maritbet girişmaritbet
İDO, Boğaziçi Köprüsü tamiri için şimdiden kolları sıvadı!

İDO, Boğaziçi Köprüsü tamiri için şimdiden kolları sıvadı!

Yoğunluktan kaçanların denize yönelmesi ile bu yaz ‘kârlı' bir sezon geçiren İDO; şimdiden İstanbul Boğaziçi Köprüsü için hazırlığa başladı.

 

İstanbullular Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün iki şeridinin trafiğe kapanması ile saatlerce trafik çilesi çekerken, yoğunluktan kaçanların denize yönelmesi ile bu yaz ‘kârlı' bir sezon geçiren İDO; şimdiden İstanbul Boğaziçi Köprüsü için hazırlığa başladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın “Ocak 2013'te detaylarını açıklayacağız” dediği Boğaziçi Köprüsü'ndeki bakımın Fatih Sultan Mehmet'ten daha yoğun bir trafik yaratacağını hesap eden şirket 2 milyon dolarlık 'trafik yatırımı' yapacak.
 
‘REKABETTEN KORKMAYIZ' 
 
Önceki akşam gazetecilerle bir araya gelen İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) CEO'su Önder Sezgi, FSM'deki bakımnedeniyle Haremve Sirkeci arasındaki seferleri iki katına çıkararak 24 saat boyunca sefer yaptıklarını anımsatarak, “Gelecek yıl Boğaziçi Köprüsü'nde bakımolacak. Bu nedenle biz şimdiden 2milyon dolar yatırımla iskelelere yeni yanaşma yerleri yapacağız” dedi. Esnek fiyat uygulaması sırasında yüksek fiyat seçeneklerine gösterilen tepkilerin ardından Bursa Belediyesi'nin ‘Kabataş-Mudanya' hattında deniz otobüsü işletmesi yapacağı yönündeki haberler üzerine de Sezgi, “Rekabet her zaman kaliteyi artırır. Rekabete ancak ‘Hoş geldin' deriz” değerlendirmesini yaptı. 
 
Sezgi, İDO'nun özelleştirilmesi ile ilgili sözleşmede, başka bir belediyenin deniz otobüsü işletmesi kurmasını kısıtlayan birmadde olmadığını belirterek, “Biz daha önce Başkan Recep Altepe ile iki kez görüştük ancak Bursa Belediyesi'nin İstanbul Şehir Hatları iskelelerini kiralayarak bu işi yapacağını basından öğrendik. Bizim sözleşmemizde yapmalarına bir engel yok” diye konuştu.
 
‘UNUTTURMAK İSTİYORUZ'
 
Esnek fiyat uygulaması sırasında yüksek fiyat nedeniyle İDO'ya yönelik artan şikâyetlerin sabit fiyat uygulamasına dönülmesinin ardından büyük oranda kesildiğini söyleyen Sezgi, “O kötü günleri geride bıraktık. O günleri, unutturmak, unutmak istiyoruz” dedi.
 
KREDİYİ ALIRKEN SÖZ VERDİ!
 
Özelleştirmeden sonra yaklaşık 400 çalışanlarıyla davalık hale geldiklerini anlatan Önder Sezgi, “Bunların arasında taşeronların çoğunu İDO'ya aldık, geri kalanları ise Tepe ve Akfen gibi diğer grup şirketlerine dağıttık. Böylelikle kimse dışarıda kalıp işini kaybetmedi. Bugün yaklaşık 2 bin çalışana ulaştık” diye konuştu. Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yaptıkları kredi sözleşmesinde ‘İDO'da kadın çalışanların sayısını artırmayı' taahhüt ettiklerini belirten Sezgi, “Bu kararla kadın çalışanlarımızı artırdık. 30-40 olan kadın çalışan sayımız 200'ü buldu” dedi. 
 
İDO KARGO İŞİNE GİRİYOR
 
İDO'nun kısa süre içinde kargo şirketleriyle işbirliği gerçekleştireceğini belirten Sezgi, “Kargo uygulamasında kargo şirketlerinin Bursa ve ötesine gidecek kargolarını İstanbul'daki iskelemize bırakacakları ve Bursa'dan alacakları bir sistem geliştiriyoruz” ifadesini kullandı.
 
ALAÇATI'YI YENİKAPI'YA TAŞIYORLAR
İDO'nun İstanbul Yenikapı'daki yönetim binasının da içinde bulunduğu ticari alanları Alaçatı evleri görünümüne çevireceklerini belirten Önder Sezgi, ekim ayında tamamlanacak çalışmaların ardından içinde Mc Donald's'ın da bulunduğu yeni markalarla buranın hizmete açılacağını ifade etti. Artık bilet satışının yanı sıra araç kiralama ve otel rezervasyon hizmeti de vereceklerini dile getiren Sezgi, “Bununla birlikte 52 olan acente sayımızı 100'e çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.
 
Ünsal EREKE / HABERTÜRK
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İDO'nun Tekirdağ, Marmara ve Avşa adaları seferleri başlıyor
  • 01.07.2021 16:15

İDO'nun Tekirdağ, Marmara ve Avşa adaları seferleri başlıyor

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Tekirdağ, Marmara ve Avşa adaları deniz otobüsü ...

İDO'nun Adalar seferleri başladı
  • 01.07.2021 10:38

İDO'nun Adalar seferleri başladı

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bugün itibarıyla Kınalıada, Heybeliada, Burgaza ...

Bakan Varank, Hatay'da toplu açılış törenine katıldı
  • 26.06.2021 09:56

Bakan Varank, Hatay'da toplu açılış törenine katıldı

Bakan Varank, MOBSAN Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış ...

İDO, sefer sayılarını artırarak yaz sezonunu açtı
  • 03.06.2021 11:25

İDO, sefer sayılarını artırarak yaz sezonunu açtı

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), kademeli normalleşme süreci kapsamında sefer sa ...

İDO'dan sefer saatleri hakkında açıklama!
  • 15.04.2021 11:31

İDO'dan sefer saatleri hakkında açıklama!

İDO, hafta içi seferlerini 05.00 ile 19.00 saatleri arasında yapmaya devam edece ...

Tepe Emlak Yatırım, İDO’nun ticari alanlarını kiralayacak
  • 26.03.2021 10:30

Tepe Emlak Yatırım, İDO’nun ticari alanlarını kiralayacak

Tepe Emlak Yatırım A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) terminal ve gemiler ...