maritbet girişmaritbet
Kütahya’da ağır hasarlı işyerlerine kredi müjdesi!

Kütahya’da ağır hasarlı işyerlerine kredi müjdesi!

Depremde ilçe merkezinde işyeri ağır hasar gören vatandaşlara verilecek kredinin 50 bin, köy ve beldelerde ise bu rakamın 15 bin TL olarak belirlendi

Kütahya'da ağır hasarlı işyerlerine kredi müjedsi!

Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Simav'da katıldığı “Deprem “Bilgilendirme Toplantısı”nda 19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk depremde Simav başta olmak üzere bölgedeki diğer yerleşim merkezlerindeki köy ve beldelerdeki işyeri ve ahırları ağır hasar gören hak sahibi vatandaşlara devletin kredi vereceğini bildirdi.

Depremde ilçe merkezinde işyeri ağır hasar gören vatandaşlara verilecek kredinin 50 bin, köy ve beldelerde ise bu rakamın 15 bin TL olarak belirlendiğini ifade eden İngenç, krediden yararlanmak isteyen hak sahibi vatandaşların belediyelerden alacakları inşaat ruhsatları ve varsa satın aldığı işyerinin tapusu ile birlikte Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'a müracaatta bulunmaları gerektiğini kaydetti.

Ağır hasarlı konut sahiplerinin kredi kapsamının dışında tutulduğuna vurgu yapan İngenç, “Devlet ağır hasarlı konut sahiplerine TOKİ vasıtasıyla ev yaparak teslim ediyor. Onlar yasalar kapsamında söz konusu kredinin dışında tutuluyor” dedi.

ORTA HASARLI BİNA SAHİPLERİNE 15 BİN TL GÜÇLENDİRME KREDİSİ

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Şube Müdürü Ufuk Ergeldi'nin de hazır bulunduğu Belediye Yukarı Düğün Salonundaki toplantıda geçen yılki 5,9'luk depremden etkilenen Simav ve bölgedeki yerleşim birimlerindeki orta hasarlı hak sahiplerine 15 Bin TL güçlendirme kredisi verileceğini hatırlatan Vali Yardımcısı İngenç, “Güçlendirme kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız yasal süreçte güçlendirme projesi ve belediyelerden alacağı ruhsat ile birlikte Kütahya AFAD'a başvurması gerekiyor” dedi.

KÖY VE KASABALARDA TOKİ'NİN YAPACAĞI KONUTLARDAN YARARLANMAK İÇİN BAŞVURU SÜRESİ 24 MAYIS 2012'DE SONA ERİYOR

Geçen yılki 5,9'luk depremin ardından Simav, Pazarlar, Şaphane ve Hisarcık ilçelerinin “Afete Maruz Bölge” ilan edildiğine vurgu yapan İngenç, “Kanun kapsamına alınan bu yörelerimizdeki köy ve kasabalarda konutları ağır hasar gören hak sahibi vatandaşlarımızın konutlarını İl Özel İdaremiz yapacak. Konut yapılacak alanların zemin etüt çalışmaları devam ediyor. Kütahya İl Özel İdaremizin yapacağı konutlardan yararlanmak isteyenlerin talepleri önceden alındı. Şimdi bu haktan yararlanmak istemeyenlerin en geç 24 Mayıs 2012 tarihine kadar taleplerini AFAD Kütahya İl Müdürlüğüne bildirmeleri gerekiyor” dedi.

KÖY VE KASABALARDAKİ AĞIR HASARLI KONUTLAR ÖZEL İDARE TARAFINDAN YIKILACAK

Geçen yılki depremde köy ve kasabalarda ağır hasar gören konutların yıkımının Kütahya İl Özel İdaresi tarafından iş makinelerinin yardımıyla yakında başlayacağını dile getiren İngenç, “Söz konusu ağır hasarlı konut, işyeri veya ahırlar Kütahya İl Özel İdaresine bağlı iş makinelerinin yardımıyla yıkılıp enkazları da kaldırılacak. Ağır hasarlı konut, işyeri ve ahır sahibi vatandaşlarımızın yıkımdan önce kapı, pencere veya kendilerine göre alınmasını arzu ettikleri malzemeleri şimdiden almaları gerekiyor. Vatandaşlar binalarını yıkıma hazır hale getirmek zorunda” dedi.

Haber 7

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kütahya’da kanalizasyon kazısında bin 500 yıllık arşitrav bulundu
  • 28.05.2014 15:29

Kütahya’da kanalizasyon kazısında bin 500 yıllık arşitrav bulundu

Kütahya'nın Simav ilçesinde kanalizasyon kazısı sırasında bin 500 yıllık olduğu ...

Kütahya'da ortaya çıkan gayzerler vatandaşı tedirgin etti
  • 07.02.2014 11:02

Kütahya'da ortaya çıkan gayzerler vatandaşı tedirgin etti

Kütahya Simav’da, yeraltından sıcak su ve buhar çıkaran gayzerler vatandaşları t ...

Depremle mücadelede aktif faylar çerçevesinde tampon bölge oluşturulacak!
  • 30.07.2012 13:22

Depremle mücadelede aktif faylar çerçevesinde tampon bölge oluşturulacak!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın üzerinde çalıştığı projen ...

Kütahya’da ağır hasarlı işyerlerine kredi müjdesi!
  • 26.04.2012 16:43

Kütahya’da ağır hasarlı işyerlerine kredi müjdesi!

Depremde ilçe merkezinde işyeri ağır hasar gören vatandaşlara verilecek kredinin ...