maritbet girişmaritbet
Okmeydanı halkı semtlerine sahip çıktı!

Okmeydanı halkı semtlerine sahip çıktı!

Okmeydanı halkı evlerinin yıkılma kararını düzenledikleri bir yürüyüşle protesto etti. Piyalepaşa Semti Konağı önünde bir araya gelen Okmeydanı sakinleri, "Afet yasası yıkım yasasıdır" dedi

Okmeydanı halkı evlerinin yıkılma kararını düzenledikleri bir yürüyüşle protesto etti. Piyalepaşa Semti Konağı önünde bir araya gelen Okmeydanı sakinleri, "Afet yasası yıkım yasasıdır" dedi.

Okmeydanı halkı kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerinin yıkılma kararını yürüyüşle protesto etti. Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını belirten semt sakinleri yerinde dönüşüm yapılmasını istedi. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında evlerinin yıkılmaması için dün Piyalepaşa Semt Konağı önünde bir araya gelen Okmeydanı sakinleri, "Afet yasası yıkım yasasıdır. Barınma hakkımıza sahip çıkalım", "Barınma hakkı gasp edilemez", "Okmeydanı Sulukule olmayacak" yazılı pankart ve dövizleri açtılar.

Çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun arasına yaşadışı grupların girebileceğini öne sürerek yürüyüşe izin vermek istemedi. Bunun üzerine mahalle sakinleri ile polis arasında yapılan görüşmelerin ardından yürüyüşe izin verilirken, bölgeye sevk edilen çok sayıda çevik kuvvet otobüsü, zırhlı araç ve Toplumsal Müdahale Aracı grubun çevresinden uzaklaştırıldı. Daha sonra semt sakinleri "Afet yasası geri çekilsin", "Halkımız sokağa hesap sormaya", "Okmeydanı bizimdir bizim olacak" sloganları atarak Okmeydanı sokaklarında yürüdü.

Yürüyüş boyunca yurttaşlara bazı araç sürücüleri korna çalarak destek verdi. Yürüyüşün ardından tekrar semt konağının önüne gelindiğinde yapılan basın açıklamasında "Ülkemizde yapıların önemli bir bölümü afet riski altındadır. Risklerin ortadan kaldırılması için acilen önlem alınması gerektiği tartışmasız bir gerçektir. Fakat yapılmakta olan düzenlemeler yanıltıcı ve riskleri almaktan uzaktır. Afet yasası öncelikli olarak halkın can güvenliğinden ziyade sermayenin ekonomik güvenliği olarak karşımıza çıkmaktadır" denildi.

Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını ve yerinde dönüşüm yapılmasının istendiği açıklamada özetle şöyle denildi: "Meclis'te yasalaşan, Cumhurbaşkanı'nın da onayladığı afet yasasıyla şimdi Çevrecilik ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'nin aracılığıyla bizleri evlerimizden atmaya, barınma hakkımızı elimizden almaya çalışacaklar. Bizler Okmeydanı halkı olarak bir araya geldik. Barınma hakkımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Sermaye için yapılan kentsel dönüşümden yana değil, halk için yerinde dönüşümden yana olacağız."

Cumhuriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinde son durum!
  • 17.09.2020 12:06

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinde son durum!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin detaylar düzenlenen Proje Bilgilendirme To ...

Depreme karşı yenilenen Okmeydanı Hastanesi’nde sona yaklaşıldı
  • 30.10.2019 14:30

Depreme karşı yenilenen Okmeydanı Hastanesi’nde sona yaklaşıldı

Depreme karşı yenilenen ve sismik izolatör sistemleri sayesinde deprem anında bi ...

Bakan Kurum: “1,5 milyon acil dönüştürülmesi gereken konut var”
  • 25.07.2020 08:59

Bakan Kurum: “1,5 milyon acil dönüştürülmesi gereken konut var”

Bakan Kurum, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Bilgilendirme Toplantısı'nda ...

Okmeydanı yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldi
  • 29.06.2017 10:43

Okmeydanı yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, tapu sorunun Okmeydanı'nda sona ...

Okmeydanı kentsel dönüşümü için süreç hızlandı!
  • 03.03.2017 09:37

Okmeydanı kentsel dönüşümü için süreç hızlandı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda gerçekleştirilecek ...

Okmeydanı, Şanzelize olmak için bekliyor
  • 30.06.2016 10:41

Okmeydanı, Şanzelize olmak için bekliyor

Çevre Bakanlığı Kasımpaşa ve Okmeydanı’nda 6 mahalleyi ‘riskli alan’ ilan etti. ...