maritbet girişmaritbet
Fatih’te 31. Aile Sağlık Merkezi açıldı!

Fatih’te 31. Aile Sağlık Merkezi açıldı!

Fatih Belediyesi bir Aile Sağlık Ocağı daha açarak toplam Aile Sağlık Merkezlerinin sayısını 31’e yükseltti. Fatih Belediyesi tarafından yaptırılan Haseki Sultan Sağlık Ocağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı

Fatih Belediyesi bir Aile Sağlık Ocağı daha açarak toplam Aile Sağlık Merkezlerinin sayısını 31'e yükseltti. Fatih Belediyesi tarafından yaptırılan Haseki Sultan Sağlık Ocağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine AK Parti İstanbul İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu ve semt sakinleri katıldı.

Açılışta konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,  Aile Hekimliği sisteminin alt yapısını 2004 yılında attıklarını belirterek, 'Fatih'te Türkiye'nin en büyük ve en önemli üniversite ve vakıf hastaneleri bulunsa da vatandaşların yürüme mesafesinde, kolayca ulaşabileceği birinci kademe sağlık kuruluşu yoktu. 2004 yılında geldiğimizde eski sağlık ocağı tipinde 2 tane sağlık ocağı vardı. O zaman yaptığımız hesaplara göre Fatih'e 24 tane sağlık ocağı yaparsak 4 bin kişiye bir doktor düşecek ve Avrupa standartlarını yakalayacaktık. Biz bunun üzerinde çalışırken hükümetimiz Aile Sağlık Merkezi projesini başlattı. Bu proje ile bizim projemiz tamamen örtüşüyordu.

Bugün Fatih'te 31. Aile Sağlık Merkezini açtık. Bu yılın sonuna kadar 3 tane daha açacağız. Yaptığımız bu aile sağlık merkezlerine lojistik destek veriyoruz. İhtiyaçların birçoğunu karşılıyoruz. Burada çalışan doktorları belediyemizin bir parçası olarak görüyoruz. Çünkü sağlık gibi çok önemli bir konuda insanlara yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Aile sağlık merkezlerimizi genellikle mahallenin kolay ulaşılabilen yerlerine açıyoruz. Özellikle yaşlılarımızın kolay ulaşabileceği ve kolay girip çıkabileceği parkların bulunduğu, semt konaklarının ve bilgi evlerinin yakınında olmasını tercih ediyoruz. Sağlık Merkezlerinin Muhtarlığa yakın olmasını önemsiyoruz.

Genel olarak insanların sağlık sorunlarının çözüldüğü, yeşil alanın bulunduğu, muhtarlığın yer aldığı hatta Fatih Belediyesinin bir şubesinin içinde bulunduğu bir merkez yapıyoruz. Haseki Sultan aile Sağlık Merkezi de bunlardan bir tanesi' dedi.

Törenin ardından hizmete açılan Haseki Sultan Aile Sağlık Merkezi hastalarını kabul etmeye başladı.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ayasofya Fatih Medresesi açıldı!
  • 16.04.2022 10:21

Ayasofya Fatih Medresesi açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce yeniden inşa edilen Medrese, Ayasofya Yerleşkesi ola ...

Fatih Balat'da 3 katlı metruk bina böyle çöktü!
  • 02.12.2021 10:28

Fatih Balat'da 3 katlı metruk bina böyle çöktü!

Balat Mahallesi Yıldırım Caddesi'nde bulunan 3 katlı binanın büyük bölümü çöktü. ...

Akgün: "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz"
  • 17.11.2020 15:17

Akgün: "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz"

Atatürk Mahallesi'ndeki binanın yıkım çalışmalarını inceleyen Büyükçekmece Beled ...

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor
  • 12.11.2020 13:59

Fatih'te 10 bin binayı kapsayan plan düzenlemesine ilgi artıyor

Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulunca alınan ilçe ...