"Festivadi" başlıyor!

"Festivadi" başlıyor!

6 yıldır evlerinin yıkılmasına karşı mücadele veren Dikmen Vadisi halkınca düzenlenen Festivadi'nin (Dikmen Vadisi Halk Festivali) 3.'sü 7 ile 9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Festivadi, bölgedeki kentsel dönüşüm projesinin protesto edileceği bir yürüyüşle başlayacak. Festival üç gün boyunca tiyatro gösterileri ve atölyelerle devam edecek.

Festivalin çağrı metninde şu ifadelere yer veriliyor:

"Başta İstanbul ve Ankara gibi büyük kentler olmak üzere, özellikle yoksul emekçi kentlilerin yaşamları ve hakları, sermayenin çıkarları uğruna yok sayılmakta; binlerce insan evlerinden, mahallelerinden sürülmek istenmektedir. Böylesi bir saldırı karşısında 'barınma hakkı' ve 'insanca bir yaşam' için yaklaşık 6 yıldır mücadele veren Dikmen Vadisi Halkı olarak; ilkiFBSTl ni 2009 yılında gerçekleştirdiğimiz halk festivalinin bu yıl üçüncüsüne hazırlanıyoruz. Bir başımıza ve çaresiz olmadığımızı biliyoruz; bunu onlar da bilsin istiyoruz!"

Festivalde heykel, karikatür, fotoğraf, permakültür atölyelerinin yanı sıra, "Zar tutan Gökçek olsun" tavla turnuvası ve "Yıkamazsın Gökçek" barikat kurma yarışması gibi etkinlikler de mevcut. Festivadi Oğuz Boran, Bandista, Siya Siyabend, Dikmen Vadisi Çocuk Korosu konserleriyle sona erecek.

DİKMEN VADİSİ'NDE NE OLMUŞTU?

Ankara Dikmen Vadisi'ndeki 2 binin üzerinde konut kentsel dönüşüm projesi dahilinde 2006 yılı şubat ayında yıkılmaya başladı.

Bölge sakinleri 2006'dan beri barınma hakları için sürdürdükleri hukuki mücadelenin yanı sıra, 2009 senesinden beri Festivadi aracılığıyla konuya dikkat çekmeye çalışıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı
  • 03.09.2026 15:45

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre bu yılın ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi
  • 21.08.2026 15:24

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Zeytinbur ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

Osmaneli–Bursa hattında Yüksek Hızlı Tren test süreci başlıyor
  • 30.07.2026 15:41

Osmaneli–Bursa hattında Yüksek Hızlı Tren test süreci başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bandırma–Bursa–Yenişehir–Osmane ...