maritbet girişmaritbet
Rockwool, yalıtım pazarını taş yünü ile büyütecek

Rockwool, yalıtım pazarını taş yünü ile büyütecek

Taş yününün mucidi ROCKWOOL, taş yünü ile yalıtımın iyi bir yatırım olduğunu anlatmak ve pazarda taş yününün payını artırmak için kolları sıvadı

Dünya taş yünü pazarının lideri ROCKWOOL, 2013'te girdiği Türkiye yalıtım pazarını büyütme yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

ROCKWOOL'un Türkiye ofisini açmasının ardından kısa süre içinde önemli projelerde yer aldığını belirten ROCKWOOL Türkiye Direktörü Taner S. Şahin, Türkiye'ye kalıcı olarak geldiklerini, taş yünü pazarı büyütmeye odaklandıklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Son olarak Amerika ve Çin'e yatırım yapan ROCKWOOL'un global büyüme stratejisi kapsamında Türkiye, yatırım hedeflenen ülkeler arasında yer alıyor. Avrupa'nın hacim olarak en büyük mantolama pazarı olan Türkiye, global olarak da çok ciddi bir pazar konumunda. Isı yalıtım pazarının hacim olarak büyüklüğü zaten göz ardı edilemez bir boyutta. İnşaat sektörü de aynı şekilde. Kentsel dönüşüm beraberinde ciddi bir potansiyeli getiriyor. Şimdilik kentsel dönüşüm kapsamına giren bölge ve yapılarda mantolama erteleniyor. Ancak bu bölgelerde inşaat aşamasına geçilmesiyle birlikte kentsel dönüşüm, mantolama pazarı açısından ciddi bir potansiyel oluşturuyor olacak.”

Şahin: “Tek düşüncemiz pazarı büyütmek”

Türkiye'de yalıtım konusuna ısı kaybı ve enerji verimliliği açısından yaklaşıldığını, yalıtım konusunun içeriği ısı yalıtımından daha kapsamlı bir çerçeveye taşınarak ısı-ses yalıtımı ve yangın güvenliği noktasına getirileceğine inandıklarını belirten Şahin; “Önemli olan; tamamen doğal bir malzeme olan taş yünüyle yapılan yalıtımın “iyi bir yatırım” olduğu gerçeğini anlatabilmek. Taş yünü, yalıtımda ısı yalıtımına ek olarak, ses yalıtımı ve yangın güvenliği açısından da vazgeçilmez bir unsur. Doğal malzemeler kullanılarak üretilen taş yününün faydaları hakkında insanların bilgi sahibi olması çok önemli. Bunun için pazarda ne kadar oyuncu varsa, o kadar pozitif şeyler olacağı kanaatindeyiz. Taş yününün mucidi ROCKWOOL olarak, biz de bu büyüme evresinde ipi göğüsleyen markalardan biri olacağız. Türkiye'deki mevcut taş yünü pazarıyla ilgili tek bir düşüncemiz var, o da pazarı büyütmek. ROCKWOOL Türkiye olarak öncelikli hedefimiz, taş yününü daha iyi anlatabilmek ve yalıtım sektöründe taş yününün pazar payını hak ettiği düzeye getirilmesi olacak.” dedi.

Dünyada Empire States, Guggenheim Müzesi, Heathrow Havalimanı ve Eyfel Kulesi gibi önemli yapıların yalıtımında kullanılan Rockwool ürünleri, İstanbul'da bu yıl çok büyük çaplı 10'a yakın projede kullanıldı. Sinpas Eviya Egeboyu, Özderici GYO Nuvo Dragos,  Çukurova Tower, Özak GYO Hayattepe, Yorum İstanbul, Sinpaş Ottomare, Rönesans Tower, İnanlar İnşaat Terrace Tema, Mostar Yapı Statüpark gibi Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri olan Ankara Sinpaş Altınoran projesinin mantolamasında tercih edildi. 

Hayattepe, Ege Boyu, Çukurova Towers ve SİNPAŞ Altın Oran dışında anlaşma sağlanan birkaç proje de dahil edildiğinde 2014'te Türkiye proje pazarının %25-30'una sahip olmayı planladıklarını belirten Şahin; “Yalıtım sektöründe inşaat artışlarına bağlı organik büyümenin devam edeceğini öngörüyoruz. Bunun yanında yangın ve ses izolasyonu konusunda artan bilinçlenmenin taş yünü yalıtımını, mantolama ve diğer segmentlerde daha yüksek bir pazar payına taşıyacağını düşünüyoruz. Türkiye stratejimiz ve yatırımlarımız bu yönde satış hacmini artırmak ve pazarın gelişimine katkıda bulunmak noktasında olacak” dedi.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rockwool, yeni yapıların yüzde 70’inde kullanılıyor
  • 19.09.2014 15:20

Rockwool, yeni yapıların yüzde 70’inde kullanılıyor

ÇŞB'nin yeni genelgesi ile bina mantolamanın kuralları değişti. Artık 7 kat ve ü ...

ROCKWOOL Ventirock Duo ile giydirme cephelere erkin çözümler sunuyor
  • 12.03.2014 08:05

ROCKWOOL Ventirock Duo ile giydirme cephelere erkin çözümler sunuyor

Çift yoğunluklu ROCKWOOL, Ventirock Duo ile “çifte performans” sağlıyor ...

Rockwool renovasyon mantolama pazarına iddialı girdi
  • 21.02.2014 15:51

Rockwool renovasyon mantolama pazarına iddialı girdi

Türkiye’nin önde gelen projelerinin tercihi, dünyanın lider taş yünü üreticisi R ...

 Rockwool Amerikan tavan şirketi CMC’yi satın aldı
  • 15.02.2014 08:28

Rockwool Amerikan tavan şirketi CMC’yi satın aldı

Rockwool, 140 milyon dolarlık Amerikan tavan şirketi CMC (Chicago Metallic Corpo ...

Rockwool, Almanya’da Mimarların Sevgilisi ödülüne layık görüldü
  • 14.01.2014 14:44

Rockwool, Almanya’da Mimarların Sevgilisi ödülüne layık görüldü

Dünyanın lider taş yünü üreticisi ROCKWOOL, Almanya’da “Architects’ Darling Ödül ...

Rockwool, Türkiye'de taşyünü tesisi kuracak
  • 10.01.2014 10:54

Rockwool, Türkiye'de taşyünü tesisi kuracak

Her yıl sadece dış cephede 60 milyon metrekarelik yalıtımın yapıldığı Türkiye pa ...