maritbet girişmaritbet
"Küçük Paris"ten büyük tepki!

"Küçük Paris"ten büyük tepki!

Ermeni iddialarını reddetmeyi suç sayan yasayı kabul eden Fransa’ya Aydın’da en büyük tepki, “Türkiye’nin Küçük Paris’i” olarak anılan Atça’dan geldi.

MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Çınar, beldedeki ‘Paris' yazılı tabelalar söktürdü.

Dün Fransa Meclisi Genel Kurulu'nda, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni soykırımı iddialarını reddetmeyi suç sayan yasa teklifinin kabul edilmesinin hemen ardından, imar durumu Paris'in Charles De Gaulle Meydanı'na benzediği için “Türkiye'nin Küçük Paris'i” olarak adlandırılan Sultanhisar'a bağlı Atça Beldesi'nde, ‘Paris' ifadeli tüm tabelalar, MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Çınar'ın talimatıyla söküldü.

Atça Merkez Parkı'ndaki “Türkiye'nin Paris'i Atça'nın İmar Planı” yazılı tabelanın belediye görevlilerince sökülmesi çalışmalarına bizzat kendisi de katılan Başkan Çınar, “Fransa Meclisi'nin bu kararını kabul etmemiz mümkün değil. Buna tepkisiz kalamazdık. Atça Beldesi olarak, biz de tepkimizi bu şekilde ortaya koyduk. Beldemizdeki Türkiye'nin Küçük Paris'i yazılı tüm tabelaları söktük. Fransa'nın Paris'i varsa, Türkiye'nin örnek Cumhuriyet Şehri Atça'sı var. 1926 yılında Abdi Bey ve Atça'nın ileri gelenleri tarafından uygulanan mevcut imar planımız bugüne kadar korunmuştur. Bundan sonra da korunmaya devam edilecektir. Fakat bu durumu nedeniyle Atça'nın ‘Küçük Paris' olarak anılmasını istemiyoruz. Bunu doğru da bulmuyoruz. Bu Paris'in değil, Atça'nın kendi planıdır” dedi.

Atçalı hemşerilerinin ve Aydınlıların da bundan böyle Atça'yı ‘Küçük Paris' olarak adlandırmamaları tesviyesinde bulunan Çınar, “Biz Fransızların tutumunu bildiğimiz için, göreve geldiğimiz dönemlerde özellikle yol kenarlarına bizden önceki dönemlerde asılan büyük tabelaları sökmüştük. Fransa Meclisi'nin kabul edilemez bu son kararından sonra da, beldemizin muhtelif yerlerindeki diğer tabelaları da kaldırdık. Bundan böyle Atça'nın Paris ile özdeşleştirilmemesini ve o şekilde anılmamasını istiyoruz” diye konuştu.

“SOYKIRIM GÖRMEK İSTEYENLER ÇOMAKLI ŞEHİTLİĞİ'NE BAKSIN”

Öte yandan Türkiye'yi Ermenilere karşı soykırım yapmakla suçlayanların beldelerinde bulunan Çomaklı Şehitleri Abidesi'ne bakmasının yeterli olacağını dile getiren Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, “24 Nisan 1921 gecesi Yunan askerlerince evlerinden yaka paça çıkarılan 15 Atçalı'dan 3'ü kurtulmuş, 12'si ise Çomaklı Ovası'nda hunharca katledilmiştir. Türkiye'yi soykırımla suçlayanların Çomaklı Şehitliği'ne, Çayyüzü Şehitliği'ne, Karatepe'ye ve bölgemizdeki diğer şehitliklere bakmaları yeterli olacaktır. Soykırıma uğramış bir beldenin sakinleri olarak, bizler Fransa Meclisi'nin kararını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aydın-Denizli Otoyolu'nda 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı
  • 06.11.2023 15:49

Aydın-Denizli Otoyolu'nda 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı

Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağı'ndan başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar ...

SEKTÖRDEN BOYKOTA DESTEK
  • 24.12.2011 17:08

SEKTÖRDEN BOYKOTA DESTEK

Türk Müteahhitler, Başbakan Erdoğan'ın yaptırım kararına tam destek verdi. ...

Emina Jahovic, evini Türk Konsolosluğu'na kiraya verdi
  • 21.04.2021 10:21

Emina Jahovic, evini Türk Konsolosluğu'na kiraya verdi

Emina Jahovic’in, Sırbistan Yeni Pazar’daki aile yadigarı evi, Türkiye Cumhuriye ...

Kuşadası Tariş projesine ilk kazma 1 Ekim'de vuruluyor
  • 01.10.2020 09:28

Kuşadası Tariş projesine ilk kazma 1 Ekim'de vuruluyor

Tariş arazisi, yer altı otoparkı, yeşil alanları, sosyal tesisleri ve meydan düz ...

Giresun'da konut satışları yüzde 12 azaldı
  • 26.09.2020 07:30

Giresun'da konut satışları yüzde 12 azaldı

Giresun’da Ağustos ayında satılan toplam konut sayısı Temmuz ayına göre yüzde 12 ...

Kiptaş’tan kampanya! 100 konut öncelikli satışta!
  • 25.09.2020 09:12

Kiptaş’tan kampanya! 100 konut öncelikli satışta!

Kiptaş, Yeşilce Aydos projesindeki 100 daireyi kampanya kapsamında satışa sunuyo ...