maritbet girişmaritbet
Arapların İstanbul'daki gayrimenkul sevdası

Arapların İstanbul'daki gayrimenkul sevdası

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, “Arap baharı en çok Türkiye’yi etkiledi."dedi

Türk inşaat sektörünün Ortadoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle zarara uğradığını dile getiren Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, “Arap Baharı en çok Türkiye'yi etkiledi. Libya'daki ve Suriye'deki projeler beklediği için Ortadoğu elimizden kayıp gitti. İnşallah taşlar yerine oturduğu zaman Türkiye bu pazarlara çok daha güçlü girecek. Türk firmaları artık her durumda rekabet edecek güçte” dedi.
Yatırımcı AGP'nin iştiraki Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi'nin, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin (ICSC) Paris'te düzenlenen konferansında, sektördeki gelişmeleri değerlendiren Ilıcak, şunları söyledi: “Maalesef Ortadoğu pazarlarının boşluğunu dolduracak bir pazar şu anda yok. Türkmenistan'a, Rusya'ya, Irak'a odaklandık. Türk müteahhitleri olarak başarı kaydettik. Buralar riskin yüksek, büyümenin hızlı gerçekleştiği yerler.”

Moskova gibi olacak

İstanbul'un da önümüzdeki dönemde öneminin artacağını söyleyen Ilıcak, şöyle konuştu: “İstanbul bölgenin merkezi haline dönüştü. İstanbul'da her şey şu anda çok ucuz. Değerinin şu anda üçte birinde belki. Önümüzdeki beş yılda İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarının üç katına çıkacağını düşünüyoruz. Biz aynı filmi Moskova'da seyrettik. Bu işin nasıl başladığını, bölgesel merkez haline dönüştüğünü gördük. Moskova'da en ucuz konut metrekaresi 3 bin 500 dolar, 10 senede 8 kat arttı. Sultanahmet, Şişli mutlaka değer kazanacak. İstanbul bölgesel merkez olduğunda yabacı yöneticiler ülkeye gelmeye başlayacak. Bölgesel merkez olma konusunda İstanbul dışında başka bir kuvvetli aday yok.”


Kanal doğru ama zor

Kanal İstanbul projesinin de İstanbul için doğru bir proje olduğunu belirten Ilıcak, şu yorumu yaptı: “Kesin faydası olur ama zor bir proje. Bunu gerçekleştirmek için en az 5-6 firma bir araya gelmeli. Kanalın iki yakasında kalan arazilerin takasıyla ve bunların satışıyla finansman sağlanabilir.”



Kaynak:Hürriyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz