maritbet girişmaritbet
İzmit Tarih Koridoru'nda çalışmalar hızlandı!

İzmit Tarih Koridoru'nda çalışmalar hızlandı!

İzmit'in tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve tarihle iç içe yaşayan bir şehir oluşturmak amacıyla başlattığı "Tarih Koridoru" projesinde çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor

İzmit'in tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve tarihle iç içe yaşayan bir şehir oluşturmak amacıyla başlattığı "Tarih Koridoru" projesinde çalışmalar büyük bir titizlikle devam ediyor. Aslına uygun olarak yürütülen restorasyon çalışmalarında büyük bir ilerleme kaydeden İzmit Belediyesi, Kapanca Sokak'taki çalışmalarına hız verdi.

Kapanca Sokak çevresindeki konakların yapımı tamamlandı. Hacı Hasan Mahallesi Sırrıpaşa Caddesi 398 Ada 10 Parsel'de bulunan ve mülkiyeti İzmit Belediyesi'ne ait olan Yeşil Konak'ta yürütülen çalışmaların yüzde 95'i tamamlandı. İzmit Belediyesi adına TOKİ tarafından ihalesi yapılan ve 11 Şubat 2011 tarihinde yapımına başlanan konağın geçici kabul işlemleri 16 Temmuz A tarihinde yapılacak. Konağın çatı, sıva, merdiven, korkuluk ve tüm tavan ve ahşap yer döşemeleri aslına uygun olarak restore edildi. İzmit Belediyesi mülkiyetinde bulunan Elbeyoğlu Konağı'nın yapım işlemlerine Haziran ayı içerisinde başlandı. İhale bedeli 139 bin TL olan tarihi tescilli sivil mimarlık örneği konakta, çürüyen ahşap taşıyıcıları değiştirildi. Çatı onarımı, sıva yenilemesi, tavan ve ahşap yer döşemeleri, balkon korkulukları, merdivenleri ve gömme dolapları aslına uygun olarak yenilenen Elbeyoğlu Konağı'nın çalışmaları 300 günde tamamlandı. Toplam maliyeti 160 bin TL olan binanın projeleri Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nce onaylanan şekliyle tamamlandı.

Anayurt

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmit, çevreci kimliğiyle tarih koridorlarını açacak!
  • 26.06.2013 08:33

İzmit, çevreci kimliğiyle tarih koridorlarını açacak!

İzmit Belediyesi, sanayinin kalbi olarak nitelenen bölgenin turizm ve tarih kent ...

İzmit Tarih Koridoru'nda çalışmalar hızlandı!
  • 11.07.2012 16:00

İzmit Tarih Koridoru'nda çalışmalar hızlandı!

İzmit'in tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve tarihle iç içe yaşayan bir şe ...