maritbet girişmaritbet
Bursa Samanlı Atık Su Arıtma Kolektörü'nün temeli atıldı!

Bursa Samanlı Atık Su Arıtma Kolektörü'nün temeli atıldı!

Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasında kalan yerleşim bölgelerinden dereye akan atık suların toplanıp, arıtılmasını sağlayacak Samanlı Atık Su Arıtma Kolektörünün temeli atıldı

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın daha sağlıklı bir kent olması için BUSKİ'nin her yıl yüzlerce milyon liralık yatırım yaptığını kaydetti.
 
Büyükşehir sınırlarına sonradan bağlanan ilçe, belde ve köylerde önemli bir altyapı hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasında kalan yerleşim bölgelerinden dereye akan atık suların toplanıp, arıtılmasını sağlayacak Samanlı Atık Su Arıtma Kolektörünün temelini attı. Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri'nin bulunduğu alanda yapılan temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sına AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk ve İsmet Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir ve BUSKİ bürokratları katıldı.
 
12 milyon TL'lik yatırım
 
Sağlıklı kentlerin ancak sağlıklı bir altyapı üzerine inşa edilebileceğini dile getiren Başkan Altepe, yaklaşık 12 milyon TL'ye mal olacak Samanlı Atık su Arıtma Kolektörünün kentin kuzeyi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. BUSKİ'nin her yıl yüzlerce milyon liralık yatırımı hayata geçirdiğini ifade eden Başkan Altepe, “Özellikle merkeze sonradan bağlanan ilçe, belde ve köylerde yoğun bir altyapı hamlesi başlattık. En az yatırım yaptığımız yere 30 milyon liralık kaynak aktarılmış. Bugün temelini attığımız Samanlı kolektörü de Vakıfköy'e kadar olan bölgedeki tüm evsel atıkları toplayacak. Bölgedeki sanayi tesislerinin atıkları da ön arıtmadan geçirildikten sonra sisteme alınacak. Bu sistem sayesinde bölgedeki dereler ve yeraltı suları da kirlilikten arınmış olacak” diye konuştu.
 
Çevrenin öneminin herkes tarafından bilindiğini ancak korumada bazı sıkıtılar yaşandığını dile getiren AK Parti Milletvekili Mustafa Öztürk, “Kirliliğin faturasını sonuçta biz ödüyoruz. Kirli atıklar toprağa karışıyor. Topraktan meyve sebzeye geçiyor. Sonra da o sebzeleri biz yiyoruz. Sonra da hatalıklarla uğraşıyoruz. Evsel ve sanayi atıklarının toplanıp, arıtılacağını bu tesisi çok önemsiyorum” dedi.
 
AK Parti Milletvekili İsmet Su ise Bursa'yı AK Parti olarak yetkiyi aldıkları günden daha temiz ve daha yeşil bir ket olarak teslim etmek için yoğun çaba içinde olduklarını söyledi.
 
Konuşmaların ardından 9 bin 200 metre uzunluğundaki dev boruların da döşeneceği projenin temeli Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından atıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!
  • 28.11.2020 08:37

BUSKİ borçlarında yapılandırma fırsatı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne borcu olan abonelere 31 Ağu ...

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!
  • 31.10.2020 07:30

Mustafakemalpaşa’da içme suyu hattı yenileniyor!

Bursa Mustafakemalpaşa İlçesi’nin içme suyunu sil baştan yenileyecek 326 kilomet ...

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti
  • 25.09.2020 09:37

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti

Türk sanayisinin önemli mihenk taşlarından biri konumundaki Kütahya Porselen, 50 ...

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!
  • 15.11.2018 10:36

BUSKİ'den 12 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü'ne ai ...

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak
  • 27.07.2017 12:09

Doğancı Barajı'nda bakım çalışması yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ, Doğancı Barajı’nda bakım ve onarım çalışmalar ...