maritbet girişmaritbet
İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır Nazım İmar Plan için Bursa’lı müteahhitlerle bir araya geldi!

İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır Nazım İmar Plan için Bursa’lı müteahhitlerle bir araya geldi!

Adil Gökçadır, Bursa'da Nazım İmar Planının iyileştirilmesi konusunda Bursa'lı şehir plancıları ile çalışma yaptıklarını ve yerel yönetimlere ürettikleri alternatifleri önümüzdeki hafta sunacaklarını açıkladı

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, Bursa'da Nazım İmar Planının iyileştirilmesi konusunda Bursa'lı şehir plancıları ile çalışma yaptıklarını ve yerel yönetimlere ürettikleri alternatifleri önümüzdeki hafta sunacaklarını açıkladı.

İMSİAD Başkan Yardımcısı Nedret Bayramoğlu ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Bursa Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş'i ziyaret eden Adil Gökçadır, kentsel dönüşüm öncesinde Bursa'nın Nazım İmar Planı revizyonuna ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bursa'nın kentsel gelişimindeki kalite standartlarını yükseltmek maksadıyla şehir plancıları, mimarlar ve inşaat mühendisleri odaları ile biraraya geldiklerini ifade eden İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, "Bir taraftan müteahhitler olarak çalışanların eğitimi konusunda çalışırken, bir taraftanda deprem gerçeği hakkında dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bursa kentsel dönüşüm ihtiyacında en önemli şehirlerinden birisi olduğunu düşünüyoruz. Bursa'da gerçekleşecek kentsel dönüşümle ilgili dernek olarak bir çalışma hazırlıyoruz. Akademik odalar, üniversite ve önde gelen kurumlarla görüşmeler yaptık. Dernek olarak Nazım İmar Plan'da alternatifler üreterek, kentsel dönüşümünde önünü açmak gerekiyor. Bu konuya destek olmak adına Bursa'dan şehir plancısı bir grup ile ortak çalışma başlattık. Nazım İmar Planı'nda yapılabilecek çalışmaları alternatif olarak yerel yöneticilerimize sunacağız" dedi.

"DEPREM BURSA'DA 80 MİLYAR DOLARLIK KAYIP OLUŞTURACAK"

Muhtemel depremin Mali kayıplarına vurgu yaparak, bugün yaşanacak bir depremin tahmini zararının Bursa'da 80 milyar dolarlık bir kayıp oluşturacağına dikkat çeken Gökçadır, "Oysa bu rakamın bir çok az bir kısmının kentsel dönüşüme ayrılması halinde, dönüşümün daha çabuk ve sağlıklı biçimde biterilebileceğini düşünüyoruz. Bu arada kentsel dönüşümle birlikte ovanın da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün Vakıf, Samanlı ve Arabayatağ'nın çevre yolu altında kalan kısımlarında 10 bin tane kaçak konut bulunuyor. Bunların dönüşmesi için de yerel yönetimlerin çok ciddi projeler geliştirmeleri gerekiyor. Ovadaki konutlar TOKİ aracılığı ile yapılacak yeni uydu şehirlere taşınarak, ovada yıkımlara bir an önce başlanmalıdır. Bazı bölgeler de imara açılarak Samanlı dağları eteğindeki alanlar, batı yakasında bazı verimsiz bölgelerde planlı bir şekilde imar hareketi ile şehir yaşanabilir hale getirilir. Önümüzdeki 10 yılda nufusun 4 milyona ulaşacağı düşünülerek çok hızlı hareket edilmesi gerekiyor. Dernek olarak yerel yönetimlere vizyon oluşturaya çalışacağız" diye konuştu.

İHA Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş ise nazım plan çalışmaları ve kentsel dönüşümde dışarıdan gelecek teknik bir ekibin bakışının Bursa'daki frekansı yakalayamayacağını belirterek, bu konuda yerel dinamiklerin daha aktif görev yapması gerektiğine dikkat çekti.

Haberler.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine indirim çağrısı
  • 22.12.2021 17:00

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine indirim çağrısı

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa A ...

Pandemi, konut ve konaklama alışkanlıklarını değiştirdi!
  • 23.02.2021 16:31

Pandemi, konut ve konaklama alışkanlıklarını değiştirdi!

İMSİAD tarafından yapılan açıklamada pandemi süreciyle birlikte konut ve konakla ...

"Deprem riski korona virüsten daha tehlikeli"
  • 19.08.2020 08:45

"Deprem riski korona virüsten daha tehlikeli"

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Kur ...

'Konut satışında bu yıl 1,5 milyonu yakalayabiliriz'
  • 05.10.2017 14:43

'Konut satışında bu yıl 1,5 milyonu yakalayabiliriz'

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökça ...

 Sancaktepe’de imar planı değişikliği askıda!
  • 08.05.2017 16:15

Sancaktepe’de imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sancaktepe ilçesi Akpınar Ma ...