maritbet girişmaritbet
Ankara Ulus'a otopark ve eğitim kurumu yapılacak!

Ankara Ulus'a otopark ve eğitim kurumu yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden, yeni Başbakanlık Hizmet Binası'nın yapımına destek kararı çıktı

 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden, yeni Başbakanlık Hizmet Binası'nın yapımına destek kararı çıktı. Meclis üyelerinin oylarıyla ayrıca Hayvanat Bahçesi'ne yeni hayvanların getirilmesi ve Ulus'un en büyük ihtiyaçlarından olan otopark ile eğitim kurumu yapılması da karara bağlandı.
 
Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığı'nda toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Başkent'in dört bir tarafında hizmet için çeşitli kararlar alındı. Toplantıda Yenimahalle Gazi Mahallesi'ndeki 487 bin 941 metrekare alanlı imarın 63886 ada 6 numaralı parseli üzerinde yapılacak olan Başbakanlık Hizmet Binası arsasının 8 bin 406 metrekare oranındaki kısmının Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu ifade edilen Başkanlık Yazısı Meclis üyelerine okundu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın da söz konusu parselde Büyükşehir Belediyesi'nin hissedar olduğunu belirttiği ve bu nedenle Başbakanlık Hizmet Binası için inşaat ruhsatı alınmasına muvafakat edilmesi istendiği yazısının Meclis üyelerine sunulduğu toplantıda, sözkonusu Büyükşehir Belediye hissesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hazırlayacağı projelere, inşaat ruhsatı alınmasına, kat irtifakı/kat mülkiyeti kurulmasına, yapı kullanım izin belgesi alınmasına muvafakat edilmesi ile belediyemiz meclis kararı tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde belediyemiz taşınmazına karşılık nakit veya Maliye Hazinesi taşınmazları ile trampa edilmesi için ilgili idarelerle protokol yapılması Meclis üyelerinin oy çokluğuyla karara bağlandı.
 
HAVYANAT BAHÇESİ'NE YENİLERİ GELİYOR
 
Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından özellikle hafta sonları Başkentlilerin akınına uğrayan Hayvanat Bahçesi'ne sevimlileri hayvanlara yenileri katılacak. Konuyla ilgili olarak yine Başkanlık Makamınca iletilen yazıda "Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hayvanat Bahçesinde bulunan hayvanların tür sayısını ve popülasyonunu artırmak, ayrıca gelen ziyaretçilerimize yeni türler sunmak ve elimizde bulunan mevcut türlerde de kan tazelemek amacıyla ülkemizde bulunan diğer hayvanat bahçelerinden gerek takas yolu ile gerekse ücreti mukabilinde hayvan alış verişinde bulunulması" belirtildi. Meclis üyelerinin tümünün 'evet' oyuyla kabul edilen karar ile Hayvanat Bahçesi'ndeki çeşitlilik artırılması için ilk adım atılmış oldu.
 
ÇOCUK KORUMA EVİ
 
Başkanlık yazısı ile gelen ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir konutun, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk Koruma Evi olarak kullanılması Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Meclisi'nde ayrıca Çankaya Karakusunlar Mahallesi'nde bulunan ve imar planında ibadet yeri olarak ayrılan alanın, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edildiği hatırlatılarak, alan üzerindeki tesis, ağaç ve müştemilatın tahliye, yıkım ve temizliğinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına ilişkin protokol imzalanması da Meclis üyelerinin 'evet' oyuyla kabul edildi.
 
Meclis toplantısının en önemli kararlarından biri ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi için faaliyet konusu, 'Ulaştırma Sistemleri Demiryolu Metro ve Hafif Raylı Sistemler alanında Mühendislik, Müşavirlik, Üretim ve Pazarlama ve bu amaçlarla diğer şahıs ve şirketlerle her türlü işbirliğini yapmak' olan bir şirketin kurulmasına ilişkin kabul edilen Başkanlık Yazısı oldu. Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ulaşım A.Ş, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. ile Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve işletme A.Ş. ortaklığında 'Ulaştırma Sistemleri Mühendislik, Müşavirlik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi' kurulması ve kurulacak olan bu şirketin Büyükşehir Belediyesi payına isabet eden sermaye tutarının ödenmesi de oy çokluğuyla karara bağlandı.
 
YOL ÇALIŞMALARINA ARAÇ DESTEĞİ
 
Her geçen büyüyen ve genişleyen Başkent'te yeni yol açımları, yol genişletmeleri, köprülü kavşak çalışmaları ile kazı, hafriyat kaldırma, dolgu yapma ve asfalt çalışmaları gibi onlarca değişik hizmeti yürüten Fen İşleri Daire Başkanlığı'na 109 yeni araç ve iş makinesi alınması da kararlaştırıldı. Başkent'teki bu çalışma yoğunluğunun devam edeceği belirtilen Başkanlık Yazısı'nın okunduğu Meclis toplantısında, çalışmalarda kullanılan araçların şimdiye kadar ASKİ Genel Müdürlüğü'nden kiralanarak sağlandığı ve bu kiralama protokolünün sona erdiği belirtilerek; 18 adet silindir, 24 adet Excavator (paletli, lastik tekerlikli), 5 adet Grayder, 8 adet Lastik tekerlekli yükleyici, 3 adet Dozer, 51 adet kamyon (damperli ve çeşitli özellikle) olmak üzere toplam 109 adet aracın ve iş makinesinin ASKİ Genel Müdürlüğü'nden satın alınması ve bedelinin mahsuplaşma yoluyla ödenmesine karar verildi.
 
Belediye Meclisi'nde ayrıca mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Çankaya Dikmen Caddesi'ndeki 143 nolu binanın -1 ve -2 zemin katlarının uzun süredir boş ve atıl durumda bulunduğu belirtilerek, söz konusu taşınmazların isteyen kurum ve kuruluşlara kiraya verilmesi veya sınırlı ayni hak tesis etmek suretiyle ihale edilmesi, ayrıca anılan taşınmazların eğitim, yurt, spor, dernek ve sosyal faaliyetlerde kullanılmaz üzere değerlendirilmesi de oy çokluğuyla karara bağlandı.
 
Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turistik Tuz Ekspresi 18 Mayıs'ta ilk seferine çıkacak
  • 13.05.2024 16:50

Turistik Tuz Ekspresi 18 Mayıs'ta ilk seferine çıkacak

Çankırı'nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yerli ve yabancı ziyaretçilere ta ...

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi
  • 18.10.2022 16:20

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi

Ankara'da, İncek Bulvarı'na çok yakın bir konumda hayata geçirilen Akadia İncek, ...