maritbet girişmaritbet
Mersin’e 5 yıldızlı hastane

Mersin’e 5 yıldızlı hastane

Mersin Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Süleyman Ülger, yapımı devam eden 250 yataklı yeni hastanenin ilk bölümünün 2012’nin Nisan ya da Mayıs ayında tamamlanarak hizmete gireceğini bildirdi.

Başhekim Ülger, inşaat bittiğinde Mersin'in 5 yıldızlı otel konforunda bir hastaneye kavuşacağını söyledi.

Mersin merkez Akdeniz İlçesi'nde yer alan Toros Devlet Hastanesi'nin bahçesinde 2010 yılında temeli atılan yeni hastane binasının yapımı devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından TOKİ'ye yaptırılan ve iki bölüm halinde inşa edilecek hastanenin ilk binası tamamlanmak üzere. Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Ülger, inşaat aşaması ve yeni hastanenin Mersin'e kazandıracaklarıyla ilgili açıklama yaptı.

Eski hastanenin yapımına 1955 yılında başlandığını ve 1964 yılında tamamlanarak hizmete girdiğini belirten Başhekim Ülger, uzun yıllar SSK Hastanesi olarak hizmet veren hastanenin, o zamanki şartlarda güneyin en güzel hastanelerinden biri olduğunu, ancak artık hizmet veremeyecek konumda bulunduğunu kaydetti. Mevcut hastanenin günümüz şartlarında hiçbir ihtiyacı karşılayamadığına dikkat çeken Ülger, “Sağlık 1955'ten bu yana çok değişti ve sürekli değişmeye devam ediyor. 255 yataklı mevcut hastanemizde 3-4-6 kişilik odalarımız var ve her bir odada 6 kişi yatıyordu. Artık böyle 4-6 kişilik odalar tarih oldu. Yeni hastanemizde 106 tane tek kişilik, 60 tane çift kişilik, 10 tane süit odamız var. Yeni hastanemiz toplam 250 yataklı olacak ama ayrıca 25 yoğun bakım yatağımız, 31 adet acil serviste sedye yatağımız bulunacak. Hastanemizde 154 poliklinik odamız, 9 tane de ameliyathane yer alacak. Diyaliz ünitemiz de 11 yataklı olarak planlanıyor ama Sağlık Bakanlığı'nın onay vermesi gerekiyor. Çünkü her ilde olması gereken diyaliz ünitesi sayısı belli ve Mersin'de şu anda dolu. Biz diyaliz ünitemizi düzelteceğiz, örneğin acil diyalizimiz yok. Bakanlık ve İl sağlık Müdürlüğü'nden onay alırsak bu bölümü acil diyaliz ve yoğun bakım diyalizleri olarak yapmayı planlıyoruz” dedi.

İLK BİNA 2012'NİN NİSAN YA DA MAYIS AYINDA TESLİM EDİLECEK

Toros Devlet Hastanesi'nin toplam arsa alanının 30 bin 861 metrekare, oturum alanının ise 10 bin 418 metrekare olduğu bilgisini veren Başhekim Ülger, hastanede 321 araçlık açık, 178 araçlık da kapalı olmak üzere iki otopark yer alacağını kaydetti.

TOKİ'nin ilk binanın yapımına 2010'da başladığını ve hastanenin iki aşamada bitirileceğini ifade eden Ülger, inşaatın ilk aşamasının hastane binası olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: TOKİ yetkilileri, hastane binasını 2012'nin 4. veya 5. ayında bize teslim edeceklerini söylediler. Bina bitince biz oraya taşınacağız. Sonra mevcut işleyen bina ve poliklinikler, acil, idari binalar yıkılarak inşaatın ikinci bölümü başlayacak. Bu bölümü de 2013'ün sonuna teslim etmeyi planlıyorlar. İlk bölümde zemin ve birinci katı poliklinik haline getireceğiz. Zaten bizim Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde semt polikliniklerimiz var, dolayısıyla bir yıl bu şekilde idare edeceğiz. Tahmini planımız bu.”

Devam eden hastane inşaatının şu anki aşaması ve yeni binadaki birimler hakkında da bilgi veren Ülger, hastanenin yataklı servisi ve acil hizmet servisinin bittiğini, tüm ıslak zeminlerin boyalarının yapıldığı, seramiklerin döşendiğini anlattı. Hastane yönetiminin, yapım aşamasında boyası, seramiği dahil hiçbir şeye karışamadığını, TOKİ'nin binayı bitirip kendilerine teslim edeceğini aktaran Başhekim Ülger, şunları söyledi: “İnşaatın kabası, detayları, ince işi bitti. Yetkililer, ‘bunu biz Nisan ayına kesin yetiştireceğiz' diyorlar. İlk binada yataklı servis, ameliyathane, görüntüleme merkezi, acil servis ve laboratuvarlar olacak. Binanın zemin katı acil servis, 1. kat görüntüleme merkezi, 2. kat laboratuvarlar ve Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi ile Kardiyoloji Servisi, 3. kat ameliyathane, 4. kat teknik birim olacak. İkinci bina ise 3 kattan oluşacak ve poliklinikler, idari birimler ve konferans salonu ile kapalı otopark bulunacak.”

İlk bina tamamlandığında yataklı servisin zemin katını ve birinci katını 1 yıllığına geçici olarak poliklinik yapacaklarını belirten Başhekim Ülger, bodrumu ise personel, faturalandırma, satın alma, evrak birimi olarak düzenleyeceklerini kaydetti. Ülger, “Buna Amerikan modeli diyorlar; herkesin masası ortada olacak, ışıklandırma ve havalandırması olan geniş bir alanda çalışacak. Aslında poliklinikleri geçici olarak başka bir yer kiralayarak taşımayı düşündük. Ancak, hem çok maliyetli olacak hem de bilgi işlem ağını, elektrik ağını taşımak, hastaya gel röntgen çektir tekrar git hastaneye demek külfet ve hastalar için de sıkıntı yaratacak. Bu nedenle vazgeçtik. Yine de ihtiyacımız olursa yakınlarda bir yerden idari birim için kiralamaya gidebiliriz” ifadelerini kullandı.

MERSİN'E NE GETİRECEK?

Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm Politikası çerçevesinde sağlıkta ciddi dönüşümler olduğuna, dönüşüm politikasının da hizmet sektöründen, yani hastanelerden başladığına işaret eden Başhekim Ülger, bu çerçevede Toros Devlet Hastanesi'nin yeni binaları bittiğinde hizmet ve sağlık açısından Mersin'e çok şey katacağının altını çizdi. İnsanların daha temiz bir hastane, daha temiz, daha hijyenik bir ortama kavuşacaklarını vurgulayan Ülger, “Biz eski binaya ne yaparsak yapalım 1955 yılında inşaatı başlayan bir hastane olduğu için düzeltemiyoruz. Eski binada ortak tuvalet kullanılıyor, o zaman öyle yapılmış. Yeni binada ise her odanın kendi banyosu, tuvaleti olacak. İnsanlara insan gibi değer verilecek, 5 yıldızlı otel konforunda bir hastane planlıyoruz, içini ona göre döşeyeceğiz. Hastanemizin dizaynı değişecek. Hizmet anlayışımızı tamamen hastaya yönelik değiştiriyoruz. Zaten değişmeye başladı bu ve yavaş yavaş daha iyi olacak. Mersin'de bir turistik hastane gibi olacak. Biz, bu yıl içinde Mersin Devlet Hastanesi ile birlikte zaten turizm hastanesi olarak seçildik. Yabancı turistler yurt dışından bize gelip tedavi olabiliyorlar. Dolayısıyla Mersin çok güzel bir hastaneye kavuşacak” diye konuştu.

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çimsa'dan Mersin'e 1,5 milyar liralık yatırım
  • 07.05.2024 10:27

Çimsa'dan Mersin'e 1,5 milyar liralık yatırım

Çimsa, yeni tesis kapasitesinin yaklaşık yüzde 90'nını dünya pazarlarına ihraç e ...

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak
  • 02.08.2023 15:26

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa) Varya ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

Dev santralde inşaat devam ediyor
  • 19.01.2021 10:42

Dev santralde inşaat devam ediyor

2023 yılının sonunda ilk reaktörünün devreye gireceği Akkuyu Nükleer Güç Santral ...

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan projede çalışmalar devam ediyor
  • 20.08.2019 14:45

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan projede çalışmalar devam ediyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun ...

KDV UYGULAMASI YENİDEN DÜZENLENSİN
  • 21.12.2011 08:30

KDV UYGULAMASI YENİDEN DÜZENLENSİN

Mersinli Müteahhitler, inşaat sektöründeki KDV uygulamasının yeniden düzenlenmes ...