maritbet girişmaritbet
Traçim Çimento teknolojiyi kullanarak enerji tasarrufu sağlıyor!

Traçim Çimento teknolojiyi kullanarak enerji tasarrufu sağlıyor!

Çimento sektörünün yükselen yıldızı Traçim Çimento, kullandığı teknoloji sayesinde hem elektrik enerjisinden ve sarf malzemelerden tasarruf sağlıyor, hem de arıza trendlerini düşürüyor

Gayrimenkul, enerji, çimento ve döküm sektörlerinde öncü projelere imza atan Soyak Holding'in, çimento sektöründe faaliyet gösteren fabrikası Traçim Çimento, kullandığı teknoloji sayesinde elektrik ve sarf malzemelerden tasarruf sağlıyor. Bilişim teknolojileriyle tasarruf konusunda sektörde fark yaratan Traçim Çimento, böylece faaliyetlerinde %30'lara varan tasarruflar elde ediyor. Traçim Genel Müdürü İrfan Yorulmaz, en fazla yatırımı bilişim teknolojilerine ve hammadde konusunda yaptıklarını vurguluyor. Traçim ile yerli bir yazılım şirketi olan Praktikkod Yazılım'ın birlikte geliştirdikleri proses takip ve yönetim karar destek programı, emisyon takip ve izleme sistemi, digital arşiv ve etkinlik yönetimi programı Traçim Çimento süreçlerinde ciddi operasyonel fayda ve tasarruf sağlıyor. 

Traçim Çimento, kullandığı teknoloji sayesinde, elektrikten % 2 tasarruf sağlıyor ve arıza trendlerini % 10 düşürüyor. Traçim Çimento Genel Müdürü İrfan Yorulmaz geliştirdikleri bu software sayesinde üretimin ve satışın her aşamasını anlık izleyebildiklerini belirtiyor.  “Bu sayede üretim sürecindeki problem noktalarını daha önceden görüyor ve parça yedekleme konusunda daha esnek davranabilmemizi sağlıyor” diyen Traçim Genel Müdürü İrfan Yorulmaz, anlık parametreleri gördükleri için de işletme genelinde operasyonel maliyet unsurunu daha erken fark ettiklerini vurguluyor.  İrfan Yorulmaz, “Bu sistem bize ulaştırdığı anlık alarmlarla, gerekli hallerde acil müdahale edebilmemize olanak sağlayarak, %10 daha az arıza ve dolayısıyla da daha az durmamızı sağlıyor. Ayrıca, optimizasyon yaparak kalem bazında her üniteyi inceleyip onların eğilim grafiklerini ve etkileşimlerini tespit ederek daha az elektrik tüketilmesini sağlıyor. Bu sayede de elektrikten de % 2 dolayında tasarruf sağlıyoruz” diyor. 
 
“Elektrikten % 2, sarf malzemeden % 30 tasarruf ediyoruz”
 
İrfan Yorulmaz doküman izleme prosesi ile sarf malzemelerden de %30 civarında tasarruf sağladıklarını belirterek şunları söylüyor:  “Artık evrakların kayıt, arşivleme ya da dosyalamaları ortadan kaldırıldı. Her şey bilgisayar ortamında olduğu için kaybolma ihtimali yok oldu. Evrakların kaybolmaması ve arandığında hemen bulunması ihtiyacından dolayı yaratılan Pratikkod çözümleri, zamandan kazandırıyor, belgeleri bir çatı altında toplayarak mekandan da tasarruf ediliyor. Ama en önemlisi sarf malzemelerinden %30 tasarruf sağlıyor ve çok eski bir evrak dahi anahtar kelimeler sayesinde hemen bulunabiliyor.”
 
http://www.facebook.com/soyakholding 
 
https://twitter.com/soyakholding 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emre Çamlıbel: Son 2 yılda en çok Körfez yatırımı geldi
  • 13.10.2015 11:54

Emre Çamlıbel: Son 2 yılda en çok Körfez yatırımı geldi

Soyak Holding CEO’su Dr. Emre Çamlıbel: Yabancı yatırımcının konuta ilgisi 2016 ...

Soyak'ın eğitim projelerine Chicago Üniversitesi de katıldı
  • 21.04.2014 16:42

Soyak'ın eğitim projelerine Chicago Üniversitesi de katıldı

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden olan Chicago Üniversitesi’nin çeşitli böl ...

Fatma Çelenk Yenilikçi Markalar Zirvesi’ne katıldı
  • 11.04.2014 16:17

Fatma Çelenk Yenilikçi Markalar Zirvesi’ne katıldı

Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk 3. Yenilikçi Markalar ...

Soyak, ikinci kez Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu yayınladı
  • 25.03.2014 09:43

Soyak, ikinci kez Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu yayınladı

Soyak Holding kurumsal kültür olarak benimsediği ‘Sürdürülebilir Yaşam’ yaklaşım ...

Soyak Holding’in web sitesi yenilendi
  • 21.03.2014 16:27

Soyak Holding’in web sitesi yenilendi

Soyak Holding’in kullanıcı alışkanlıklarını göz önünde bulundurarak oluşturduğu ...

Finansbank, Kristal Kule’ye 303 milyon euro ödedi
  • 18.03.2014 09:08

Finansbank, Kristal Kule’ye 303 milyon euro ödedi

Bir Soyak Holding iştiraki olan Koru Gayrimenkul’ün 4. Levent’te geliştirdiği Kr ...