maritbet girişmaritbet
Batman’daki internet kafe sayısı her geçen gün artıyor!

Batman’daki internet kafe sayısı her geçen gün artıyor!

Batman'da son yıllarda internet kafe sayısında hızlı bir artış yaşandığı, kentte yaklaşık 800 kişiye bir internet kafe düştüğü bildirildi

 

Batman'da son yıllarda internet kafe sayısında hızlı bir artış yaşandığı, kentte yaklaşık 800 kişiye bir internet kafe düştüğü bildirildi.

Kentte internet kafe sayısındaki artış nedeniyle valilik, 6 kişiden oluşan bir komisyon kurdu. Komisyon üyelerinin önümüzdeki aydan itibaren kafe işletmecilerine mevzuata uygun şekilde eğitim verecekleri bildirildi.

Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, yaptığı açıklamada, komisyonda, belediye, emniyet, sosyal hizmetler ve milli eğitimden görevlilerin yer aldığını belirtti.

Batman'da son yıllarda internet kafe sayısında ciddi bir artış olduğunu gözlemlediklerini, kentte 400'e yakın kafe bulunduğunu kaydeden Karataşoğlu, “Komisyon marifetiyle yapılan denetimlerde izin alarak faaliyete devam eden 307 adet resmi internet kafe tespit edildi. Fakat denetimler neticesinde 50-60 civarında internet kafenin de ruhsatsız olarak veya yeni kurulmuş ama izin alma aşamasına gelmemiş olduğunu değerlendiriyoruz. Resmi rakamlara baktığımızda özellikle 2009-2010 yıllarında internet kafe açılma sayısında çok ciddi bir artış var. Batman merkezinde bulunan tüm internet kafelerin yüzde 50'si 2009-2010 yıllarında yani son 2 yılda açılmış” dedi.

Türkiye ortalamasında 5 bin kişiye bir internet kafe düşerken, Batman'da bu oranın 800 kişiye bir kafe olduğunu anlatan Karataşoğlu, şöyle konuştu:

“Şanlıurfa'da 330 internet kafe var. Şanlıurfa'nın merkez nüfusu Batman'ın 3 katından daha fazla. Dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul'da 3 bin internet kafe var. Batman'ı bu illerle karşılaştırdığımızda çok ciddi internet kafe olduğunu değerlendiriyoruz. İnternet kafe sayısının fazla olması bizi endişeye sevk eden husus değil, denetlenemiyor olması veya denetlemek için gerekli mekanizmaların kurulmuyor olması bizi endişeye sevk eder.”

Kafeler, genç nüfusun dış dünya ile irtibat yeri

İnternet kafe işletmecisi Hüseyin Çetin, kentte iş imkanlarının az olmasının internet kafe sektörünün gelişmesine neden olduğunu ifade ederek, “İnternet kafeler, gençlerin teknoloji ile tanıştığı, meraklarını giderdiği, dış dünya ile irtibatını kurduğu bir yer. Bu anlamıyla kendi ihtiyaçlarını karşıladıkları bir yer oluyor” diye konuştu.

Diğer bir işletmeci Hasan Aksoy ise kentte internet kafe sayısının hızla artmasının genç nüfusun oldukça fazla olmasına ve işsizliğe bağladı.

Kafelere takılan gençler ise, “Okul bitti yapacak bir şey yok. Zamanımızı internet kafede geçiriyoruz. Zararları da iyi yanları da var. Bunu kullanan bilir” şeklinde konuştular.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

O KUYUNUN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
  • 08.12.2011 19:16

O KUYUNUN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Batman'daki esrarengiz kuyunun sırrı çüzüldü. ...

Hasankeyf'teki Küçük Saray'ın baraj suyundan etkilenmemesi için yükseltme çalışması yapılıyor
  • 25.04.2021 11:52

Hasankeyf'teki Küçük Saray'ın baraj suyundan etkilenmemesi için yükseltme çalışması yapılıyor

Batman'daki tarihi Hasankeyf Kalesi yerleşkesinde bulunan ve dolgu çalışmaları n ...

Hasankeyf'te ikamet eden 400 aile için inşa edilen yeni evler
  • 29.10.2019 10:42

Hasankeyf'te ikamet eden 400 aile için inşa edilen yeni evler

Ilısu Baraj Gölü'nün altında kalacak antik Hasankeyf ilçesinde ikamet eden 400 a ...

“Dünyanın gıptayla baktığı projeleri yapıyoruz”
  • 18.08.2020 11:45

“Dünyanın gıptayla baktığı projeleri yapıyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Mühendislik açısından dünyanın ...

Tarihi Artuklu Hamamı yerine indiriliyor
  • 08.08.2018 10:03

Tarihi Artuklu Hamamı yerine indiriliyor

Hasankeyf ilçesinde 3 kilometre ilerideki arkeolojik park alanına götürülen bin ...

Batman, yatırımcının gözdesi oldu
  • 26.06.2018 09:38

Batman, yatırımcının gözdesi oldu

Devletin teşvik uygulaması ve sağlanan huzurla sadece Batman'da 214 iş adamı Org ...