maritbet girişmaritbet
İfakat hemşire'den Van’a 1 milyon TL’lik eğitim yardımı!

İfakat hemşire'den Van’a 1 milyon TL’lik eğitim yardımı!

Emekli hemşire İfakat Yavuz, okul yaptırmak üzere Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) tüm birikimi olan 1 milyon lirayı bağışladı

Emekli hemşire İfakat Yavuz, okul yaptırmak üzere Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) tüm birikimi olan 1 milyon lirayı bağışladı. Van merkezde TEV tarafından yaptırılacak 24 derslikli ilköğretim okulunun 2012-2013 eğitim öğretim yılına yetiştirileceği belirtildi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV), tüm birikimini okul yaptırmak üzere bağışlayan emekli hemşire İfakat Yavuz adına Van'da 24 derslikli bir ilköğretim okulu inşa ettiriyor. Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen iki deprem felaketinin ardından gençlerin eğitimini kesintisiz sürdürmeleri için burs programı başlatan, daha sonra da “Türkiye Kumbarası Projesi” ile evsiz kalan öğretmenlere ev, öğrenci yurdu ve yeni öğrenci bursları için büyük bir projeye imza atan TEV, şimdi de çok özel bir projeyi hayata geçiriyor.

Emekli hemşire İfakat Yavuz'un okul yaptırmak üzere TEV'e bağışladığı 50 yıllık birikimi olan 1 milyon TL ile Van'da 24 derslikli “TEV-İfakat Yavuz İlköğretim Okulu” yapılıyor. Van merkezde yaptırılacak olan okulun temeli bu ay içinde atılacak. 2012-2013 öğretim dönemine yetiştirilecek olan okulda 960 öğrenci eğitim görecek. TEV ayrıca Van depreminin ardından gençlerin eğitimlerini sürdürmesi için başlattığı burs programı çerçevesinde 250 öğrenciye burs veriyor. TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal TEV'e geçen yıl 1 milyon TL'lik birikimiyle okul yaptırmak için başvuran İfakat Yavuz adına Van'a okul yaptırmak üzere harekete geçtiklerini anlattı. Bilal, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği Van'da en merkezi konumda bulunan ancak depremde yıkılan 2 Nisan İlköğretim Okulu'nun yerine yenisini yapmak üzere çalışmaları başlattıklarını söyledi. Bilal, “Bu okul, tüm bağışlardan çok farklı bir yere sahip. Çünkü yıllarca hemşirelikle kazandığı küçük birikimlerini damla damla artıran ve TEV'e okul yaptırmak üzere bağışlayan çok özel bir kişinin adına bu okulu yapıyoruz. Birçok kurum okul yaptırıyor.

Ama Sayın İfakat Yavuz tüm birikimini, 78 yaşına kadar kazandığı ve eline geçen tüm emeğini bu okul için bağışladı. Kendisinin bu önemli bağışını deprem felaketiyle yıkılan Van'da ismine yaptırılacak bir okulla gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Bilal, İfakat hemşirenin eğitim mücadelesinin önemini tüm Türkiye'ye bir kez daha kanıtlayacak çok önemli bir bağışcı olduğunu vurgularken onun bu davranışının herkese örnek olmasını dilediklerini belirtti.

Sadık Gültekin-Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İfakat hemşire'den Van’a 1 milyon TL’lik eğitim yardımı!
  • 01.05.2012 10:20

İfakat hemşire'den Van’a 1 milyon TL’lik eğitim yardımı!

Emekli hemşire İfakat Yavuz, okul yaptırmak üzere Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) tüm ...

İfakat Hemşire biriktirdiği 1 milyon lira ile okul yaptırıyor!
  • 26.04.2012 09:16

İfakat Hemşire biriktirdiği 1 milyon lira ile okul yaptırıyor!

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Gökçe Köyü’nde 1934 yılında doğan İfakat Hemşire, T ...