maritbet girişmaritbet
Ataşehir Mimar Sinan Camiisi ramazan ayının ilk günü açılıyor!

Ataşehir Mimar Sinan Camiisi ramazan ayının ilk günü açılıyor!

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Ataşehir'de inşa edilen Mimar Sinan Camisi, ramazanın ilk teravih namazının kılınacağı 19 Temmuz'da ibadete açılıyor

 

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Ataşehir'de inşa edilen Mimar Sinan Camisi, ramazanın ilk teravih namazının kılınacağı 19 Temmuz'da ibadete açılıyor. Camide, hadis alanında master eğitimini sürdüren imam İbrahim Urgancı görev yapacak.
 
Başbakan Erdoğan 15 Kasım 2010'da, restore edilen Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ni ibadete açarken, Anadolu yakasına Süleymaniye Camisi'ne benzeyen bir cami yapıldığını açıkladı. Mimar Hilmi Şenalp tarafından projesi hazırlanan caminin inşaatına 2010'un temmuz ayında başlandı. Ataşehir Anadolu Ulu Cami adıyla yapımına başlanan camiye daha sonra Mimar Sinan Camisi adı verildi. Erdoğan da caminin inşa sürecini başından sonuna kadar bizzat takip etti. 
 
12 BİN 500 KİŞİ KAPASİTELİ 
 
Zaman zaman cami şantiyesini ziyaret eden Erdoğan, yetkililerden sürekli bilgi aldı. Mayıs ayı sonunda inşaatı gezen Başbakan Erdoğan, caminin Ramazan ayının ilk teravih namazına yetiştirilmesi talimatını verdi. Böylece, yaklaşık 2 yıl süren çalışmalarda sona gelindi. Caminin, Ramazan ayının ilk teravih namazının kılınacağı 19 Temmuz tarihinde ibadete açılması planlanıyor. 2 imam ve 3 müezzinin görev yapacağı camiye atanan ilk imam Urgancı oldu. 34 yaşındaki Urgancı, 8 yıllık imam. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Urgancı, Arapça ve İngilizce biliyor. Daha önce Sakarya'da görev yapan Urgancı, 2008-2011 yılları arasında Pendik Haseki Eğitim Merkezi'nde vaizlik-müftülük ihtisas eğitimi aldı. Urgancı, halen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Hadis Bilim Dalı'nda master yapıyor. Toplam 7 bin metrekare alana sahip olan caminin 3 bin 500 metrekaresi avlu, 3 bin 500 metrekaresi ise cami olarak tasarlandı. Camide 300 araçlık otopark, 100 kişilik toplantı ve seminer salonu, abdest alanları, duşlar, gasilhane yer alıyor. 70 metre yüksekliğinde olan camide, 3 şerefeli 4 minare bulunuyor. Altıgen şemalı, merkezi kubbe etrafında altı yarım kubbeli olan cami, 12 bin 500 kişilik. 
 
Hasan Ay / Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

500 bin sosyal konut ile ev sahibi Türkiye!
  • 24.10.2025 15:27

500 bin sosyal konut ile ev sahibi Türkiye!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak
  • 30.09.2025 10:21

81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yüzyılın Konut Projesi’ kapsamında 81 ilde ...

Türkiye ve Kazakistan'dan şehircilik alanında işbirliği
  • 30.07.2025 12:26

Türkiye ve Kazakistan'dan şehircilik alanında işbirliği

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve beraberindeki heyetin Türkiye z ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kentsel dönüşüm bir millî güvenlik meselesidir”
  • 27.06.2025 10:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kentsel dönüşüm bir millî güvenlik meselesidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Güngören’de konut ve iş yeri anahtar teslimi, te ...