maritbet girişmaritbet
İsmail Kavuncu: One Love Festivali’ne karışmadık!

İsmail Kavuncu: One Love Festivali’ne karışmadık!

One Love Festivali, Bilgi Üniversitesi'nin Eyüp Santral Kampüsü'nde başladı. Dün başlıyan festivalde gelen tepkiler üzerine alkollü içki satışı yapılmadı

One Love Festivali, Bilgi Üniversitesi'nin Eyüp Santral Kampüsü'nde başladı. Dün başlıyan festivalde gelen tepkiler üzerine alkollü içki satışı yapılmadı. Belediye olarak böyle bir etkinliğe izin verme ve kaldırma gibi bir yetkileri olmadığını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Kimsenin festivali iptal edilmiş değil." dedi.

Sponsorluğunu Efes Pilsen'in yaptığı, alkol tartışmalarıyla günlerdir gündemde olan One Love Festivali dün başladı. Bilgi Üniversitesi'nin Eyüp Santral Kampüsü'nün bahçesinde düzenlenen festivalde gelen tepkiler üzerine alkollü içecek satışı yapılmadı. Ancak tartışmalar dün de sürdü. Bazı gazetelerde festivali Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'nun iptal ettirmek istediğine yönelik iddialar yer almıştı. Başkan Kavuncu iddialara tepki gösterdi. Kimsenin festivaline konserine karışmadıklarını belirten Kavuncu, geçtiğimiz hafta festivali düzenleyen firmanın yine Santral İstanbul alanında Tarkan konseri gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Aynı firmanın bu hafta düzenlediği etkinliğin ismi Efes Pilsen One Love olunca Eyüp'teki vatandaşların buna tepki gösterdiğini belirten Kavuncu sözlerine şöyle devam etti: "Ramazan'a bir hafta kaldı. Eyüp Sultan da festival düzenlenen bölgeye yakın bir yerde bulunuyor. Etkinliğin alkol tüketimini teşvik edeceğini düşünen vatandaşlar bize ulaşarak, 'Neden böyle bir etkinliğe izin veriyorsunuz' dedi. Önceki günkü tweetlerimde de belirttiğim gibi bizim belediye olarak böyle bir etkinliğe izin verme ve kaldırma gibi bir yetkimiz yok. Konuyu Bilgi üniversitesi yetkililerine ilettik. Onlar da organizasyonu düzenleyen firmayla görüştü. Firma, halkın hassasiyetlerini anladıklarını, saygı duyduklarını Efes Pilsen adını tanıtım ilanı ve afişlerden çıkararak sadece One Love Festivali ismiyle etkinliği düzenleyeceklerini söylediler. Kimsenin festivali iptal edilmiş değil." Öte yandan etkinlik alanının dışında bazı kişilerin ellerindeki bira kutularını satmaya çalışması dikkat çekti. Dün başlayan, yerli ve yabancı sanatçıların konser verdiği festival bugün sona erecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise "Medyaya yansıyan 'festivalde içki satışı' tartışmalarının muhatabı ya da sorumlusu üniversitemiz değildir." denildi.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eyüp Belediyesi'nin binası 5 yıldızlı otel olacak!
  • 18.08.2013 14:24

Eyüp Belediyesi'nin binası 5 yıldızlı otel olacak!

Belediye binası olarak kullanılan bina 5 yıldızlı otel yapılacak. Belediye Fesha ...

Eyüp Sultan Camii’ne üç boyutlu ve lazerli rölöve yapılıyor!
  • 27.10.2012 20:04

Eyüp Sultan Camii’ne üç boyutlu ve lazerli rölöve yapılıyor!

Tarihi, kültürü ve dini misyonuyla İstanbul’un en önemli ilçelerinden olan, Mekk ...

İsmail Kavuncu: One Love Festivali’ne karışmadık!
  • 15.07.2012 08:36

İsmail Kavuncu: One Love Festivali’ne karışmadık!

One Love Festivali, Bilgi Üniversitesi'nin Eyüp Santral Kampüsü'nde başladı. Dün ...

Eyüpspor’a haciz geldi!
  • 31.05.2012 13:08

Eyüpspor’a haciz geldi!

28 Mayıs pazartesi günü yapılan ilk hacizuygulamasında kupalarına ve spor aletle ...