha sonra eşi Münevver Arınç ile telesiyeje binerek 2 bin 45 metre rakımlı Fatin Tepe'ye çıktı. Fatin Tepe'de salep içip manzara seyreden Arınç, yeniden telesiyejle ''oteller bölgesi'' indi.
 
''Projeler büyük ölçüde tamamlandı''
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Uludağ'a uzun süredir gelemediğini hatırlatarak, Uludağ'ın hem Bursa'nın hem Türkiye'nin çok büyük bir güzelliği olduğunu söyledi.
 
Bursa'nın, deniziyle, yeşiliyle, Uludağ'ı ile her yerde bilinen, anılan bir kent olduğunu ifade eden Arınç, ''Kış mevsimindeyiz. Bursa'ya gelmişken Uludağ'ı ziyaret etmek, buradaki güzellikleri görmek istedik. Aynı zamanda Uludağ ile ilgili bir çalışmamız olacak bugün öğleden sonra. Çok güzel, bu telesiyejle yukarı çıktık, etrafı seyrettik. Şimdi de 2. Bölge'ye gideceğiz'' diye konuştu. 
 
Arınç, Uludağ'ın her geçen gün biraz daha gelişeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
"Orman ve Su İşleri Bakanlığı'mız ve belediyemiz Uludağ'a daha büyük güzellikler katmak için 2 senedir bir planlamanın içerisindeler. Altyapı çalışmaları bir şekilde gidiyor. Üstyapı çalışmaları için de gereken çalışmalar, projeler büyük ölçüde tamamlandı. Müdürlerimiz, Uludağ sektörü ile ilgili çalışan arkadaşlarımız burada. Saat 14.00'te onlarla bir çay içimi bir araya geleceğiz. Sayın valimizin de başkanlığında bir toplantı yapacağız. Uludağ'ı gelişmiş, güzel gördüm, ama planlamamız, Uludağ'ın her karışından ayrı istifade etmek, burayı bir kongre merkezi haline getirmek, daha kaliteli otellere kavuşmak, daha güzel merkezler yapabilmek... Bugün inşallah öğleden sonra geldiğimiz noktayı tekrar görüşeceğiz. Diğer bölgelere de valimiz ile gideceğiz. Eşim de çok mutlu oldu çünkü biz epeydir Uludağ'a gelememiştik.'' 
 
Daha sonra, oteller bölgesinde bir süre yürüyüş yapan Arınç, 2. bölgede Ağaoğlu'na ait yeni yaptırılan ''gondol telesiyej''le Kuşaklıkaya'ya çıktı. 
 
Başbakan Yardımcısı Arınç'a, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da eşlik etti. 
     
Vedat Yücebaş-Haluk Yüksel-Tuncer Çetinkaya-AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...