maritbet girişmaritbet
Aziz Kocaoğlu: Balçova'nın imar planını yapmaz olaydım!

Aziz Kocaoğlu: Balçova'nın imar planını yapmaz olaydım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye binasında çıkışında Balçova Arsa Mağdurları ile görüştü. Başkan Kocaoğlu, "Orada imar plan çalışması yaptık ama yapmaz olaydım" dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye binasında çıkışında Balçova Arsa Mağdurları ile görüştü. Başkan Kocaoğlu, "Orada imar plan çalışması yaptık ama yapmaz olaydım" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere Olimpiyat Evleri'nin yakınında bulunan bölgede yaptığı çalışmalardan memnun kalmayan mülk sahipleri kendilerine verilen payların arttırılması talebiyle bir kez daha Büyükşehir binasına dayandı. Büyükşehir Belediye Binası'nın önüne gelen vatandaşlar, Başkan Aziz Kocaoğlu ile görüştü. Çıkışta vatandaşları dinleyen Başkan Kocaoğlu, "Biz oraya çevrenin emsali olan bir buçuk emsal verdik. Orası inşaat yapılması çok zor olan bir yer. Orada zemin etüdü yaptık. Sakıncalı çıkan alanları ayırdık. Kimsenin orada müstakil ev yapması mümkün değil. Çünkü dere, çukur, eğim var. Orada biz çalışmamızı yaptık. Yapmaz olsaydım" dedi.

Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar 40 senedir öyle gitmiş bir daha giderdi. Orada yapılar için bir buçuk emsal verdik. Sanıyorum bin 852 mal sahibi var. Orada 2 bin 400, 2 bin 500 daire çıkıyor. Bizim yapabileceğimiz bu. Annem rahatsızdı. Tokat'a gittiğimizde yine gelmişsiniz. Burada konuşmuşsunuz. Biz burada görevimizi yaptık. Gelin, yine gelin başımızın üstünde yeriniz var. Mecliste yer varsa gelin. Ben vicdanen müsterihim. Biz görevimizi yaptık. Avukat bey ne yapmak istiyorsa, ne almak istiyorsa kaç emsal istiyorsa bunu hukuk yoluyla alacak. Biz o çevrenin imarına göre yaptığımız işi ortaya koyduk. TOKİ'nin durumu da belli. Siz bunu TOKİ'yi emsal gösterir dava edersiniz, şunu yaparsınız, bunu yaparsınız. Ben ona bir şey diyemem. Saygı duyuyorum. Ben vatandaşın hakkım aramasına saygı duyuyorum. Ben uğraştım. Planlamasını yaptım. Ben yapabileceğimi yaptım."

BÜROKRATIN GEVEZELİĞİ

Vatandaşlara durumu anlattıktan sonra arsa mağdurlarının avukatı Mustafa Kemal Turan'a dönen Başkan Kocaoğlu, "Ben anlatıyorum. Benim söylediklerimde bir yanlış varsa söyle" dedi. Avukat Turan bunun üzerine Kocaoğlu'na "Balçova Belediyesi'ndeki bürokratlar bize ve vatandaşlara büyükşehirin uygulanmasın diye plan yaptığını söylüyor. Vatandaş da doğal olarak tepki veriyor" dedi. Başkan Kocaoğlu sinirlenerek, "Ya benim Balçova Belediyesi ile ne alakam var? Balçova Belediyesi'nin bürokratının gevezeliği ile iş yapmam" dedi.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kentsel dönüşümünü anlattı
  • 03.06.2014 14:50

Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kentsel dönüşümünü anlattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte yapılan kentsel dönüşüm ...

İzmir'e ilk kazma vuruluyor!
  • 12.11.2011 17:05

İzmir'e ilk kazma vuruluyor!

Aziz Kocaoğlu, İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında atılacak adımları açıkladı. ...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dönüşüm tartışması
  • 30.11.2018 09:18

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dönüşüm tartışması

AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, İzmir Büyükşehir Belediye'sinin meclis t ...

İzmir'de kentsel dönüşümde uzlaşmalar hızlandı
  • 04.09.2018 10:41

İzmir'de kentsel dönüşümde uzlaşmalar hızlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, etaplar ara ...

Kentsel dönüşümde uzlaşmalar hızlandı
  • 01.09.2018 16:55

Kentsel dönüşümde uzlaşmalar hızlandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir ay içinde üç kentsel dönüşü ...

'Dönüşümde en önemli şey vatandaşın mağdur olmaması'
  • 01.08.2018 10:09

'Dönüşümde en önemli şey vatandaşın mağdur olmaması'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri ...