maritbet girişmaritbet
Ankara İnönü Bulvarı trafiğe açılıyor!

Ankara İnönü Bulvarı trafiğe açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uzun süredir kapalı olan İnönü Bulvarı'nın trafiğe açılması için çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi

 

Yıldırım, "Ekipler bir gün daha çalışacaklar, yarın ya da en geç ertesi gün sabah saatlerinde burayı iki hat olarak trafiğe açmış olacağız" dedi.
 
İnönü Bulvarı'nda metro çalışmalarını inceleyen ve bilgi alan Yıldırım, İnönü Bulvarı'nda Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın olduğu bölgede yaklaşık 200-250 metrelik kesimde çok yoğun çalışmalar olduğunu belirtti. Buradaki çalışmaların başlangıçta trafik altında yapılmasının planlandığını ifade eden Yıldırım, "Ancak bunun emniyet açısından doğru olmadığını gördük" ifadesini kullandı.
 
Bulvarın kapalı olmasının Ankara trafiğine yük oluşturduğunu ifade eden Yıldırım, yolun hemen hemen açılışa hazır hale geldiğini ancak trafik emniyetine yönelik çalışmaları yeterli bulmadığını bildirdi. Yıldırım, "Ekipler bir gün daha çalışacaklar, yarın ya da en geç ertesi gün sabah saatlerinde burayı iki hat olarak trafiğe açmış olacağız. Böylece en azından Kızılay'dan Eskişehir istikametine giden güzergahta kısmi bir rahatlama olacak" diye konuştu.
 
Yolun diğer kısmının tamamlanması için de yoğun olarak çalışıldığına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"10-15 gün içerisinde belki daha da önce Eskişehir'den Kızılay'a doğru olan yolu da açmayı planlıyoruz. Böylece Ankara'nın doğu-batı hattındaki ana güzergah tamamen trafiğe açılmış olacak. Metro inşaatları planlandığı gibi gidiyor. Toprak altında çalıştığımız için zaman zaman beklenmedik gelişmeler yaşanabiliyor, Ankara'nın altında ciddi bir altyapı var ve rahat bir zemin değil. Çeşitli kuruluşlara ait geçişler var, geçmişteki bazı oluşumlar çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor ancak daha fazla çalışarak çalışmalarımızı planlandığı şekilde yürütüyoruz."
 
Ankaralıları metro konusunda daha fazla bekletmemeyi amaçladıklarını vurgulayan Yıldırım, "Bir kaç ay içerisinde yer üzerindeki çalışmalarımız büyük oranda tamamlanmış olup, yüzeydeki faaliyetler normal seyrine dönmüş olacak. Yılbaşına kadar da ilk ray kaynağını yapıp, araçların testlerinin ardından Kızılay-Çayyolu metrosunu en geç 2013 yılı Ekim ayında açmış olacağız" ifadelerini kullandı.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...