maritbet girişmaritbet
İzmirgaz, 384 bin konuta doğalgaz götürdü!

İzmirgaz, 384 bin konuta doğalgaz götürdü!

İzmirgaz, 101 bin 253 konutu yeni abone yaparak kentteki toplam abone sayısını 384 bin konuta çıkardı

 

İzmirgaz, 101 bin 253 konutu yeni abone yaparak kentteki toplam abone sayısını 384 bin konuta çıkardı.

İzmir ve ilçelerinde doğalgaz dağıtım işini üstlenmek üzere Kolin ve Türkerler ortaklığında kurulan ve Temmuz 2005'de dağıtım lisansı alarak, kent içindeki gaz dağıtım çalışmalarına başlayan İzmirgaz, geçtiğimiz kasım ayı sonu itibarıyla 101 bin 253 konutu yeni abone yaparak kentteki toplam abone sayısını 384 bin konuta çıkardı. Karşıyaka Mavişehir'de 2006 yılından beri İzmir'de konutlarda kullanılmaya başlanan doğalgaz şu anda; Karşıyaka, Konak, Bornova, Bayraklı, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Çiğli, Narlıdere, Balçova, Aliağa, Torbalı, Kemalpaşa, Menemen, Tire, Görece olmak üzere 16 ayrı bölgede, konutlarda ve sanayi tesislerinde kullanılıyor.

İzmirgaz, 2012 Aralık ayı itibarıyla yaklaşık 825 bin konutun kullanabileceği şekilde doğalgaz dağıtım altyapısını hazırlamış bulunuyor. İzmirgaz'dan İç Tesisat ve Servis Hattı Sertifikası alan firma sayısı 450'ye ulaşırken, 51'i sanayi, 72'si serbest tüketici olmak üzere, toplam 123 sanayi tüketicisine dağıtım hizmeti, 29 adet serbest tüketiciye ise taşıma hizmeti veriyor.

İzmir ve ilçelerinde en ileri teknolojiyi kullanarak ekonomik, çevreci, temiz, konforlu ve güvenli bir enerji kaynağı olan doğalgazı güvenli bir altyapı ve müşteri memnuniyeti sağlayarak sunmayı amaç edindiklerini belirten İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, “Kuruluştan beri kullandığımız sistemleri ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli canlı tutmaya devam ediyoruz. Abone Bilgi Yönetim Sistemi ile abonelikle ilgili tüm süreçleri takip edebiliyor, Dijital Proje Onay Sistemi ile de yetki verdiğimiz iç tesisat firmaları tarafından gönderilen tüm doğalgaz tesisat projelerinin titizlikle kontrol edilerek onaylanmasını sağlıyoruz. Firmalar bu sistemle tesisat muayene randevularını da kendileri alabiliyor, sahadaki teknisyenimizin el terminali üzerinde işlediği tüm bilgiler otomatik olarak Altyapı Bilgi Sistemi'ne gidiyor. Böylece saha ile merkez arasında anında bilgi transferi sağlanıyor. Bu da bize hız ve zaman kazandırıyor” dedi.

Acil Müdahale 187 merkezi ve ekiplerinin hizmet kalitesini yeni uygulamalarla üst seviyeye taşıdıklarını anlatan Burçin Yandımata, “Acil müdahale araçlarımıza monte ettiğimiz navigasyon cihazlarını Coğrafi Bilgi Sistemimizle (CBS) uyumlu hale getirdik. Bu şekilde ekipler herhangi bir ihbar aldıklarında navigasyon sistemi ile kısa sürede ihbar noktasına ulaşabiliyor” diye konuştu. 2005'ten bu yana konutların yanında çok sayıda küçük, büyük ve orta ölçekli kuruluşu ve organize sanayi bölgelerini doğalgazla buluşturduklarını belirten Yandımata, “Bireysel kullanımın yanı sıra birçok kamu kurum ve kuruluşu ile birlikte yüzlerce merkezi sistem konut doğalgaza geçti. İzmir'de doğalgazın sanayi ve konutlarda kullanılmaya başlanması ile birlikte, geçmiş yıllarda kömür, fuel-oil, motorin gibi kükürt oranı yüksek yakıtların yaygın şekilde kullanılması neticesinde oluşan hava kirliliği önemli ölçüde azaldı” ifadesini kullandı. Yandımata, İzmirgaz'ın 200 personelin doğrudan istihdamı, işbirliği içindeki altyapı firmaları, sayıları 450'yi bulan iç tesisat firması, üretici ve pazarlama firmalarıyla birlikte yaklaşık 7 bin kişiye istihdam yaratan ve İzmir ekonomisine büyük katkı sunan bir kuruluş olduğunu dile getirdi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkerler Holding İzmir'de Tekel'in eski rakı fabrikası arsasını 156 milyon liraya aldı!
  • 28.06.2013 17:06

Türkerler Holding İzmir'de Tekel'in eski rakı fabrikası arsasını 156 milyon liraya aldı!

Halkapınar'daki Tekel'in eski rakı fabrikası arsasını İzmirgaz'ın ortağı olan Tü ...

İzmirgaz, 384 bin konuta doğalgaz götürdü!
  • 21.01.2013 16:09

İzmirgaz, 384 bin konuta doğalgaz götürdü!

İzmirgaz, 101 bin 253 konutu yeni abone yaparak kentteki toplam abone sayısını 3 ...

İzmir'de doğalgaz abone sayısı 300 bine ulaştı!
  • 26.04.2012 11:19

İzmir'de doğalgaz abone sayısı 300 bine ulaştı!

İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, yaptığı yazılı açıklamada, 2005 yılında ...