maritbet girişmaritbet
BUSKİ Kayapa Ek Hizmet Binası hizmete açıldı!

BUSKİ Kayapa Ek Hizmet Binası hizmete açıldı!

Büyükşehir Belediyesi´nce Kayapa, Görükle, Akçalar ve Hasanağa bölgelerinde oturan vatandaşların kent merkezine gelmeden işlemlerini kolaylıkla yapabilecekleri BUSKİ Kayapa Ek Hizmet Binası, törenle hizmete açıldı

 

Büyükşehir Belediyesi´nce Kayapa, Görükle, Akçalar ve Hasanağa bölgelerinde oturan vatandaşların kent merkezine gelmeden işlemlerini kolaylıkla yapabilecekleri BUSKİ Kayapa Ek Hizmet Binası, törenle hizmete açıldı. Son 3.5 yılda ilçelere 60 milyon TL´nin üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, talep eden her bölgenin başta alt yapı eksiklikleri olmak üzere tüm problemlerinin bir bir çözüleceğini söyledi.

Stadyumdan belediye binasına, yeni teleferikten bilim teknoloji merkezine kadar Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan vatandaşların hizmetlere kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla farklı bölgelere yeni hizmet birimleri kazandırıyor. Kayapa, Görükle, Akçalar ve Hasanağa bölgelerinde yaşayan vatandaşların işlemlerini kent merkezine gelmeden halledebilmeleri için yaptırılan BUSKİ Kayapa Ek Hizmet Binası da törenle kullanıma açıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak her gün ayrı bir faaliyetle Bursa´ya hizmet etmekten büyük zevk aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yatırım ve hizmet anlamında engel tanımıyoruz. Bugün burada olduğu gibi her gün başka bir yerde yeni açılış ve temel atma törenleri var. Çeşitli etkinlikler var. İlçelere yatırım yapmak, geri kalmış bölgelere katkı koymak için gece gündüz çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda, bizden talepte bulunan bölgelerin her türlü eksikliği gideriliyor. Daha fazlası da yapılacak inşallah" dedi.

İlçelere 60 milyonluk yatırım

Yatırımların önemli bölümünü alt yapı faaliyetlerinin oluşturduğunu söyleyen Başkan Altepe, BUSKİ kanalıyla şehirdeki tüm alt yapı eksikliklerinin bir bir giderildiğini belirtti. Son 3.5 yılda sadece alt yapı olarak ilçe belediyelerine 60 milyon TL´nin üzerinde destek sağladıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Bursa´nın özellikle alt yapı konusundaki eksikliklerinin giderilmesine büyük önem veriyoruz. Alt yapısı olmayan, kanalizasyon sıkıntısı çeken, sağlıklı suya kavuşamayan bölgelere BUSKİ kanalıyla hizmet götürüyoruz. Bu yatırımların tamamlanması için büyük kaynak harcıyoruz. Son 3.5 yılda en az yatırım yaptığımız ilçeye, 3 milyon TL´yi geçen oranda harcama yaptık. Toplamda tüm ilçelere ayırdığımız bütçe, 60 milyon TL´nin üzerine çıktı. İstiyoruz ki herkes rahat etsin, sağlıklı su içsin" diye konuştu.

Bundan 6-7 yıl önce Büyükşehir sınırlarının genişletildiğini, genişleme sonrası BUSKİ´nin hizmet alanının 12 kat arttığını hatırlatan Başkan Altepe, Büyükşehir Yasası nedeniyle büyükşehir sınırlarının il sınırlarıyla bütünleşeceğini, BUSKİ´nin hizmet alanının da 35 kat fazlasına çıkacağını söyledi. Bunun il sınırları içerisindeki her bölgenin kaliteli ve düzenli alt yapı hizmeti alması anlamına geldiğini ifade eden Başkan Altepe, "Biz destek vermezsek, Trilye, Sölöz ve dağ ilçeleri sorunlarını çözemezler" şeklinde konuştu.

BUSKİ'den yıllık 200 milyonluk yatırım

BUSKİ´nin ilçelere son 4 yılda 1 milyar TL´ye yakın alt yapı yatırımı gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Altepe, büyük yatırımların büyük kurumların işi olduğunu savundu. Başkan Altepe, "Sağlıklı Kentler Birliği´nin, Marmara´nın başkanı Bursa´ya da bu yakışır. Başta kendi çevremiz olmak üzere herkese örnek olacağız. BUSKİ bu konuda üzerine düşeni yerine getiriyor. Son 4 yılda her yıl 200 milyon TL yatırım yapıyor. Büyükşehir Belediyesi´nin gücünü, imkanlarının ne olduğunu bu yatırımlarla görmüş oluyoruz" dedi.

Konuşmasında BUSKİ Kayapa Ek Hizmet Binası´nın bulunduğu Görükle bölgesinde yapılan yatırımlara da değinen Başkan Altepe, 3.5 yılda bölgeye 7.5 milyon TL´nin üzerinde yatırım yaptıklarını hatırlattı. Bölgede ve diğer ilçelerde yapacak daha çok işlerinin olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Görükle´de bu dönemde 6 bin 400 metre içme suyu hattı, 24000 metre kanalizasyon hattı, 7 bin 500 metre yağmur suyu hattı yapılmış oldu. Yaklaşık 2000 ton asfalt dökülmüş oldu. 16 bin 500 metre dere temizliği gerçekleştirildi. 13 bin metre, içme suyu ve kanal arıza tamiratı yapıldı. 9000 metreküplük hacme sahip su depoları yapılmış oldu" ifadelerini kullandı.

Başkan Altepe, büyükşehir sınırlarının il sınırlarıyla örtüşmesini sağlayan yasanın hizmete alınmasıyla birlikte, Orhangazi ilçesinin Gemlik Körfezi´ni kirletmesi gibi deniz kirliliği oluşturan bölgelere birer arıtma tesisi yapılacağının müjdesini verdi.

Vatandaşa büyük kolaylık

Törende konuşan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ise, BUSKİ Kayapa Ek Hizmet Binası´nın özellikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Binanın 800 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu ve 2 kat olarak düzenlendiğini belirten Çetinavcı, alt katta işçi soyunma odaları, yemekhane ve deponun bulunduğunu söyledi. Üst katın vatandaşların rahatlıkla hizmet alabileceği şekilde dizayn edildiğini söyleyen Çetinavcı, vatandaşların sorun yaşamaması yönünde bina önündeki 900 metrekarelik alanın otopark olarak düzenlendiğini kaydetti. Kayapa hizmet binasının 6 ay gibi kısa bir zamanda tamamlandığını vurgulayan Çetinavcı, Kayapa, Görükle, Hasanağa, Akçalar ve bağlı bölgelerde oturan vatandaşların ödeme ve hizmet alımlarını Bursa merkezine gelmeden buradan rahatlıkla gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Törende söz alan Görükle-Dumlupınar Mahalle Muhtarı Reşat Aktan da, sağlanan kolaylıktan dolayı Başkan Altepe ve yetkililere teşekkür etti.

Törenin ardından Başkan Altepe´ye, Görükle-Dumlupınar Muhtarı Reşat Aktan tarafından günün anısına çiçek takdim edildi. AK Parti İl Başkanvekili İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alparslan Yıldız, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, muhtarlar ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı törende açılışı yapan Başkan Altepe, hizmet binasını gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!
  • 28.11.2020 08:37

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne borcu olan abonelere 31 Ağu ...

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!
  • 31.10.2020 07:30

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi’nin içme suyunu sil baştan yenileyecek 326 kilomet ...

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti
  • 25.09.2020 09:37

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti

Türk sanayisinin önemli mihenk taşlarından biri konumundaki Kütahya Porselen, 50 ...

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!
  • 15.11.2018 10:36

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'ne ai ...

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak
  • 27.07.2017 12:09

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ, Doğancı Barajı’nda bakım ve onarım çalışmalar ...