maritbet girişmaritbet
İstanbul’da yapılacak 3. Köprü iptal edilir mi?

İstanbul’da yapılacak 3. Köprü iptal edilir mi?

İstanbul’da yaşanan trafik sorunları nedeniyle gündeme getirilen 3. köprünün, Sakarya ilindeki planlarının iptalinin ardından İstanbul ve Tekirdağ planlarına açılan davaların sonucu da merakla bekleniyor

 

İstanbul'da yaşanan trafik sorunları nedeniyle gündeme getirilen 3. köprünün, Sakarya ilindeki planlarının iptalinin ardından İstanbul ve Tekirdağ planlarına açılan davaların sonucu da merakla bekleniyor.

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İstanbulŞubesi'nce açılan davada 3. köprünün Kuzey Marmara otoyoluyla ilişkisini kuran yol güzergâhının imar planlarına işlenmesi kararı hukuka aykırı bulundu. ŞPO İstanbulŞubesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul 3. Çevreyolu ve 3. Boğaz Geçişi'ni de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Sakarya iline ilişkin 1/25.000 ölçekli güzergâh planı ve 1/5.000 ölçekli anayol ve bağlantı yolları projesinin imar planlarına işlenmesine yönelik Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce alınan karara karşı ŞPO tarafından açılan davada, Sakarya 1. İdare Mahkemesi söz konusu meclis kararının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar vermişti.

‘Ulaşım değil, emlak projesi'

Bu kararlarla birlikte aynı yol güzergâhının Tekirdağ ve İstanbulillerindeki planlara işlenmesine karşı açılan davaların da benzer kararlarla sonuçlanabileceğini belirten ŞPO İstanbulŞubesi Sekreteri Akif Burak Atlar, FSM'deki onarımla yaşanan bunalımın 3. köprüyü değil, trafiğin konforlu ve entegre şekilde çözülmesini gerekli kıldığını belirtiyor. Köprünün üç ilden geçtiğini ifade eden Atlar, şunları söyledi:

“Sakarya, Kocaeli ve İstanbul idarelerince planların onaylanmasının ardından Sakarya başta olmak üzere Kocaeli ve İstanbul'da da yetkili birimlere davalarımızı açtık ve Sakarya'dan sonra Kocaeli ve İstanbul davalarının da benzer şekilde sonuçlanmasını öngörüyoruz.”

3. köprünün gerekliliğiyle ilgili kamuoyunun yanıltıldığını öne süren Atlar, köprünün İstanbul'u rahatlatan bir proje olmayacağını belirterek, “Bu proje ulaşım değil, emlak projesidir” dedi.

İptal kararıyla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, “İptal gerekçelerini dikkate alarak Ulaştırma Bakanlığı mutlaka bir başka çözüm getirecektir” görüşünü dile getirdi.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul yeni projelerin gerçekleşmesiyle birlikte 3 şehre bölünebilir!
  • 10.05.2013 10:22

İstanbul yeni projelerin gerçekleşmesiyle birlikte 3 şehre bölünebilir!

Peş peşe devreye sokulan büyük projeler aslında yeni değil. Üçüncü köprü, Kanal ...

İstanbul’da 3. köprünün yapımı için start verildi, ilk kazma vuruldu!
  • 04.09.2012 08:39

İstanbul’da 3. köprünün yapımı için start verildi, ilk kazma vuruldu!

İstanbul Boğazı'nda Garipçe-Poyrazköy arasına inşa edilecek olan 3'üncü köprünün ...

İstanbul’da yapılacak 3. Köprü iptal edilir mi?
  • 18.07.2012 22:44

İstanbul’da yapılacak 3. Köprü iptal edilir mi?

İstanbul’da yaşanan trafik sorunları nedeniyle gündeme getirilen 3. köprünün, Sa ...

Bu köyü 'Garip'çe bir telaş sardı
  • 07.05.2010 01:05

Bu köyü 'Garip'çe bir telaş sardı

Garipçeliler 3. köprünün sğalayacağı ilgiden çekinirken köprü güzergahı üzerinde ...