maritbet girişmaritbet
Bursa'ya 20 bin kişilik 'Kültürpark Arena'

Bursa'ya 20 bin kişilik 'Kültürpark Arena'

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan bin kişi kapasiteli konser alanı "Kültürpark Arena" açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark içinde oluşturulan 20 bin kişi kapasiteli konser alanı "Kültürpark Arena" 28 Temmuz'da açılıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Balkanı Recep Allepe yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi olarak kentin tüm eksikliklerinin giderilmesi yönünde yürüttükleri çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.
Bursa'da konser organizasyonları için geniş kitlelere hitap edilecek bir alanın bulunmadığını ifade eden Altepe bu nedenle kentteki organizasyonların ya Açıkhava Tiyatrosu ya da Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildiğini belirtti.
Altepe Açıkhava Tiyatrosunun 3 bin 400, spor salonunun ise 3 bin 100 kişi kapasiteli olduğuna dikkati çekerek, "Böyle olunca çeşitli etkinlikler çerçevesinde kentimize getirdiğimiz ünlü sanatçılar da geniş kitlelere hitap edemiyordu. Biz de daha geniş kitlelere ulaşmak için bir çalışma içine girdik" dedi.Bu doğrultuda Kültürpark içindeki Eski Çakalderesi mevkisindeki otopark alanında bir düzenlemeye gittiklerini dile getiren Altepe, şunları söyledi: "Burasını şu an 20 bin kişi kapasiteli bir konser alanına çeviriyoruz. 'Kültürpark Arena' adını verdiğimiz bu alanda 20 bin kişi ayakta konser izleyebilecek. Alanın çevresiyle birlikte kapasite 40 bin kişiye de çıkabiliyor. Bu Bursa için büyük bir rakam.
Kentimiz için büyük bir sıkıntıyı gideriyoruz. Bundan sonra dünyaca ünlü sanatçılarla yapılacak etkinliklerde on binlerce Bursalı vatandaşlarımızla birlikte olacağız. 1-2 gün içinde sahne ve ışıklandırmalar kurulacak. Konser günlerinin dışında alan yine otopark olarak da kullanılabilecek. Alanın çok yönlü olarak kullanılması da önemli."

Akşam açılıyor

Altepe, "Kültürpark Arena"nın 28 Temmuz perşembe akşamı açılacağını belirterek. "Buranın açılışı için bir gece düzenliyoruz. Kent Gönüllüleri Gençlik Doğa Kampı'nın final gecesini burada yapacağız. Etkinlik çerçevesinde ayrıca Bengü, Murat Dalkılıç, Kolpa, Nazlı ve Volga konseri olacak. On binlerce kişi konseri ücretsiz olarak izleyebilecek. Tüm Bursalı hemşehrilerimizi "Kültürpark Arena'nın açılış gecesine davet ediyoruz. Yeni alanımızın Bursa'mıza, sanata ve insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

MİHRAPLI PARKI VE YENİ STADYUM İNŞAATLARI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Odunluk Mahallesi'ndeki "Mihraplı Parkı" ile Veledrom mevkisindeki yeni stadyum inşaatlarının da hızlı bir şekilde devam ettiğine işaret etti. "Mihraplı Parkı"nın 510 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu hatırlatan Altepe, seneye tamamlamayı planladıkları parkta,çeşitli organizasyonların olacağını, bunu da önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi. Recep Altepe, yeni stadyum inşaatının da hafriyatında yarıya ulaşıldığını belirterek, "Beton dökmeye başladık. İnşaat çok iyi gidiyor ama daha da hızlanması ve oradaki ekipleri 24 saat çalıştırmak için bir sistem kurduk. Burada 24 saat çalışılarak yeni stadımızı da önümüzdeki yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz