maritbet girişmaritbet
Faruk Çelik Esenyurt SGK Merkezi'nin temelini attı!

Faruk Çelik Esenyurt SGK Merkezi'nin temelini attı!

Sosyal Güvenlik Kurumu Esenyurt Merkez binasının temel atma töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile gerçekleşti. Temel atma töreninde, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, SGK İstanbul İl Müdürü Ramazan Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Esenyurt Merkez binasının temel atma töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile gerçekleşti. Temel atma töreninde, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, SGK İstanbul İl Müdürü Ramazan Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının sergilediği gösteri ardından tören programı protokol konuşmaları ile devam etti. 
 
Yıldız: “daha iyi hizmet veriyoruz”
Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürü Ramazan Yıldız'ın yaptığı konuşmasında, köhne binalardan kurutulark modern tesislere geçildiğini söyledi.
 
Yıldız “ Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan 3728 personelimiz sosyal sigortacılık ilkelerine bağlı, etkin, adil ve kolay erişilebilir, çağdaş standartlara uygun vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi çabasıyla çalışmaktadırlar. Son yıllarda ülkemizde yaşanan büyük değişime paralel olarak, kurumumuzun SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığının eski köhne binalarından kurtularak, yeni modern hizmet binalarımız ile vatandaşlara kaliteli hizmet verilmektedir. Bugün burada büyük bir çabanın eseri olarak, Esenyurt Sosyal Güvenlik Merkezi temelini atmanın sevinci ve gururu içindeyiz” dedi. 
 
Başkan Kadıoğlu “Taleplere cevap verecek”
Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürü Ramazan Yıldız ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmasında, Başkan Kadıoğlu “ Esenyurt ilçesi olarak böyle gururlu bir günümüzde sayın bakanımız Faruk Çelik'inde aramızda olması ile çok mutlu olduk. Bizim için çok anlamlı olan bu temel atma töreni ile büyük heyecan içindeyiz. Esenyurt ‘ta şu ana kadar 160 trilyon milli eğitime yönelik para harcadık. Esenyurt için harcadık. Burada yaşayan vatandaşlarımız için bugüne kadar yılmadan böyle hizmetler için çaba gösterdik. Bundan sonrada bu çabamız devam edecektir. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu hizmet bize büyük onur verecek, büyük bir boşluğu ortadan kaldıracaktır. Esnafımıza, iş adamlarımıza ve Esenyurtluların taleplerine cevap verecek niteliğinde bir tesis olacağına inanıyorum. Sosyal Güvenlik Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
 
Bakan Çelik “ Reform ile herkes eşit hizmet alıyor”
SGK Esenyurt Merkez Binasının temel atma törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye'de dünden bugüne neler oldu. En başında sosyal güvenlik reformu oldu. Ancak emekliler işçiler var. Türkiye'de eğer bu reformu yapmamış olsaydık hala halkımız memur, işçi ve esnaf olarak 3 kategoride değerlendirilecekti. Sosyal güvenlik açısından sen memursan; birinci kalitede vatandaşsın. İşçi isen 3'ncü dereceden vatandaşsın" dedi. Bakan Çelik, önceden hastaneye gitmek için 8 ay sigortalı olmak gerektiğini hatırlatarak, "Önceleri esnaf vatandaşımız rahatsızlanıp hastaneye gittiğinde eski SosyalGüvenlik Kurumu '240 gün primi yatır 8 ay sigortalı ol. Sonra gel ben seni sağlıktan yararlandırayım. ‘diyordu. Nüfus cüzdanında TC yazılı vatandaşlar arasında böyle bir ayrım yapılır mı? Böyle bir ayrım revagörülür mü? Artık 'vatandaşlarımız amir de olsa, memur da olsa, işçi de olsa, işsiz de olsa herkes işit şekilde sağlıktan yararlanacaktır' uygulamasını başlattık" şeklinde konuştu. 
 
Bakan Çelik, vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu'yla ilgili her türlü bilgi öneri şikâyetlerini bildirebileceği Alo 170 Sağlık Hattı'na başvurmalarını istedi. 
 
İlk harç döküldü, açılış Kasım 2013'de
Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Esenyurt ‘ta bulunan Sosyal Güvenlik Merkezi'nin hayırlı olmasını diledi. 
 
Protokol konuşmaları ardından, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve beraberindeki heyet temel atma töreninde, butona basmasıyla Esenyurt Sosyal Güvenlik Merkezi'nin ilk harcı döküldü.
 
Esenyurt dışında, Beylikdüzü ve Büyükçekmece ilçelerinede hizmet verecek olan Sosyal Güvenlik Merkezi, toplam 3800 m² alandan ve 7 katlı olarak hizmet verecek. Temeli atılan tesis için yapılan planlamada, Kasım 2013'de bitirilerek halkın hizmetine açılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde esnaf ve iş yeri sayısı arttı!
  • 08.04.2022 12:50

Türkiye genelinde esnaf ve iş yeri sayısı arttı!

Ülke genelindeki esnaf sayısı, tarım sektörü dahil olmak üzere 3 milyon 28 bine, ...

Sosyal Güvenlik Kurumu,16 ildeki 36 gayrimenkulünü satıyor!
  • 06.12.2017 09:53

Sosyal Güvenlik Kurumu,16 ildeki 36 gayrimenkulünü satıyor!

Mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na ait 16 ilde bulunan arsa, bina, l ...

SGK, Kocaeli'de 111 konutu satışa çıkardı!
  • 08.11.2016 11:09

SGK, Kocaeli'de 111 konutu satışa çıkardı!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Kocaeli'de 111 konutun satışını 28 Kasım'da y ...

Kanal İstanbul ve diğer su yollarına yasal düzenleme
  • 01.04.2016 12:40

Kanal İstanbul ve diğer su yollarına yasal düzenleme

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "Torba kanun" tasarısının görüşmeleri sürüyor. ...

SGK, 8 ilde 12 gayrimenkulü satıyor!
  • 01.09.2015 16:35

SGK, 8 ilde 12 gayrimenkulü satıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Çankırı, Karabük, Isparta, Uşak, Bingöl, Batman, K ...

SGK’dan satılık ev, arsa ve dispanser!
  • 17.04.2015 10:05

SGK’dan satılık ev, arsa ve dispanser!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Kütahya, Sakarya ve Aydın’da toplam 4 gayrime ...