maritbet girişmaritbet
İstanbul'un 10 ilçesine Şehir Eşleştirme Programı'ndan destek almaya hak kazandı!

İstanbul'un 10 ilçesine Şehir Eşleştirme Programı'ndan destek almaya hak kazandı!

Bağcılar, Beylikdüzü, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Güngören, Maltepe, Sarıyer, Sultanbeyli, Şile ve Ümraniye ilçeleri proje kapsamındaki "Şehir Eşleştirme Programı"ndan destek almaya hak kazandı

 

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Asya ile Avrupa'yı birbirine kavuşturan İstanbul'un, Türkiye ile Avrupa Birliği'ni de birbirine kavuşturan bir şehir olacağını söyledi. AB Bakanlığı tarafından desteklenen, İstanbul Valiliği koordinatörlüğünde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen "İstanbul AB'ye Hazırlanıyor" projesi kapsamında "Şehir Eşleştirme Programı"ndan destek almaya hak kazanan ilçeler belli oldu.
 
AB Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Bağcılar, Beylikdüzü, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Güngören, Maltepe, Sarıyer, Sultanbeyli, Şile ve Ümraniye ilçeleri program kapsamında destek almaya haz kazandı.
 
Programa başvuru sürecinin 14 Aralık 2012'de sona erdiği belirtilen açıklamada, 34 başvurunun yapıldığı, AB Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yapılan idari ve teknik değerlendirme sonucunda, puan sıralamasına göre en yüksek puanı alan ilçelerin destek almaya hak kazandığı kaydedildi.
 
Bakan Bağış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, program ile Türk halkı ile Avrupa hakları arasında yeni kardeşlik köprülerinin kurulacağını öngördüklerini vurguladı.
Bağış şunları kaydetti:
 
"Avrupa kültürünü şekillendirmiş ve özümsemiş bir şehir olarak İstanbulumuzun mesajlarını bugün dünyada ve bilhassa Avrupa'da daha çok seslendirmemize inanın her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Bu program sayesinde Türk halkı ile Avrupa halkları arasında yepyeni kardeşlik köprülerinin kurulacağını öngörüyoruz. Şuna samimiyetle inanıyorum ki İstanbul nasıl Asya ile Avrupa'yı birbirine kavuşturuyorsa, Türkiye ile Avrupa Birliği'ni de birbirine kavuşturan bir şehir olacaktır. Şehir Eşleştirme Programı kapsamında gerçekleşecek projelerin bu kavuşmayı hızlandırmak için vesile olmasını temenni ediyor, bu konuda önemli görevler üstlenmiş olan kazanan ilçelerimizi tebrik ediyorum."
 
Şehir Eşleştirme Programı
 
Şehir Eşleştirme Programı, İstanbul ilçelerinin AB üyesi ülkelerdeki kentlerle AB müktesebatının yereldeki uygulamalarına yönelik bilgi ve deneyim alışverişi yapabilmelerini ve ortak projeler sunabilmelerini sağlamayı amaçlıyor.
 
Başvurular sonucunda seçilen 10 İstanbul ilçesi ile yine AB ülkelerinden başvurular sonucunda seçilecek yerel yönetimler, İstanbul'da düzenlenecek çalıştayda eşleştirilerek ortak temalar üzerinde birlikte çalışacak.
 
Bu kapsamda, İstanbul ilçelerinin uluslararası düzeyde işbirliği kurma kapasitelerini geliştirmeleri, yerel yönetim uygulamaları konusunda yabancı ortaklarla bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları, uluslararası işbirliği ağlarına dahil olmaları ve AB'deki muadilleri ile ortak projeler hazırlayabilmeleri için imkan oluşturulmuş olacak.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm yapmayanlardan hesap sorun"
  • 10.07.2023 17:45

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm yapmayanlardan hesap sorun"

  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosm ...

Güngören'de boşaltılan bina böyle yıkıldı!
  • 14.04.2023 15:53

Güngören'de boşaltılan bina böyle yıkıldı!

Güngören'de Sanayii Mahallesi Malazgirt Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm için boşal ...

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü
  • 06.04.2023 15:55

Karaköy'de tarihi metruk bina çöktü

Beyoğlu'nda yıkılma riski bulunan ve çevresinde güvenlik önlemi alınan 5 katlı t ...

Sezayi Köse Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümü anlatıyor!
  • 27.12.2022 11:00

Sezayi Köse Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümü anlatıyor!

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Gazios ...

TOKİ Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm konutları görüntülendi!
  • 27.12.2022 10:34

TOKİ Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm konutları görüntülendi!

Gaziosmanpaşa'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Ken ...

Kepçeye hamak bağlayan işçilerin tehlikeli eğlencesi
  • 25.08.2022 12:14

Kepçeye hamak bağlayan işçilerin tehlikeli eğlencesi

Beylikdüzü'nde bulunan şantiye alanında kepçenin ucuna bağladıkları hamakla hızl ...