maritbet girişmaritbet
Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ, Doğancı Barajı’nda bakım ve onarım çalışmaları başlattı.

Kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini çalışmalarında örnek projelere imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü ile Bursa'nın su ihtiyacının yüzde 90'ının karşılandığı Doğancı Barajı'nda bakım ve onarım çalışmaları başlattı. Yılsonunda bitirilecek çalışmalar boyunca herhangi bir su kesintisi yaşanmayacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk başkanlığındaki heyet, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'yı ziyaret etti. Ziyarette, Bursa'nın su ihtiyacının yüzde 90'ının karşılandığı Doğancı Barajı'ndaki bakım ve onarım çalışmaları ele alındı. Doğancı Barajı'ndaki bakım ve onarım çalışmalarının DSİ 1. Bölge Müdürlüğü'nce gerçekleştirileceğini belirten DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, çalışmalara ilişkin ihale sürecinin tamamlandığını, yüklenici firmanın çalışmalara başladığını vurguladı. Doğancı Barajı'nda iki adetten meydana gelen su açma yapısı bulunduğunu belirten Çelenk, “Çalışma kapsamında barajın alt bölgesindeki su alma yapısı, dalgıç tarafından, tehlike kapağı marifetiyle kapatılacak. Şehre su, bypas tünelinden verilerek, Bursa'nın susuz kalmasının önüne geçilecek. Çalışmalar, 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla tamamlanacak” diye konuştu.

Bursa'nın su ihtiyacının yüzde 90 oranında Doğancı Barajı'ndan sağlandığını vurgulayan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ise Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonuyla, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temininde örnek projelere imza attıklarını belirtti. Doğancı Barajı'ndaki bakım ve onarım çalışmalarının da kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temininin sağlanmasında gerekli olan teknik altyapının sorunsuz işlevi bağlamında önem arz ettiğini vurgulayan Çetinavcı, “DSİ 1. Bölge Müdürlüğü ile koordineli olarak sürdürdüğümüz bakım onarım çalışmaları boyunca Bursa kesinlikle susuz kalmayacak. Bursa'ya su, Doğancı Barajı'ndaki iki su açma kapısından daha alt kısımda yer alan su alma yapısından veriliyor. Bakım onarım çalışmaları boyunca alt kısımdaki su alma yapısı tehlike kapağı marifeti ile kapatılacak. Şehre su bypass tüneli aracılığıyla verilerek, Bursa'da su sorunu yaşanmasının önüne geçilecek. Çalışmalar boyunca herhangi bir su sıkıntısı olmayacak” dedi.

Toplantıda; BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç, BUSKİ Planlama Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Necat Yardımcı, BUSKİ İçme Suyu Dairesi Başkanı Mehmet Koz, BUSKİ Elektrik Makine İkmal Dairesi Başkanı Recep Sever, DSİ 1. Bölge Yardımcısı Erdinç Kuran, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdürü Şaban Efe ile DSİ 1. Bölge Müdürlüğü Elektromekanik Teçhizat Şube Müdürü Emirhan Bayır da hazır bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!
  • 28.11.2020 08:37

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne borcu olan abonelere 31 Ağu ...

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!
  • 31.10.2020 07:30

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi’nin içme suyunu sil baştan yenileyecek 326 kilomet ...

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti
  • 25.09.2020 09:37

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti

Türk sanayisinin önemli mihenk taşlarından biri konumundaki Kütahya Porselen, 50 ...

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!
  • 15.11.2018 10:36

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'ne ai ...

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak
  • 27.07.2017 12:09

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ, Doğancı Barajı’nda bakım ve onarım çalışmalar ...