maritbet girişmaritbet
Rockwool, Türkiye'de taşyünü tesisi kuracak

Rockwool, Türkiye'de taşyünü tesisi kuracak

Her yıl sadece dış cephede 60 milyon metrekarelik yalıtımın yapıldığı Türkiye pazarına ilgi sürüyor

Dünyada taş yününün mucidi olarak bilinen Rockwool, Türkiye'de satış ofisi açtı. 3 kıtada 27 taş yünü üretim tesisi bulunan Rockwool, aynı zamanda dünyanın en büyük taş yünü üreticisi. Şirketin Türkiye'de de üretim tesisi kurma hedefi bulunuyor. Rockwool Türkiye Direktörü Taner S. Şahin, 1909 yılında kurulan ve merkezi Danimarka'da bulunan Rockwool, taş yününü endüstriyel olarak kullanan ilk firma olduğunu söyledi. 1937 yılında taş yünü üretimine başlayan Rockwool Grubu dünyada ciro bakımından izolasyon malzemeleri sektöründe ilk 3'te yer aldığını aktaran Şahin, bu ciroyu sadece taş yünü üretimiyle elde eden dünyanın en büyük taş yünü üreticisi konumunda olduğunu kaydetti. Şahin, şu anda 40 ülkede faaliyetleri bulunan Rockwool'un Türkiye'de 2012 yılma kadar distribütörlükler vasıtasıyla yer aldığını bu tarihten soma ise Türkiye'nin Rockwool için birinci öncelikli bölge haline geldiğini söyledi. 2013 yılında Türkiye'de açtıkları ofisle Balkanlarla ilgili birçok operasyonun da yürütüleceği bilgisini veren Şahin, şu anda 22 kişinin çalıştığı ofiste 2014 yılı içinde bu sayının 30'a çıkacağını belirtti.

Şahin, "Yeni ofisle birlikte stok tutmaya ve bayilik ağı oluşturmaya başladık. 2-3 yıl içinde Türkiye'de üretim yapmak gibi bir hedefimiz var" açıklamasını yaptı. Taş yünü pazarını büyütecek Şahin, dünyada Empire States, Guggenheim Müzesi, Heathrow Havalimanı ve Eyfel Kulesi gibi önemli yapıların yalıtımında kullanılan Rockvvool ürünlerinin, İstanbul'da Sinpas Eviya Egeboyu, Özderici GYO Nuvo Dragos, Çukurova Tower, Özak GYO Hayattepe, Yorum İstanbul, Sinpaş Ottomare, Rönesans Tower, İnanlar İnşaat Terrace Tema, Mostar Yapı Statüpark gibi Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri olan Ankara Sinpaş Altınoran projelerinde kullanıldığını söyledi. 

Her yıl yapılan 60 milyon metrekarelik dış cephe yalıtımıyla Türkiye'nin Avrupa'nm en büyük pazarı konumunda olduğunu dile getiren Şahin, "Bu, Almanya'dan daha büyük bir pazara işaret ediyor. Bu nedenle yalıtımda Türkiye göz ardı edilmeyecek bir ülke "dedi. Ancak Türkiye'de pazarın bir anda oluşup hızlı büyümesinden dolayı eksikler oluştuğunu dile getiren Şahin, yalıtımın sadece ısıya tekabül ettiğini bu nedenle özellikle kendi ürün gruplarında hedeflerinin ısı yalıtımının yanına akustik ve yangın yalıtımını eklemek olduğunu söyledi. 

Taş yününün ısı yalıtımına ek olarak yangın ses yalıtımı özelliklerine sahip olduğunu ifade eden Şahin, 'Taş yünü 1000 derecelik ısıda dahi yangına karşı dayanıklı" dedi. Pazarda mineral özelliklere sahip taş yünü ile plastik türevlerden oluşan iki yalıtım grubu olduğunu aktaran Şahin, plastik ürünlerin Türkiye'deki payının yüzde 98'e yakın olduğunu, taş yününün ise yüzde 2'lik paya sahip olduğunu anlattı. Şahin, fiyat açısından daha rekabetçi olmalarının bu ürünleri pazarda öne çıkardığını aktardı. Yüksek binalarda can güvenliği açısından yanmaz malzemelerin kullanılması gerektiğini belirten Şahin, "Yönetmelikle 20 metrenin üzerindeki binalarda ve sosyal kullanımlı binalarda yangına karşı dayanıldı yalıtım kullanımı zorunlu. Bu standardı en kolay yakalayan da taş yünü" dedi. Şahin, ancak Polat Tower'daki yangın sonrası bu bilincin arttığını ve gökdelenlerde taş yünü kullanımının yüzde 100 arttığını kaydetti. 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Terrace Tema'nın inşaat videosu için tıklayın!
  • 25.02.2013 15:19

Terrace Tema'nın inşaat videosu için tıklayın!

İnanlar İnşaat imzası taşıyan Terrace Tema Halkalı projesinin helikopter videosu ...

Terrace Tema örnek daire görselleri
  • 06.11.2013 16:30

Terrace Tema örnek daire görselleri

İnanlar İnşaat'ın Halkalı'da inşa ettiği Terrace Tema projesinin örnek dairesind ...

Terrace Tema Halkalı projesinde son durum ne?
  • 19.03.2013 16:28

Terrace Tema Halkalı projesinde son durum ne?

Halkalı Terrace Tema projesinde inşaat devam ediyor. Şantiyeden en son görüntüle ...

Terrace Tema Halkalı projesinin inşaat görüntüsü yayında!
  • 25.02.2013 14:43

Terrace Tema Halkalı projesinin inşaat görüntüsü yayında!

Terrace Tema Halkalı projesini emlaktasondakika.com farkıyla helikopter görüntüs ...

TERRACE TEMA
  • 11.10.2011 15:26

TERRACE TEMA

Gerçekleştirdikleri projelerle bulundukları bölgenin değerine değer katan İnanla ...

Terrace Tema'da 60 aya kadar sıfır faiz!
  • 14.11.2014 09:18

Terrace Tema'da 60 aya kadar sıfır faiz!

30 ve 40 katlı iki kulede 416 daireden meydana gelen Terrace Tema projesinde çok ...