maritbet girişmaritbet
Ayder Yaylası’ndaki beton yapılara Ertuğrul Günay’dan tepki geldi!

Ayder Yaylası’ndaki beton yapılara Ertuğrul Günay’dan tepki geldi!

Ertuğrul Günay, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Rize'nin Ayder Yaylası'nda beton binaları görünce yanında bulunan Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu'ya "Kaymakamlık ya da Valilik bunlara müdahale edemiyor mu kardeşim?" diyerek tepki gösterdi

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Rize'nin Ayder Yaylası'nda beton binaları görünce yanında bulunan Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu'ya "Kaymakamlık ya da Valilik bunlara müdahale edemiyor mu kardeşim?" diyerek tepki gösterdi.

Çamlıhemşin İlçesi Konaklar Mahallesi'nde yaptırılan misafirhaneyi inceleyen Bakan Günay ve beraberindekiler burada yöre kadınları tarafından çiçeklerle karşılandı. İncelemenin ardından Topluca Köyü halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Günay, bir süre horona eşlik etti. Ardından restorasyon çalışmaları süren Çat Vadisi'nde yer tarihi Zil Kale'de incelemelerde bulundu. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu'ndan bilgiler alan Bakan Günay, kalede ve çevredeki kemer köprülerde fotoğraf çektirdi, kendisi de cep telefonuyla görüntü çekti.

Ayder Yaylası'na geçen Bakan Günay'ın beton yapılaşmalar dikkatini çekti. Bakan Günay, yanında bulunan Çamlıhemşin İlçe Kaymakamı Hasan Gündoğdu'ya "Kaymakamlık yada Valilik bunlara müdahale edemiyor mu, kardeşim?" diye çıkıştı. Kaymakam Gündoğdu, "Bu alanın büyük bir bölümü belediye mücavir alanı." cevabı üzerine Bakan Günay, "Tabiat Varlıkları'nın kararını siz Zabıta ile infaz edebilirsiniz." dedi.

"TÜRKİYE'DE TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Bakan, Günay, daha sonra Ardeşen İlçesi'ne geçerek Fırtına Vadisi'nde Ardeşen Belediyesi tarafından yaptırılan Atmaca heykelini inceledi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Günay, Türkiye'de turizmi çeşitlendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Turizm esas itibariyle kitle turizmi ve mavi deniz kıyılarına yayılmış durumda. Ama dünyada turistlerin yeni arayışları başladı. Mavinin arandığı kadar yeşilinde arandığı alanlara dünyanın ilgisi gittikçe artıyor. Türkiye sadece Avrupa kıtasında değil, dünyanın sıcak iklimi olan başka coğrafyalarında tanıtım yapıyor ve artık bize doğu ülkelerinden de hem turist hem yatırımcı gelecek yatırımcı pozisyonu yakaladık. O nedenle bu vadilerin korunması yeşilin korunması buradaki akarsuların korunması buradaki doğal güzelliliğin korunması çok büyük önem taşıyor. Türkiye turizminin geleceği ve sürdürülebilirliği açısından çok büyük önem taşıyor." dedi.

Türkiye'nin gelen turist bakımında dünyanın 6'ıncı ülkesi olduğunu ifade eden Bakan Günay, "Tek başına Antalya 10 milyon turist alıyor. Birkaç milyon insanı buraya getirebildiğimiz bu yaylaları bu doğayı onlara doğayı bozmadan tanıtabildiğimiz sürece bölge insanının ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağız." diye konuştu.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum'dan Ayder Yaylası paylaşımı
  • 28.12.2022 12:11

Bakan Kurum'dan Ayder Yaylası paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylası'na iliş ...

Bakan Kurum'dan Ayder Yaylası paylaşımı!
  • 26.12.2022 15:46

Bakan Kurum'dan Ayder Yaylası paylaşımı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; "Ayder'imizin güzelli ...

Bakan Kurum Rize ile ilgili açıklamalarda bulundu
  • 15.07.2019 11:40

Bakan Kurum Rize ile ilgili açıklamalarda bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize sahil güzergahı, millet bahçesi, Ay ...

"Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği"
  • 29.01.2018 10:30

"Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği"

Rize'de 11'incisi gerçekleştirilen Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği sona er ...