maritbet girişmaritbet
Esenyurt Belediyesi, Türkiye’nin en büyük hayvan bakım evini açtı!

Esenyurt Belediyesi, Türkiye’nin en büyük hayvan bakım evini açtı!

Esenyurt Belediyesi tarafından 10 bin m² alan üzerine yapımı tamamlanan Türkiye’nin en büyük Hayvan Bakım Evinin açılı gerçekleştirildi

 

Esenyurt Belediyesi tarafından 10 bin m² alan üzerine yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük Hayvan Bakım Evinin açılı gerçekleştirildi.

Burada herşey düşünüldü

Yoğun katılımın dikkat çektiği açılış programında, modern Hayvan Bakım Evinde hizmetlerini yakından görmek isteyen vatandaşlar çocukları ile katıldı. Esenyurt Belediyesi yeni Hayvan Bakım Evi modern mimarisi ve geniş sosyal alanları ile katılımcıları hayrete düşürdü. Merkezde hayvanlara yönelik her türlü sağlık hizmetleri düşünülerek, manikür, pedikür, saç bakımı, havuz, yarım saat ara ile alt temizliği ve dengeli beslenmeleri de sağlanmaktadır.

Yeni Hayvan Bakım Evinin içinde ameliyathane, depo, müdür odası, misafirhane, veteriner hekim odası, sekretarya, tekniker odası, personel odası, kafeterya, hayvan barındırma odaları, havuz, kamelyalar, yeşil alan, hayvan gezi alanları, bahçe kulübeleri, hayvan güneşlenme ve dinlenme alanından oluşmaktadır. Tesis 320 yetişkin köpek, 100 yavru köpek ve 50 kedi evi olacak şekilde kapasiteye sahiptir.

Batmazoğlu “ Hayvan toplama değil sağlıklı yaşam merkezi”

Programda açılış konuşmasını yapan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Av. Emin Batmazoğlu, tesiste sadece hayvanları toplayarak depolamak olmadığını, hayvan hastanesinden, bakımlarına kadar her türlü üniteler ile yaşamsal haklarının korunduğu bir tesis olduğunu söyledi. Batmazoğlu “ Burada hayvanlarımızın ameliyatından, havuz hizmeti, manikür, pedikür, beslenmeleri için kuru mama vererek dengeli beslenmelerine dikkat ediyoruz. Her yarım saatte bir alt temizliği yapılarak kötü bir ortamda bulunmalarını engelliyoruz” dedi.

Gürol “ Heyecan verici”

Batmazoğlu ardından, Hayvan Hakları Federasyonu ( HAYTAP) başkan vekili Mirat Gürol yaptığı konuşmasında, yoğun katılımdan ve hayvanlar için modern bir tesisi gördüğü için heyecanlı olduğunu belirtti. Gürol yapılan hizmetten dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na teşekkür etti.

Gürol ardından,  İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Güneş, Esenyurt Belediyesi ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nu tebrik etti. Güneş, hayvanlarında yaşam haklarını olduğunu ve İstanbul ve Esenyurt'a hayırlı olmasını diledi.

Kadıoğlu “ Onlar hayatımızın parçasıdır”

Prof. Dr. Halil Güneş konuşması ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, dünden bugüne her zaman doğru işler yaptıklarını ve bu hizmetlerin devam edeceğini söyledi. Başkan Kadıoğlu “ Bu yapılanları görmek istemeyenlere biz kulak asmadan doğrusunu yapmaya devam edeceğiz. Geçmişte insanların hayatını kolaylaştırmak için vakıflar kuran ecdadımız, hayvanlar içinde vakıf kurarak onlarında yaşamsal haklarını korumuşlardır. Hayvanlar hayatımızın bir parçasıdır. Bu nedenle onlara asla zarar vermemeliyiz ve zarar verenleri engellemeliyiz. İnsanları ve hayvanları birlikte yok saymadan beraber düşünmeliyiz” dedi.

Başkan Kadıoğlu'nun konuşması ardından söz alan Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, ilçeye güzel, duyarlı ve örnek bir hizmet olduğunu, çevre düzenlemesi ile diğer bölgelere de örnek bir tesis olacağını ifade etti.

Turan “ Hizmetler gurur veriyor”

Kaymakam Halil Uyumaz ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan öz aldı. Turan “ Esenyurt 'ta bugün yine çok güzel bir tesisi açılışı ile bir aradayız. Ülkemiz son günlerde yaşadığı bazı sorunlara hükümetimizin ve milletimizin dirayeti ile olumlu sonuçlara varacağız. Bu çalışmaları yaparken milletimizden kopmadan hep beraber yol yürüyüşümüz sırasında bizi gururlandıran çok farklı görevleri belediyelerimiz yerine getiriyor. Dünya hayvan haklarını kutladığımız bu günlerde Esenyurt Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmet milletimize hayırlı olsun” dedi.

HAYTAP'tan Kadıoğlu'na teşekkür

Protokol konuşmaları ardından, HAYTAP ( Hayvan Hakları Federasyonu) başkan vekili Mirat Güral federasyon adına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na teşekkür belgesi takdim etti. Protokol mensupları tarafından,Esenyurtluhayvansever gönüllüsü öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

Esenyurt Belediyesi Hayvan Bakım Evi açılış törenine, İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer, Büyükçekmece eski Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, Başsavcı vekili Mustafa Dağ, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Güneş, HAYTAP ( Hayvan Hakları Federasyonu) başkan vekili Prof. Dr. Mirat Güral, Esenyurt Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) başkanı Hakan Camuz, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Kırklareli Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan,  Esenyurt belediye başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda hayvansever katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt’ta sel felaketinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor
  • 25.06.2020 10:21

Esenyurt’ta sel felaketinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor

Esenyurt Belediyesi, ilçede şiddetli yağış sonrası meydana gelen selden etkilene ...

Esenyurt'ta tüm yollar artık sadece 'tek yön'den akacak
  • 17.04.2018 09:38

Esenyurt'ta tüm yollar artık sadece 'tek yön'den akacak

Esenyurt'ta yürürlüğe koyulacak olan bir uygulama ile tüm cadde ve sokaklardaki ...

Esenyurt’taki tüm inşaatlar 1 Aralık'a kadar bitecek!
  • 14.04.2018 15:28

Esenyurt’taki tüm inşaatlar 1 Aralık'a kadar bitecek!

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ”2018 yılı 1 Aralık itibarıyla bir ...

‘Makrom Yapı’nın içi boşaltıldı’
  • 15.12.2015 09:54

‘Makrom Yapı’nın içi boşaltıldı’

Esenyurt’ta yüzlerce kişiyi mağdur ettiği iddia edilen Makrom Yapı ile ilgili id ...

Esenyurt’taki tesiste çocuk parkı da olacak yatakhane de!
  • 10.01.2015 10:28

Esenyurt’taki tesiste çocuk parkı da olacak yatakhane de!

İstanbul’da bakımsız, derme çatma barakalarda satışı yapılan ve kesilen kurbanlı ...

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!
  • 27.12.2014 16:45

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla Derviş Solak ...