maritbet girişmaritbet
Acıbadem konut projeleri İstanbul’u uçuracak!

Acıbadem konut projeleri İstanbul’u uçuracak!

Realty World Ekol Gayrimenkul ofisinin sahibi ve gayrimenkul danışmanı Alper Karala, Acıbadem’deki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti

!Realty World Ekol Gayrimenkul ofisinin sahibi ve gayrimenkul danışmanı Alper Karala, Acıbadem'deki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti

Konjonktür: Acıbadem Anadolu Yakası'nın seçkin ve elit semtlerinden birisi olup pilot bölge konumunda yer alıyor. Emlak piyasası açısından bölge her zaman hızlı dönen ve tüketiciler tarafından tercih edilen yerlerin başında yer alıyor. Acıbadem'de şuan, talep arzın üzerinde olduğu için gayrimenkul konusunda belli bir zayıflamadan söz edilebilir. Ancak bölge lokasyon olarak Anadolu Yakası'nın gözbebeği konumunda. Bununla beraber bölgede oldukça eski ve yaşlı konutlar bulunuyor.  Ayrıca otopark da bölgedeki sorunların başında yer alıyor.

Yeni yatırımlar:Bölgedeki yeni yatırımlar arasında Sinpaş'ın Akasya Acıbadem, Sadıkoğlu İnşaat'ın New City ve Taş Yapı'nın Almond Hill projeleri yer alıyor. Ayrıca bölgede eski konutlar yıkılıp yerlerine yeni projelerin yapılması da söz konusu.

Kiralarda durum:Bölgedeki kira bedelleri her zaman değerini koruyor ve kiralıklar hızlıca kiralanabiliyor. Bölgeyi tercih edenler arasında genellikle bölgede yaşamış olup, bölgeyi terk etmek istemeyen aileler yer alıyor. Özellikle Acıbadem Hastanesi, Çamlıca Kız Lisesi, Nişantaşı bölgesi en çok tercih edilen bölgeler arasında yerini alıyor. Bölgedeki fiyat ortalaması ise 3+1 daireler için 1.400 ile 1.700 lira arasında, 2+1 dairelerde ise 1.000 ve 1.200 lira arasında değişiyor.

Satılıklarda durum: Bölgeden daire satın almak isteyenler öncelikle konutun lokasyonuna dikkat ediyorlar. Daha sonra ise dairenin detaylarını inceliyorlar. Bölgeyi tercih edenler arasında kesim kiralamalarda olduğu gibi bölgeyi tanıyan aileler oluyor. Satılıklarda fiyat aralıkları oldukça değişken seyrediyor. Sıfır ve eski binalar arasındaki fark artıyor. Buna göre 3+1 daireler 350 bin ile 15 milyon lira arasında değişiyor.

Alıcı profili: Bölge çoğunlukla Acıbadem'i bilen aileler tarafında tercih ediliyor. Bölgenin yatırım ve lokasyon gibi unsurları dikkate alınıyor.

Ticari gayrimenkul:Acıbadem bölgesinde ticari yatırım yapmak isteyenler oldukça zorlanıyor. Çünkü özellikle cadde üzerindeki ticari dükkânların yüksek olan fiyatları yatırım yapmak isteyenleri zorluyor. Bununla birlikte Acıbadem Caddesi üzerinde boş dükkân bulunamaması bölgenin tercih edilen yerler arasında olduğunu gösteriyor.

Prim fırsatları:Bölge prim anlamında yatırımcısına zarar getirmeyecek bir konumda yer alıyor.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

Metrobüs şoförüne saldırı anı kamerada!
  • 23.09.2016 14:38

Metrobüs şoförüne saldırı anı kamerada!

E-5 otoyolu Acıbadem mevkiinde meydana gelen kazada bir kişinin metrobüs şoförün ...

İstanbul'un projelerine havadan bakmaya ne dersiniz?
  • 05.09.2011 14:39

İstanbul'un projelerine havadan bakmaya ne dersiniz?

İstanbul'un birçok bölgesi markalı projelerin ilgi odağı haline geldi. İşte hava ...

İşte megakent İstanbul’un en pahalı daireleri!
  • 26.11.2020 14:11

İşte megakent İstanbul’un en pahalı daireleri!

İstanbul'da hayata geçirilen lüks konut projelerinde dairelerin fiyatı 220 milyo ...

Düşük peşinatla ev alabileceğiniz markalı konut projeleri!
  • 26.04.2018 16:10

Düşük peşinatla ev alabileceğiniz markalı konut projeleri!

İstanbul'da yükselen, bulunduğu bölgenin değerini arttıran, düşük peşinatlı konu ...

İstanbul Avrupa Yakası’nın en gözde konut projeleri!
  • 13.04.2018 16:06

İstanbul Avrupa Yakası’nın en gözde konut projeleri!

İstanbul Avrupa Yakası’nda inşa edilen lükste ve konforda birbiri ile yarışan ko ...