maritbet girişmaritbet
Serel Seramik son üç yılda pazar payını 5 kat artırdı! Yeni ürünler yolda!

Serel Seramik son üç yılda pazar payını 5 kat artırdı! Yeni ürünler yolda!

Serel Seramik, son üç yılda geçirdiği değişimin getirdiği olumlu hava ile pazar payını beş kat artırmayı başardı

 

Serel Seramik, son üç yılda geçirdiği değişimin getirdiği olumlu hava ile pazar payını beş kat artırmayı başardı.

Elginkan Grubu'na bağlı Matel Hammadde Sanayi bünyesinde bulunan Serel Seramik, son üç yılda geçirdiği değişimin getirdiği olumlu hava ile pazar payını beş kat artırmayı başardı. 2009 yılında Matel ile birleştirilerek, yeniden yapılanan Serel Seramik, günün ve pazarın getirdiği taleplere yönelik olarak imal ettiği farklı ürünlerle istenilen büyümeyi sağlamış oldu.

Matel Hammadde Sanayi Şirket Müdürü Ercüment Arıcı, “Serel Seramik, 2009 yılı başında Matel ile birleştirilerek yeniden yapılandırma sürecine girdi. Bu süreçte Serel'in en büyük ihtiyacının günün ve pazarın taleplerine göre değişim geçirmesi olduğu tespit ettik. Değişim, fark yaratmak, farklı olmak demektir. Farklı olmak farklı ürün, farklı fiyat, farklı hizmet,  farklı hız, farklı anlayış ve farklı davranış gerektirir. Biz Serel olarak kısa zaman içinde bu farkları yaratmayı başardık. Biz başkalaşmadan değişim geçirerek, üç yıl içinde Türkiye'deki pazar payımızı beş kat artırmış olduk” dedi. Özellikle orta segment ürünlerinde pazarın lideri olduklarının altını çizen Arıcı, yeni dönemde de farklı ürünlerle pazara liderlik etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Ek yatırımla kapasite artacak

Vitrifiye üretimi yapan Serel Seramik'in 2012 yılında, tam kapasiteyle çalıştığına dikkat çeken Arıcı,  anılan dönemde yaklaşık 1.5 milyon adet büyük parça vitrifiye imal ettiklerini söyledi. Serel'in 2009 yılından bugüne kadar geçen süreçte satışlarını iki katına çıkardığını, 2012 yılında ise 2011'e göre, yüzde 18 oranında büyüdüğünü kaydeden Arıcı, “Son yıllarda sürekli büyümemizin nedeni ürün gamımızı tamamen yenilememiz ve ekonomik segmentten daha çok özellikle orta ve üst segment ürünlere geçiş yapmamızdan kaynaklı. Yeni ürünlerimiz pazar tarafından oldukça beğenildi ve talep gördü” aktarımını yaptı. Yine 2009 yılında Türkiye pazarının yüzde 3'ünü elinde bulunduran Serel'in bugün itibarıyla pazar payını yüzde 16'ya çıkardığının bilgisini veren Arıcı, yaklaşık 50 ülkeye de ihracat yaptıklarını belirtti. Arıcı, ihracatın toplam satışlardan yüzde 35 oranında pay aldığını anlatarak, en çok ihracat yaptıkları ülkelerin sırasıyla Fransa, İngiltere ve Almanya olduğunu bildirdi. Bu yıl ek yatırımla kapasitelerini yüzde 25 oranında artırmak istediklerini de açıklayan Arıcı, “Bu yatımızı yine mevcut alanımızda ayrı bir fabrika şeklinde tam otomasyon olarak projelendirdik. Üretim tamamen robot sistemler ile yapılacak.  Bilindiği gibi Manisa Organize Sanayi Bölgesi içinde  bulunan Serel Seramik fabrikamız faaliyetlerini 140 bin metrekare alan üzerinde kurulu 90 bin metrekarelik  kapalı alanda  sürdürüyor” şeklinde bilgi verdi.

Yeni ürünler yolda

Firmalarının yeni dönemde öne çıkaracağı ürünler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ercüment Arıcı, Serel Hygiene+  ve Serel Clean+ ürünleriyle sektörün beğenesini kazanmak istediklerinin altını çizdi. Serel Hygiene+ adlı ürünün özellikleri hakkında bilgi veren Arıcı, bu ürünün gümüş içerikli solüsyonun mamul sinterleşmesiyle elde edildiğini söyledi. Arıcı, “Pişmiş yüzeyde nano boyutta gümüş iyonları oluştuğundan ürün anti-bakteriyel özellik kazanır. Yapılan testlerde de ürün üzerine test bakterileri aşılanmış olup 24 saat sonra bakteri kalmadığı görülmüştür. Ürünün bakterilere karşı yüzde 99 oranında koruma sağladığı testlerde tespit edildi. Bakteri üretmemesi bilakis mevcut bakterileri yok etmesi çevre ve insan sağlığı açısından önemlidir. SEREL Hygiene+ teknolojisi tüm ürünlerimize uygulanabilmekte olup, opsiyonel bir özelliktir” şeklinde konuştu.

Serel Clean+ ürünlerinin ise pürüzsüz ve kaygan yüzeylerde mikroskobik gözenek bulunmaması nedeni ile bakteri yerleşimini ve üremesini engellediğini ileri süren Arıcı, şöyle devam etti: “Serel Clean+ ürünleri, temizlenirken zararlı kimyasal temizlik maddelerine ihtiyaç duymadığından çevreye toksik madde yayılımını minimuma indiriyor. Çok daha az su kullanımı ile kolay temizlik sağlayan bu ürün doğal su kaynaklarının korunmasına da katkıda bulunma iddiasında. İçilebilir kalitedeki su kaynaklarının korunmasının yanında arıtma tesislerine daha az arıtacak su ve kimyasal maddenin gitmesi de arıtma tesislerinin daha az enerji tüketmesini sağlıyor. Dolayısıyla bu ürünün çevre dostu yönüne güveniyoruz.” Her iki üründeki teknolojiyi de aynı ürün üzerinde tek pişirim ile buluşturan yüzey teknolojisi tanımlamasıyla açıklayan Arıcı, “Ürünlerdeki anti bakteriyel özellik sayesinde bakteri oluşumu önlendiği gibi yüzey pürüzsüzlüğü sayesinde zor kirlenme, kolay temizlenebilme özellikleri bulunuyor. Aynı zamanda her iki ürün grubu da su tasarrufunda iddialı” dedi.

“Yeni nesil klozet kapaklarımızla iddialıyız”

Türkiye'de klozet kapaklarını kendi tesislerinde üreten sayılı vitrifiye firmalarından biri olduklarının da altını çizen Ercüment Arıcı, droplast klozet kapağı üretimine 1995 yılında başladıklarını anımsattı. Özellikli klozet kapaklarıyla bu alanda da ilklere imza atıklarını vurgulayan Arıcı, “Türkiye'nin ilk ‘yavaş kapanır' özellikli klozet kapakları ailesini, geniş bir araştırma-geliştirme sürecinin ardından 2004 yılından itibaren pazara sunan Serel, bugün çıtayı bir kez daha yükseltiyor. Pazardaki klozet kapaklarında ekstra özellik olarak sunulan fonksiyon opsiyonlarını biz yeni nesil klozet kapaklarımızda standart olarak sunacağız. Serel'in yeni nesil klozet kapakları ile kapak parçalarının yavaş ve sessiz kapanmasını sağlayan Serel SilentClose® fonksiyonu “standart” hale getiriliyor. Yine de bu kapakların klasik opsiyonu bulunuyor” aktarımını yaptı. Sessizlik yönündeki çalışmalarına ilave Serel EasyRelease® ile kapakların temizliğini kolaylaştırdıklarını anlatan Arıcı, sadece iki butona basarak, kapak grubunun tek el ile klozet üzerinden ayrılabilmesini sağladıklarını belirtti. Arıcı, “Kapak grubunun klozetten uzaklaştırılması, klozet üzerinde yapılacak etkin temizliği basitleştirirken, klozetin tamamen temizlenebilmesini sağlıyor. Klozetten uzaklaştırılmış olan kapak grubunun da temizliği kolaylaşmış oluyor” diye konuştu.

Serel'in Design Turkey yarışmasında tasarım ödülü alan Amphora serisi klozetleriyle de sektörde fark yarattığı görüşünde olan Arıcı, bu ürünün çömlekçi çarkından günümüz banyolarına uzanan bir hikayeyi anlattığını bildirdi. Bu serideki klozetlerin 4.5 litrelik suyla tam yıkama gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Arıcı, “Bu miktar ile ürün yüzde 25 oranında su tasarrufu sağlıyor. Amphora klozet kapağı tak çıkar özelliğinin yanı sıra yavaş kapanma özelliği ile de kullanım konforunu maksimuma çıkarıyor. Lavabo, klozet, bide ve pisuardan oluşan Serel Amphora serisi Clean+ ve Hygiene+ özelliği taşıyor. Yani kir tutmuyor, kolay temizleniyor ve hijyeni maksimuma çıkarıyor.  Serel Amphora Serisi; sadece seramik ürünleriyle günümüz ihtiyaçlarına uygun özellikleri ve özgün, sade çizgiler taşıyan aksesuarlarıyla da banyolara yepyeni bir renk ve anlayış getiriyor” dedi. Serel'in LEED sertifikalı yeşil binalarda da tercih edildiğinin altını çizen Arıcı, Serel Ecologic ürünleriyle LEED sertifikası almak isteyen projeleri desteklediklerini dile getirdi.

“Matel, sektörün hammadde ihtiyacını karşılıyor”

Elginkan Grubu'na bağlı Matel Hammadde Sanayi hakkında da bilgi veren Ercüment Arıcı, bu organizasyonun yaklaşık 25 yıldır seramik sektörüne yönelik endüstriyel hammadde üretimi yaptığını söyledi.  Matel'in kendi alanında Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından biri olduğuna atıfta bulunan Arıcı, şunları kaydetti: “Matel çevreci bir anlayışla ülkemiz madenciliğinin geliştirilmesinde öncülük etmiştir. 2012 yılında, seramik sektörü için çok önemli olan büyük bir Albit ocağı satın alındı. Üretimin 2013 yılı içinde başlaması planlanıyor. Ayrıca Bilecik'te yumuşak öğütme tesisimiz kurulmuş ve devreye alınmıştır. Matel'in seramik sektöründeki yeri ve önemi çok büyük. Türkiye'de bulunan her seramiğin, her vitrifiyenin ve her porselenin yüzde 95'inde Matel'in hammaddesi var. Ülkemiz kil rezervlerinin yüzde 30'una Matel sahip. Bu killeri kullanmadan üretilen seramik kaplama malzemesinin kalitesi tartışılır. Bilecik tesislerimizde MASK adıyla üretilen rafine killer ise sektörde bir marka haline gelmiştir.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye, tasarımın öncüsü İtalya’yı geçti
  • 13.08.2014 10:36

Türkiye, tasarımın öncüsü İtalya’yı geçti

A' Design Award'a Türkiye'den katılan Serel Seramik, 5 ödül ile geceye damga vur ...

Serel Seramik son üç yılda pazar payını 5 kat artırdı! Yeni ürünler yolda!
  • 03.03.2013 09:11

Serel Seramik son üç yılda pazar payını 5 kat artırdı! Yeni ürünler yolda!

Serel Seramik, son üç yılda geçirdiği değişimin getirdiği olumlu hava ile pazar ...