maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Bağdat Caddesi'nde acil bir durum yok!

Erdoğan Bayraktar: Bağdat Caddesi'nde acil bir durum yok!

Bağdat Caddesi için açıklanan raporu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bağdat Caddesi’nde şu anda binaların yıkılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi

 

Bayraktar, kentsel dönüşümü öncelikle gönüllülük esasına göre yapmak istediklerini anlatarak, şunları söyledi: "Bağdat Caddesi'nde acil bir durum yok. Bağdat Caddesi'nin zaman içinde yenilenmesi gerektiği noktasında bakanlığımız tarafından yetkilendirilen lisanslandırılan bir şirketin yapmış olduğu bir tespit var. Bunu beğenmeyen bunu kabul etmeyen hak sahipleri itiraz edebilirler. Üniversite hocalarından kurulu bir itiraz komisyonumuz var. O komisyona bakılır. Ama Bağdat Caddesi'nde acil boşaltılması, elektriğinin suyunun kesilmesi gereken bir bina olduğunu ben bilmiyorum. Öyle bir bilgi bize ulaşmadı. Gazetede çıkan bir haberdir. Biz de bunu inceliyoruz. Ama Bağdat caddesinde oturanlar da emin olsunlar huzurlu olsunlar."
 
Kadıköy'de emsal artacak
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, Bağdat Caddesi‘ndeki binaların yüzde 80'inin deprem riski taşıdığını belirterek, “Bu durum, Kadıköy'ün tamamında Suadiye, Fenerbahçe ve diğer yerler için de geçerli. Ama bu hepsi yıkılacak demek değil" dedi.  Bölgede 5-10 yıl içinde binaların yenilenmesinin planlandığını belirten Öztürk, Bağdat Caddesi'nde 2.07 olan emsalin 2.5'a çıkmasının da planlandığını söyledi.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı
  • 25.10.2021 10:06

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin iş yerinin bulunduğu Bağda ...

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...