maritbet girişmaritbet
Genelevler yıkılırsa fuhuş denetimsizleşir

Genelevler yıkılırsa fuhuş denetimsizleşir

TMMOB Şehir Plancıları Odası, kamulaştırılan genelevlere ait bazı binaların yıkılmasının mahalle aralarında denetimsiz fuhuş odaklarını arttıracağı uyarısında bulundu

 
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu, "Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi" kapsamında kamulaştırılan genelevlere ait bazı binaların Ankara Büyükşehir Belediyesince yıkılmasının konut bölgelerinde ve mahalle aralarında denetimsiz fuhuş odaklarını arttıracağı uyarısında bulundu.
        
TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, genelev gibi kent içinde istenmeyen alanlara ve kullanımlara müdahale edilirken, yetkili tüm kurumların ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla toplumsal bir uzlaşma oluşturulması gerektiği ifade edildi.
        
Bu tür sorunlara müdahale etme biçiminin ayrıntılı bir planlama çalışması "gerektirdiği" vurgulanan açıklamada, sorunlar ve çözümüne ilişkin şu görüşlere yer verildi:
 
"Fuhuşun kent içinde denetimsiz yayılması kent merkezlerinde güvenlik sorununun hızla büyümesine neden olacaktır.
 
Konut bölgelerinde ve mahalle aralarında denetimsiz fuhuş odakları artacak, çözülme aşamasında olan mahalle kültürüne bir darbe daha vurulacak, kent içindeki konut bölgelerinden duvarlarla çevrili güvenli uydu kentlere göç hızlanacaktır.
        
Uzun yıllardır fuhuş sektöründe çalışanların işsiz kalması ve gerekli sosyal programlarla kente kazandırılmaları için çaba gösterilmemesi geri dönüşü olmayan sosyal sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilecektir.
Fuhuş ve benzeri gayri meşru sektörlerde çalışanların toplumsal yaşama ve kente kazandırılmaları için sosyal programlar oluşturulmalıdır."
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz