maritbet girişmaritbet
Bağcılar Engelliler Sarayı'nda kuşlara yuva yapıyorlar!

Bağcılar Engelliler Sarayı'nda kuşlara yuva yapıyorlar!

Engelliler Sarayı’nda hummalı bir çalışma sürüyor. Ahşap Oyuncak Yapımı Atölyesi öğretmeni Murat Demir yönetiminde kurs gören engelli öğrenciler birbirinden güzel ahşap kuş yuvaları, baston, ev ve kağnı oyuncaklar yaparak gören herkesi şaşırtıyor

Engelliler Sarayı'nda hummalı bir çalışma sürüyor. Ahşap Oyuncak Yapımı Atölyesi öğretmeni Murat Demir yönetiminde kurs gören engelli öğrenciler birbirinden güzel ahşap kuş yuvaları, baston, ev ve kağnı oyuncaklar yaparak gören herkesi şaşırtıyorlar. Öğrencilerle uyumlu çalıştıklarını belirten Murat Demir, “Kursiyerler ilk başta Engelliler Sarayı'na gelirken tereddüt geçiriyorlar, huzursuz oluyorlar. Ancak, kurs başladıktan iki gün sonra buradan ayrılmak istemiyorlar. İşini iyi yapanları sinemaya, tiyatroya götürüyorum. Birbirimize o kadar alıştık ki, akşamları bile telefonla beni arayarak sıkıntılarını anlatıyorlar. Ben de onları dinliyorum. “ diye konuştu. 

Engelliler Sarayı'ndaki Ahşap Oyuncak Yapımı Atölyesi'nde inşa edilen onlarca kuş yuvası parklardaki ağaçlara takılacağı günü bekliyor.  Bu oyuncakların hepsi çarşıda, pazarda, sokakta görünmekten ve insanlarla temas etmekten bile çekinen engelli çocuklar tarafından yapıldı. Ahşap Oyuncak Yapımı Atölyesi öğretmeni Murat Demir, ilk iki günü tanışmayla geçirdiklerini ardından çalışmalara başladıklarını söyledi. Kendisinin dokuz yaşındayken başladığı ahşap işleriyle uğraşı 30 yıldır sürüyor. Ustalarından öğrendiği tecrübeleri öğrencilerine aktarıyor. Çocukların dikkatlerinin kısa sürede dağıldığını ve öğrendiklerini unutabildiklerini anlatan Murat Demir sabırlı ve disiplinli çalıştıklarını söyledi. Murat Demir, “Bu iş sabır gerektiriyor . Çünkü çocuklar ilk geldiklerinde annelerinin veya babalarının kendilerini bırakmasını istemiyorlar. Onlardan ayrılmak istemiyorlar. Hatta atölyeyi görünce çok şaşırıyorlar. ‘Nasıl bir yere geldik, burada ne yapacağız', diye düşünüyorlar. Ancak, iki gün içerisinde hem arkadaşlarına alışıyorlar hem de beni yakından tanıyorlar. Bu kez de buradan ayrılmak istemiyorlar. Annelerine, ‘bizi oraya götür' diyorlar. Şimdi onlar beni ben de onları çok seviyorum.“ diyor. Çocukların kendisine çok alıştığını kaydeden Demir, ders aralarında peşine takılarak kantine kadar yanında yürüdüklerini ve ondan ayrılmak istemediklerini söylüyor. 

Çocukların zımpara yaptıklarını ifade eden Demir, ancak bazı sorunlar yaşadıklarını da belirterek, “Bazen günleri birbirine uymuyor. Davranışları değişebiliyor. Bazı gün çok iyi çalışıyor bazı gün çalışmak istemiyor. Öğrendiklerini de unutabiliyorlar. Bazı gün de dikkat eksikliği olabiliyor. Ancak üzerinde durup ısrar edince yeniden eski duruma dönüyorlar" diye konuştu.  

Çocukların ahşap işinde geliştikçe hayal güçlerini de kullanmaya başladıklarını ifade eden Demir, öz güvenlerinin yerine geldiğini vurguladı. Demir, “Bu çocuklar engelli oldukları için dışarıda kendilerini ifade edemiyorlar. Rahat davranamıyorlar. Gizleniyorlar. Hatta evden dışarı adım dahi atmıyorlar. Engelliler Sarayı'ndaki kurslar sayesinde öz güvenleri yerine geliyor, ‘ben yaptım, ben başardım' diyerek mutlu oluyorlar. Üzerlerindeki çekingenliği de atıyorlar. Böylece herkesin kendilerine bakışlarının da değişmesine sebep oluyorlar.  Çocuklar kendilerine değer verildiğini hissediyorlar. Baston, ev, kuş yuvası yaparken normal insanlar gibi beceri sahibi olduklarının farkına varıyorlar. Huzur buluyorlar. Bu yüzden elindeki işini bitirir bitirmez bir başka işe başlıyorlar. 

Her gün 30 öğrenciye ders verdiğini ifade eden Demir, kursun ocak ayından Ağustos ayına kadar sürdüğünü ve ardından yeniden öğrenciler aldıklarını sözlerine ekledi. 

Öğrenciler de kursu çok sevdiklerini bu yüzden evlerine bile gitmek istemediklerini belirterek, “Biz burada çok mutluyuz. Hocamızı da seviyoruz. Sıkıntımız olduğunda ona anlatıyoruz. Evde kaldığım vakit canım sıkılıyor. Sadece televizyon izliyoruz.” diye konuşuyorlar.

Engelliler Sarayı'na devam eden kursiyerlerin başarılarından dolayı memnun olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Biliyoruz ki; bir insanın mutluluğu alemin mutluluğu, alemin mutluluğu da toplumun mutluluğuna vesile olur. Biz Bağcıların mutluluğu için çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Lokman Çağırıcı, ‘Belediyecilikte Bağcılar Modeli’ni anlattı
  • 03.11.2014 14:53

Lokman Çağırıcı, ‘Belediyecilikte Bağcılar Modeli’ni anlattı

Başkan Lokman Çağırıcı üniversitelilere ‘Belediyecilikte Bağcılar Modeli’ni anl ...

Bağcılar hizmette sınır tanımadı, sertifikaya layık görüldü
  • 01.11.2014 13:16

Bağcılar hizmette sınır tanımadı, sertifikaya layık görüldü

Bağcılar Belediyesi, “Entegre Kalite Yönetim Sistemleri” sertifikalarına sahip o ...

Bağcılarlı öğrenciler helikopterle İstanbul turu yaptı
  • 23.04.2014 17:04

Bağcılarlı öğrenciler helikopterle İstanbul turu yaptı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bağcıla ...

Bağcılar Belediyesi 86 bin lale fidanı dikti
  • 05.04.2014 13:46

Bağcılar Belediyesi 86 bin lale fidanı dikti

Selçukoğulları ve Osmanoğulları'nın naz ile büyüttükleri laleler şimdi Bağcılar’ ...

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı hizmete açıldı
  • 18.03.2014 15:15

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı hizmete açıldı

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ile Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Ya ...

Ayşegül İslam Engelliler Sarayı’na tam not verdi
  • 25.02.2014 15:45

Ayşegül İslam Engelliler Sarayı’na tam not verdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam Bağcılar Belediyesi Eng ...