maritbet girişmaritbet
Esenyurt'ta 16. Aile Sağlığı Merkezi ve Fatih Mahalle Muhtarlığı hizmete girdi!

Esenyurt'ta 16. Aile Sağlığı Merkezi ve Fatih Mahalle Muhtarlığı hizmete girdi!

Esenyurt Fatih Mahallesinde Belediye tarafından yapımı tamamlanan İstanbul Esenyurt 6 nolu Aile Sağlığı Merkezi ve Fatih Mahalle Muhtarlığı yoğun bir katılım ile dün hizmete açıldı.

Esenyurt Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı 16'ncı aile sağlığı merkezi açılış programında, mahalle sakinlerinin sağlık hizmetinden dolayı Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na sevgi göstererek teşekkür etmeleri dikkat çekti.

Açılış törenine, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Hayrettin Çolak, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Belediye Başkan Yardımcıları, Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Yıldırım, Sivil Toplum Kurumları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
2 değil 1,5 sağlık ocağında hizmet veriyorduk
 
Törende ilk konuşmayı Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü Hayrettin Çolak yaparak, sağlığa değer veren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na teşekkür ettiğini söyledi. Çolak, “ Esenyurt ‘ta uzun yıllardır görev yapmaktayım. Sağlık alanında Esenyurt 'tafaaliyetlere ilk başladığımızda 2 diyemiyorum, sayısı 1,5 denebilecek şekilde sağlık ocağında hizmet veriyorduk. Bugün ise büyük bir devlet hastanemiz ve Belediyenin yaptırdığı 16 tane aile sağlık merkezimiz hizmet veriyor. Bütün bu yatırımlardan ve sağlığa verdiği değerden dolayı belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu'na tüm sağlık çalışanları adına teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Yıldırım “ Talep ediyoruz başkanımız yapıyor”
 
Aile sağlığı merkezinin yapılması için büyük çaba gösteren Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Yıldırım yaptığı konuşmasında, belediye tarafından mahallede gereken hizmetlerin hızla yapıldığını söyledi.  Yıldırım, “ Muhtarlık olarak biz belediye başkanımızdan talep ediyoruz. Bu taleplerde mahalle sakinlerimiz güzel projeler olunca sonuç açılışını yaptığımız aile sağlığı merkezidir. Bunun dışında mahallemizde cadde ve sokaklarımız, alt yapı çalışmalarımız hızla yapılmaya devam ediyor. Sağlık merkezimiz mahallemize hayırlı olsun diyerek, bir kez daha Belediye Başkanımız sayın Necmi Kadıoğlu'na teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kadıoğlu “ Esenyurt'a modern bir şehir konsepti kazandıracağız”
 
Muhtar Mehmet Yıldırım ardından kürsüye gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, muhalefet yapanlara seslenerek, hizmetleri görmeleri gerektiğini söyledi. 
 
Başkan Kadıoğlu “ Esenyurt'a geldiğimizde bir tek sağlık ocağımız vardı. Sağlık ocağını da dönemin mahalle muhtarı yaptırmıştı. Bizden önce 15 sene belediye başkanlığı yapmış arkadaşımız, doktor olmasına rağmen bir sağlık ocağı dahi yapmamıştır. Keşke yapmış olsaydı da bizlerde teşekkür etseydik. Fakat göreve geldiğimizde baktık ki en önemli olan ve her şeyin başı sağlıktır diye düşündük. Önce sağlık ocaklarından başlayarak, hastane yapmaya karar verdik. Ve bir hastane yeri planladık. Fakat birileri bu projeye burada olur mu diyerek milletin kafasını bulandırmaya çalıştı. Hastane projesini oluşturarak, geri adım atmadan 1,5 yıl içinde halkımıza büyük bir hastane kazandırdık. Kızılay hastanesi yaptık. Sağlık tesisleri dışında projeler geliştirerek, büyük parklar ve spor alanları ve yürüyüş alanları yaptık. Bu alanlarında sağlık açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Yani parklarda, yürüyüş alanları da doktorların tavsiye ettiği gibi birer hastanedir. Bize muhalefet ederek yeşil alanları konu edenlere buradan söylüyorum. Evet, burasıda bir yeşil alandı ve bu yeşil alanı katlettik. Ama bir sağlık ocağı yaptık. Bu park alanının 250 m² sini katlettik, içinde bir sağlık ocağı yaptık.Esenyurt ‘ta 20 bin m² den başlayan 320 m² ye kadar çok sayıda şehir parkı yaptık. Devlet hastanesinin yanı başında 18dönüm ekleyerek ek hastane binası planladık. 325 yataklı yeni hastane ile toplam 600 yatak kapasitesine ulaşarak Esenyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacaktır. Yeşil alanları imara açtılar diyenler bu yaptıklarımıza bakmalıdır. Yeşil alanları kamulaştırdık, sağlık ocağı, okul yaptık. Çünkü vatandaşımızın bu hizmetlere ihtiyacı var ve yapmaya devam edeceğiz. Sağlıkta, Eğitimde ve her alanda yapacağımız hizmetler ile Esenyurt'a modern bir şehir konsepti kazandıracağız. Birileri Fore kazık çakıyorlar diyor. Ama inşaatlar, binalar uçsun diye kazık çakılmasın mı? İş bilmeyen, bilgi kirliliği yaratan bu düşüncelere takılmamak gerekiyor. Bugün açılışını yaptığımız mahallemizin içinde sağlık ocağı yaparak, halkımızın sağlık hizmetini, aile hekimliğinin daha rahat çalışmasını sağlayacak tesisler mahallelerimize kazandırıyoruz  ” dedi. 
 
Uyumaz “ Sağlığa çok önem veriyoruz”
 
Başkan Kadıoğlu ardından Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz konuşma yaparak, aile hekimliğinin vatandaş için güzel bir hizmet olduğunu belirtti.Uyumaz “ Sağlık konusunda Aile Sağlığı Merkezi, hükümetimizin, devletimizin aldığı çok güzel bir karardır. Her ailenin, herkesin bir hekiminin olması her zaman düşündüğümüz bir konu olmuştur. Şimdi bunu uyguluyoruz. Esenyurt'ta şu anda 120 tane aile hekimi görev yapıyor. Bunun anlamı 480 bin kişinin aile hekimi var demektir. Bizim işimizi kolaylaştıran aile hekimlerimizin çalışacağı gayet güzel mekânlar var.  Esenyurt İstanbul'da nüfusu hızlı artan birkaç ilçeden birisidir. Ve burada aile hekiminin her ay sayısının artması gerekmektedir. Bundan sonra gerek acil hizmetlerde ve evlerde yürütülen sağlık hizmetlerinde her türlü sağlık hizmet kesintiye uğramadan büyütülecektir. Sağlığa çok önem veriyoruz. Sağlık konusunda Esenyurt'ta yapılacak daha çok işimiz var. Bu sebeple belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Aile hekimliği binalarının yapımında Belediyemizin buna sahip çıkarak böyle modern binalar yapması bizleri son derece sevindirmiştir. Aksi takdirde kiralanmış olumsuz şartlarda görev yapılıyordu. Aile Sağlığı Merkezi mahallemize hayırlı olsun”dedi. 
 
Konuşmalar ardından Esenyurt6 nolu Aile Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na plaket takdim edildi. Açılış kurdelesi kesimi ardından önce sağlık merkezi ve yeni muhtarlık binasının gezilmesi ile program sona erdi.
 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt’a markalı konutlar Özyurtlar ile geldi
  • 23.02.2015 11:14

Esenyurt’a markalı konutlar Özyurtlar ile geldi

Esenyurt’ta yaşanan imar sorunlarından başarı ile çıkan Özyurtlar İnşaat, müşter ...

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!
  • 27.12.2014 16:45

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla Derviş Solak ...

Esenyurt’ta büyük sevinç!
  • 08.11.2014 09:46

Esenyurt’ta büyük sevinç!

Esenyurt Belediyesi, Ardıçlı ve Yenikent Mahallesi'ndeki 555 müstakil tapular, d ...

Esenyurt’ta tapu sevinci devam ediyor
  • 07.11.2014 09:43

Esenyurt’ta tapu sevinci devam ediyor

Esenyurt Belediyesi 30 yıldan bu yana tapu hasreti çeken Ardıçlı ve Yenikent Mah ...

Necmi Kadıoğlu, Esenyurt’ta kütüphane açılışına katıldı
  • 15.05.2014 09:46

Necmi Kadıoğlu, Esenyurt’ta kütüphane açılışına katıldı

Esenyurt Fahir İlkel ilk ve Ortaokulu kütüphanesinin açılış töreni ilçe protokol ...

Necmi Kadıoğlu üçüncü döneminde ilk açılışı gerçekleştirdi
  • 19.04.2014 17:13

Necmi Kadıoğlu üçüncü döneminde ilk açılışı gerçekleştirdi

Seher Hipermarketleri 6’ncı şubesinin açılışı yapıldı ...