maritbet girişmaritbet
Ankara Siteler’in Samsun Yolu’na bakan cephesi yenilenecek!

Ankara Siteler’in Samsun Yolu’na bakan cephesi yenilenecek!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mobilya sektörünün kalbi olarak nitelendirelen Siteler’in, Samsun Yolu’na bakan dış cephesinin yenileneceğini söyledi

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mobilya sektörünün kalbi olarak nitelendirelen Siteler'in, Samsun Yolu'na bakan dış cephesinin yenileneceğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, “her ilçede halka iftar” programının finalini Altındağ'da gerçekleştirdi. Yaklaşık 6 bin 500 vatandaş ile birlikte oruç açan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Siteler esnafına müjde verdi.

Mobilya sektörünün kalbi olarak nitelendirilen Siteler'in ana cadde ve Samsun Yolu üzerine bakan tüm cephelerini yenileyeceklerini ifade eden Gökçek, şunları söyledi:

Önümüzdeki ay meclise geliyor

“Siteler esnafına yeni bir müjdem var. Önümüzdeki ay Belediye Meclisi'nde kararımızı alıyoruz. Bu yıl içerisinde kış aylarında başlayarak, Siteler'in ana caddeye, Samsun Yolu'na bakan bütün cephelerini Büyükşehir Belediyesi bütçesinden harcayacağımız paralarla mükemmel şekilde değiştiriyoruz.”

Rötuş yapmak yeterli olmaz

Ankara Hürriyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, “Siteler müjdesi”ni, Siteler esnafı ve muhalefete sordu. Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, şöyle konuştu:

“Siteler'in yeni bir görünüm kazanması gerçekten çok güzel olur. Çünkü içeride işçiliğiniz ne kadar iyi olursa olsun insanlar dış görünüme daha çok önem veriyor. Zaten uzun süredir beklediğimiz bir çalışma ancak Siteler için yalnızca dış cepheye rötuş yapmak yeterli olmaz.

Köklü çözümler de bekliyoruz

Ankara'da Türkiye'nin en büyük ve en iyi mobilya sektörü var. Buna rağmen esnaf zor ve sıkıntılı günler geçiriyor. Daha köklü çözümler de bekliyoruz. Yeni bir görüntü kazanan Siteler'de sosyal donatı ve mesleki eğitim açısında dan önemli gelişmeler kaydedebilirsek o zaman yalnızca Türkiye'de değil tüm dünyada Siteler mobilyası hak ettiği değer ve önemi kazanacaktır.”

Siteler'in daha büyük sorunları var

SİTELER'in dış cephe giydirme konusu Büyükşehir Belediiye Meclisi'ne gelmesi halinde ret oyu vereceklerini kaydeden CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken, “Siteler'in daha büyük sorunları var. Bunun en başında da ekonomik sorunlar geliyor. Dünyanın en kaliteli mobilya üretimine sahip olan Siteler, bugün Türkiye'de birçok ilin gerisine düştü. Dış cephe yenilemesi Siteler esnafının birinci önceliği olamaz, esnaf bununla ilglenmez. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmadan tek tip giydirme mantığını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Her türlü desteğe hazırız

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'ne Sİteler'le ilgili her türlü kararda destek vereceklerini kaydeden MHP Grubu Sözcüsü İbrahim Uyar ise, “Siteler esnafı şu günlerde çok sıkıntılı. Onlara grup olarak her türlü projede destek olacağız. Dış cephe giydirme konusu Siteler'in albenisini artıracaktır. Tabi Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapı ve yol gibi çalışmalar da yapması lazım” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde teslimler başladı
  • 01.09.2025 16:24

Ankara Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde teslimler başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı 82. şubesini açtı
  • 20.08.2025 15:52

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı 82. şubesini açtı

“Faizsiz Finansmanla, Kim Evi Ya da Arabası Olsun İstemez ki” sloganıyla ekranla ...

Site yönetimlerine yeni düzenlemeler geliyor
  • 28.07.2025 13:45

Site yönetimlerine yeni düzenlemeler geliyor

5. Gayrimenkul ve Tesis Yönetim Tesis Yönetim Zirvesi Ankara'da düzenlendi. Topl ...

TOKİ Sincan'da 635 konut teslim ediyor
  • 09.07.2025 11:36

TOKİ Sincan'da 635 konut teslim ediyor

TOKİ tarafından Ankara Sincan'da yapımına başlanan 635 sosyal konut tamamlandı. ...

Başkentin yeni stadyumu yükseliyor
  • 23.06.2025 13:55

Başkentin yeni stadyumu yükseliyor

Ankara’da yıkılan 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine 285 metreyle dünyanın en uzun çel ...