maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş: En büyük hayalim İstanbul’a kongre kampüsü yapmak!

Kadir Topbaş: En büyük hayalim İstanbul’a kongre kampüsü yapmak!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, İstanbul'un kongre turizminde dünya birinciliğine yükselmesi dolayısıyla özel bir ödül takdim etti

 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, İstanbul'un kongre turizminde dünya birinciliğine yükselmesi dolayısıyla özel bir ödül takdim etti.

Törende konuşan Kadir Topbaş, kongre turizmi anlamında büyük mücadele verdiklerini belirterek, "Artık kongre kampüsü yapma durumundayız. Hayalimde, idealimde bu var.

Kongreye gelenlerin aileleri ile konaklayacakları bir alan ön görüyoruz" dedi. Topbaş,İstanbul'un sivil toplum örgütleri ile yaptığı faaliyetler sayesinde kongre turizminde birinci sıraya yerleştiğine dikkati çekerek, İstanbul'un turizmde önemli aşamalar aldığını, şehirdeki otellerin yüzde 98 doluluk oranı yakaladığını söyledi.

Başkanlar artık CEO

Belediye başkanlarının artık CEO rolüne büründüğünü anlatan Topbaş, şunları kaydetti: "HaliçKongre Merkezi ve İstanbul Kongre Merkezi ile dünya birinciliği elde ettik. 44'üncü sıradan buralara geldik. Pera Palas ve Hilton'dan başka salonu olmayan şehirden buralara geldik. Artık kongre kampüsü yapma durumundayız.

Hayalimde idealimde bu var. Kongreye gelenlerin aileleri ile konaklayacakları bir alan öngörüyoruz. Kayıp dilimleri telafi adına elimizden geleni yapıyoruz. İstanbul, büyük fırsatlar ihtiva ediyor. Bir mücevherin üzerindeyiz. Malum kongre turizminin getirisi çok. Burada başarı elde ettik. Dikkatli olmalıyız. Zirveye çıktık, orada kalmalıyız da. Birinci kalmak bizim için hedef olmalı."

Yalçıntaş da, İTO Merkez binada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un kongrede iyi konuma gelmesi adına 2007'de "İstanbul'un kongre elçisi olun" programını başlattıklarını anlattı.

Haber 7

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor
  • 02.02.2026 13:19

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor

Hilton’un Türkiye’deki proje portföyünün yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan lifest ...

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”
  • 30.01.2026 16:27

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Kura Çekim Töreni’nde konuşan Bakan Kurum, İst ...

İntema, Kalamış'ta yeni satış noktasını hizmete açtı
  • 20.01.2026 14:17

İntema, Kalamış'ta yeni satış noktasını hizmete açtı

İntema, tasarım odaklı yaklaşımını ve fonksiyonelliği merkezine alan yaşam konse ...

The Water Studio İstanbul Maslak Square’e taşınıyor
  • 20.01.2026 14:08

The Water Studio İstanbul Maslak Square’e taşınıyor

Hansgrohe Group, İstanbul’daki The Water Studio İstanbul’u Maslak Square’e taşıy ...

Galataport İstanbul 2025'i rekorlarla geride bıraktı
  • 07.01.2026 17:11

Galataport İstanbul 2025'i rekorlarla geride bıraktı

2025’te geçtiğimiz yıla göre %48 artışla toplam 595 bin yolcu sayısına ulaşan Ga ...

Ege Yapı’dan tüm projelerde 60 Ay 0 faiz kampanyası
  • 24.12.2025 11:05

Ege Yapı’dan tüm projelerde 60 Ay 0 faiz kampanyası

Ege Yapı, yeni yıla girerken 60 ay 0 faizli ödeme kampanyasıyla konut ve arsa ya ...