maritbet girişmaritbet
Ankara Shopping Fest hazırlığında!

Ankara Shopping Fest hazırlığında!

Ankara Kalesi’nin Alışveriş Festivali açısından büyük bir önem taşıdığını ifade eden Ankara Kalesi Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Uçman, “Önümüzdeki günlerde netleşecek olan festival programı içinde yer alabilmek için Alışveriş Festivali komitesi ile görüşmelerde bulunduk" dedi

ANKARA'nın önemli turizm merkezlerinin başında gelen Ankara Kalesi'nin Alışveriş Festivali açısından büyük bir önem taşıdığını ifade eden Ankara Kalesi Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Uçman, “Önümüzdeki günlerde netleşecek olan festival programı içinde yer alabilmek için Alışveriş Festivali komitesi ile görüşmelerde bulunduk, komiteden çıkacak kararı bekliyoruz. Ankara Kalesi festivalin turizm ayağını oluşturacak, festivale ayrıcalık ve renk katacaktır” dedi.

Destek gerekiyor

Başkent'in en önemli gündem maddelerinden biri olan Alışveriş Festivali'nin kent turizmine büyük bir katkı koyacağını belirten Uçman, Ankara Hürriyet muhabirinin, “Kale Alışveriş Festivali'ne hazır mı” sorusunu, şöyle yanıtladı:

“Şu haliyle tam hazır değil, destek gerekiyor. En önemlisi aydınlatmaların düzgün hale getirilmesi, otopark sorunu için de ön çalışmaların yapılması lazım. Bizi en çok sevindiren ise Kale'de güvenlik tehlikesi son yıllarda yapılan çalışmalarla ortadan kalktı. Hatta şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bugün Ankara Kalesi, Kızılay ve Çankaya'dan daha güvenli hale geldi.”

Festivalin turizm ayağı

Alışveriş Festivali kapsamında, insanların 24 saat boyunca alışveriş yapmalarını beklemenin büyük bir hata olacağını, bu nedenle Ankara Kalesi'nin festivalin “turizm” ayağını oluşturacağını kaydeden Uçman, şöyle devam etti: “Dünyanın dört bir yanından binlerce insan Ankara'ya gelecek. Festival kent turizmi için bulunmaz bir nimet. Biz de dernek olarak kaleyi en güzel şekilde insanlara sunmak ve turizm açısından cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Özellikle ‘kültür turizmi' konusuna ağırlık veriyoruz. Ankara turizminin kalbi olan Ankara Kalesi aslında büyük bir hazine. Böyle bir hazineyi mutlak değerlendirmemiz lazım.

Esnafa da iş düşüyor

Tabi burada Kale esnafına da büyük bir rol düşüyor. Herkes kendi dükkanının önünü temizlese, çeki düzen verse çalışmalar daha kısa sürede tamamlanacaktır. Bir de esnafın alışveriş alışkanlıkları değişmeli. 30-40 yıl öncesinin sisteminde alışveriş yapılıyor. Çok sayıda dükkanın ‘pos cihazı' dahi yok. Bu küçük eksiklikleri de giderip, festivalin sokağa açılan yüzü olarak Ankara Kalesi'ni festivale hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Dernek ve esnaf olarak festivalden turizm açısından beklentilerimiz yüksek.”

Sokaklar ahşap kokacak

ANKARA Hürriyet'in, “Siteler olmadan festival olmaz” haberiyle Siteler esnafının sesini duyurmasının ardından Alışveriş Festivali kapsamına alınan Siteler, festival hazırlıklarına hız kazandırdı. “İmalattan sokağa mobilya” sloganıyla yüzde 20 ile yüzde 30 indirim günleri düzenlemeye hazırlandıklarını ifade eden Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, “Festivale katkı vermek ve festivali sokağa çıkarmak için bize düşen çalışmalara hız kazandırdık. Alışveriş Festivali'ni tüm Siteler esnafı son dönemlerde içine düştüğü sıkıntılı günlerden kurtuluş yolu olarak görüyor. Beklentilerimiz yüksek. Buna bağlı olarak hazırlıklarımız da öyle. Festival boyunca Siteler esnafı sokağa çıkacak, sokaklar kaliteli işçilik ve ahşap kokacak” dedi. 

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi
  • 18.10.2022 16:20

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi

Ankara'da, İncek Bulvarı'na çok yakın bir konumda hayata geçirilen Akadia İncek, ...

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!
  • 09.09.2022 13:22

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!

Ankara, ağustosta ilk kademe mesken aboneleri için kilovatsaat başına 1,44 lira ...