maritbet girişmaritbet
Gelibolu Yarımadası’ndaki atık depolama tesisi açıldı!

Gelibolu Yarımadası’ndaki atık depolama tesisi açıldı!

Gelibolu Yarımadası Katı Atık Düzenli Depolama, Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisi ve Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi hizmete girdi

Gelibolu Yarımadası Katı Atık Düzenli Depolama, Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisi ve Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi hizmete girdi. Tarihi yarımadanın atıklarını düzenli depolama ve geri dönüşümü sağlamak için Çanakkale Özel İdaresi, Gelibolu, Eceabat, Evreşe, Kavakköy ve Bolayır belediyelerinden oluşan Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği, 3 yıl önce kuruldu.

Yapılan başvuru üzerine İller Bankası'nın desteği ile bölgenin en önemli ihtiyacı olan tesisin yapımına başlandı. Tamamlanan tesis törenle hizmete girdi. Açılışa katılan Çanakkale Valisi Güngür Azim Tuna, bölgenin tarihi önemine değinerek, bölge için en önemli olan ihtiyacın hizmete girmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Atıkların çevre ve insan sağlığına yönelik potansiyel olumsuz etkilerini önlemek amacıyla yapılan yatırımlarır çok önemli olduğunu belirten Tuna, çevreyi temiz tutmak ve doğal kaynaklarımızı korumanın gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olduğunu vurguladı. Tuna, tesisin önemini şöyle anlattı: "Bu açıdan hedeflenen amaca uygun modern bir şekilde projelendirilen ve yaklaşık 6,5 milyon liraya mal olan tesisleri, ilimizin turizm bakımından da en güzel köşelerini oluşturan yerleşim birimlerimiz için çok önemli bir yatırım olarak değerlendiriyoruz. Bugün hizmete verilen tesisler ile Gelibolu Yarımadası'nın katı atıkları bir arada toplanacak, geri dönüşümle tekrar ekonomiye kazandırılacak, yerüstü ve yeraltı doğal kaynaklarımızın kirlenmesinin önüne geçilecektir."

Mehmet Güler/Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gelibolu Yarımadası’ndaki atık depolama tesisi açıldı!
  • 03.07.2012 11:33

Gelibolu Yarımadası’ndaki atık depolama tesisi açıldı!

Gelibolu Yarımadası Katı Atık Düzenli Depolama, Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesi ...