maritbet girişmaritbet
Avrupalılar hangi projelerimize bayıldı?

Avrupalılar hangi projelerimize bayıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen "Kardeş Aile" ve "Kadifekale Kentsel Yenileme Projesi", Belçika'da düzenlenen "Avrupa Sağlıklı Şehirler" konferansında tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen "Kardeş Aile" ve "Kadifekale Kentsel Yenileme Projesi", Belçika'da düzenlenen "Avrupa Sağlıklı Şehirler" konferansında tanıtıldı.İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle 2006 yılında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve 2010 yılında da Avrupa Sağlıklı Şehirler üyesi olan İzmir, Belçika'da düzenlenen "Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı'nda iki projesiyle adından söz ettirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Kardeş Aile" ve "Kadifekale Kentsel Yenileme Projesi" ile katıldığı uluslararası konferans, İzmir ekibi adına oldukça başarılı geçti; her iki proje de büyük ilgi gördü.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Belçika'nın Liege kentinde düzenlenen "Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı"na, aralarında Sağlıklı Şehirler ağına üye şehirlerin belediye başkanları, üst düzey politikacıları ve proje koordinatörlerinin de bulunduğu 300'ün üzerinde davetli ile 26 ulusal ağ ve 75 şehir delegasyonu katıldı. Belediyelerin yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü'nün 38 uzmanı da hazır bulunduğu konferansta, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni Meclis üyeleri Ali Rıza Kaya ve Talat Karasu ile Sağlıklı Kentler Proje Koordinatörü Özlem Tuğaç temsil etti.

Liege Konferansı'nda 'Sağlık İçin Yönetişim', 'Sağlığın Sosyal Belirleyicileri', 'Sağlık Alanındaki Eşitsizlikler', 'Sağlık ve Esenlik için Bütüncül Toplum Yaklaşımı' gibi konular tartışılarak bilgi paylaşımı yapıldı.

Örnek olayların sunulduğu ve değerlendirildiği oturumlarda Glasgow, Lyon, Sandness, Viyana, Newcastle, Belfast, Barcelona ve Brüksel gibi Avrupa şehirleri ile Türkiye'den İzmir, Denizli, Eskişehir- Tepebaşı ve Kadıköy belediyeleri yer aldı. "Eşitlik ve Sağlıklı Kentsel Planlama" başlığı altındaki oturumlarda söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, "Kardeş Aile Projesi" ve " Kadifekale Kentsel Yenileme Projesi'ni Dünya Sağlık Örgütü'ne üye kentlerle paylaştı. İzmir'in her iki projesi de, katılımcıların büyük ilgisini çekti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz