maritbet girişmaritbet
Ordu Aybastı’da inat yüzünden 150 metre arayla iki cami yapıldı!

Ordu Aybastı’da inat yüzünden 150 metre arayla iki cami yapıldı!

Ordu Aybastı ilçesinin Beştam Köyü’nün merkez mahallesi sakinleri biri 1967, diğeri 1972 yılında yapılmış olan iki eski küçük camiyi yıkıp yerine büyük bir cami yapmak için 2004’te anlaştı

 

Ordu Aybastı ilçesinin Beştam Köyü'nün merkez mahallesi sakinleri biri 1967, diğeri 1972 yılında yapılmış olan iki eski küçük camiyi yıkıp yerine büyük bir cami yapmak için 2004'te anlaştı. Aybastı İlçe Müftülüğü'nden olumlu yanıt alınınca eski camilerden birini yıkıldı ve 600 kişilik yeni caminin inşaatına başladı. Ancak daha sonra köylüler arasında anlaşmazlık çıktı. Bir grup köy sakini 1967'de yapılmış olan 'yukarı camiyi' yıktırmak istemedi ve camiyi onarmaya başladı. Yeni yapılan 'merkez caminin' inşaatının devam etmesi ve minare yapılması üzerine, 'yukarı camiye' ye de minare yapıldı. Merkez caminin inşaatı 2007'de tamamlanarak ibadete açıldı.

Yeni yapılan 'Merkez caminin' cemaatinin durumu Aybastı İlçe Müftülüğü'ne şikayet etmesi üzerine 'yukarı caminin' kadrolu imamı mart ayında görevden alınarak başka bir camiye atandı. Eski camii imamsız kaldı.

Köyde okul bulunmuyor

Köylüler yeni yapılan camiye gitmeye başladı. Fakat haziranda, imamsız kalan 'yukarı camiye' müftülük tarafından bu kez sözleşmeli imam atandı. Böylece okulu bulunmayan, sağlık ocağı olan köyde köylüler yine ikiye bölündü. Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, “Ben de gördüm, ikinci cami olmaması lazım. Tek cami yeter aslında. Oradan geçerken gören herkes 'Bu ne iştir' diyor. Yan yana ikisi de minare yapmış. Dargınlık, bölünme olmuş” dedi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ordu Aybastı’da inat yüzünden 150 metre arayla iki cami yapıldı!
  • 06.08.2012 08:05

Ordu Aybastı’da inat yüzünden 150 metre arayla iki cami yapıldı!

Ordu Aybastı ilçesinin Beştam Köyü’nün merkez mahallesi sakinleri biri 1967, diğ ...