maritbet girişmaritbet
Pakpen: Sürdürülebilir bir kentsel dönüşüm için malzemede kalite şart!

Pakpen: Sürdürülebilir bir kentsel dönüşüm için malzemede kalite şart!

Yapı sektöründe alt yapı ve bina içi tesisat boruları, PVC profil ve yalıtım olmak üzere 3 farklı ürün gamını birlikte üretebilen Pakpen’in sponsorları arasında yer aldığı “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 26 Eylül 2013 tarihinde Adana Müteahhitler Birliği Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Zirveye konuşmacı olarak katılan ve yapı malzemelerinde kalitenin önemine değinen Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, ‘kentsel dönüşümde kalite bir beklenti değil, zorunluluk olmalıdır’ dedi

Kuruluşundan bugüne en temel prensibi ‘malzemede ve üretimde kalite' olan Pakpen, özellikle ‘Kentsel Dönüşüm Seferberliği'nde kullanılacak malzemede aranacak ilk koşulun kalite olması gerektiğini farklı platformlarda anlatmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan  ‘Kentsel Dönüşüm Seferberliği' sürecinin sektör profesyonelleri ve kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılması için bu kez Adana'da düzenlenen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin en aktif destekçilerinden biri olan Pakpen, malzemenin doğru seçilmesiyle bir kez daha böyle bir sürecin yaşanmayacağının altını çizdi.  

Kentsel dönüşümün tekrar yaşanmaması için malzemede kalite zorunluluk olmalıdır

Yapı sektörünün büyümesinde önemli bir role sahip olan Pakpen, Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm zirvesinin en aktif destekçilerinden biri. Daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenen zirvenin aynı zamanda konuşmacıları arasında yer alan Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza ‘Son 58 yılda deprem nedeniyle 411.465 bina hasar gördü. Mevcut binaların yarısı kalite standartlarının altında. Türkiye'de yapı malzemesi sektöründe kalite yeni bir kavram. Bir binada 104 farklı malzeme kullanılıyor, her bir malzemede aranacak ilk koşul ‘kalite' olmalıdır.  Üretim ve hizmet sektörlerinden farklı bir yapısı olan inşaat sektöründe de, kaliteli yapı malzemeleri üretmeye yönelik çalışmalar sürüyor. Artık ev alacak kişiler de kullanılan beton kalitesinden evin fonksiyonel olmasına, depreme dayanıklılığından konutta kullanılan malzemelerin kalitesine kadar dikkat ediyor. Üreticiyi de kaliteli malzeme kullanmaya teşvik ediyor'  dedi. 

Kentsel dönüşüm sürecinin bina yalıtımı ve enerji tasarrufu için de iyi bir fırsat olduğunu aktaran TUZA ‘Türkiye'deki enerjinin %40'ı binalarda tüketiliyor, yalıtımlı bina oranı ise sadece %12. 20 yılda yeniden yapılması planlanan 6,5 milyon konutun enerji verimliliğine ve yeşil bina kriterlerine uygun olarak yapılması kentsel dönüşüm sürecinin sunduğu  en önemli fırsatlardan biridir' dedi. 

Yeni yapılanmada iklimsel koşullara dikkat  

Kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilirken o bölgenin coğrafik ve iklimsel özelliklerinin önemine dikkat çeken Tuza, Adana özelinde yaptığı açıklamalarında ise ‘Adana bölgesinde yapılması planlanan projelerde esnek, sıcağa dayanıklı ve hava geçirgenli malzemeler kullanılmalı. Nemliliğin yoğun olduğu Çukurova'da ahşap ve muadili ürünlere karşı PVC pencere ve iç oda kapılar ile uzun ömürlü ve kalıcı çözüm sağlanmalıdır', dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

11. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi İzmir'de yapılacak
  • 27.04.2018 17:19

11. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi İzmir'de yapılacak

‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin 11’incisi İzmir’de gerçekleşecek. ...

Kentsel dönüşüm, Hatay'da her yönüyle ele alınıyor
  • 18.05.2016 10:37

Kentsel dönüşüm, Hatay'da her yönüyle ele alınıyor

Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından düzenlenen Her Yönüyle Kentsel ...

Kentsel dönüşüm, bu zirvede tartışılacak
  • 12.10.2015 12:46

Kentsel dönüşüm, bu zirvede tartışılacak

Kentsel dönüşüm kavramının kamuoyunda tam olarak anlaşılmasını sağlamak için ger ...

BIG 5 Dubai Fuarı’nda Körfez yatırımcısıyla buluştu
  • 22.11.2014 11:49

BIG 5 Dubai Fuarı’nda Körfez yatırımcısıyla buluştu

Pakpen BIG 5 Dubai Fuarı’nda, ürünlerini tanıttı ...

 Pakpen, ürünlerini Azerbaycan’daki yapı sektörü ile buluşturdu
  • 03.11.2014 11:23

Pakpen, ürünlerini Azerbaycan’daki yapı sektörü ile buluşturdu

20. BAKUBUİLD-Bakü Yapı ve İnşaat Fuarı’na katılan Pakpen, ürünlerini Azerbaycan ...

Yapı sektöründe kaliteli belgeleri global marka hedefine yaklaştı
  • 06.10.2014 11:44

Yapı sektöründe kaliteli belgeleri global marka hedefine yaklaştı

Osman Özdemir, TSE belgesinin, ürünle ilgili bir uygunsuzluk bildirildiğinde, k ...