maritbet girişmaritbet
Onduline Avrasya, Ondusolar ile çatıda enerji üretiyor!

Onduline Avrasya, Ondusolar ile çatıda enerji üretiyor!

Onduline Avrasya, çatılarda fotovoltaik paneller ile güneşten sağlanan enerjiyi elektriğe dönüştüren Ondusolar adını verdikleri bir sistem geliştirdi

Çevre dostu, elektrik enerjisi üreten çatılar
 
Onduline Avrasya, çatılarda fotovoltaik paneller ile güneşten sağlanan enerjiyi elektriğe dönüştüren 'Ondusolar' adını verdikleri bir sistem geliştirdi. Ondusolar sistemi, Batı ülkelerinde sıkça görülen ve Onduline Avrasya tarafından Türkiye'de de uygulaması gerçekleştirüen yeşil çatılı bina konsepti; çevre dostu, insan sağlığına en az zararlı, enerji verimli teknolojileri bünyesinde barındıran 'sürdürülebilir bina' olarak tanımlanıyor. Çevreci özellikler taşıyan yeşil çatı teknolojisiyle çatıda canlı bitkiler yetiştirilirken, fotovoltaik güneş panelleriyle elektrik üretüebiliyor.


'Elektriği çatıda üret, cebinden takip et' dönemi başladı
 
Onduline Group bünyesinde çatı malzemeleri, temel yalıtımı, yeşil çatı sistemleri, çatıda elektrik üreten güneş panelleri üretimi yapan Onduline Avrasya, 67 yıllık deneyimi, 5 kıtaya ihracatıyla alanında dünyanın önde gelen kuruluşları arasında yer alıyor. Onduline'in yenilikçi ürünlerini ve geleceğe dönük planlarını 25 ülkenin bağlı olduğu Onduline Avrasya'nın CEO'su Burhan Karahan Hürriyet Emlak'a anlattı. 
 
Onduline Avrasya'yı ve Türkiye'deki faaliyetlerinizi anlatır mısınız?

 
- Onduline Avrasya, 1945 yılından beri yapı malzemeleri üretimi ve pazarlaması konusunda uzman olan Onduline Group'un 1994'ten bu yana Türkiye'de kurulu olan bir şirketi olmasının yam sıra dünyada 5 kıtada var olan Onduline Group bünyesinde 25 ülkeden oluşan bir diktatörlük. Onduline Avrasya'nın üretim tesisleri Sapanca'da. Sektörde hafif çatı kaplama malzemeleri konusunda lider bir markayız. Tüm inovasyona yönelik çalışmalar, Onduline Group bünyesinde hafif malzemeler üzerine yapılıyor. Çatı malzemelerinin yanı sıra temel yalıtımı, yeşil çatı sistemleri, çatıda elektrik üreten güneş panelleri de Onduline Avrasya'nın faaliyet alanları arasında yeralıvor. 
 
Türkiye'de imza attığınız önemli projeler neler?
 
- Onduline Avrasya milyonlarca metrekare hafif oluklu levhadan yapılmış çatılar, çatı alanında hafif malzemelerin önemi ve getirdiği yararlar, çatıda ve temellerde su yalıtımının önemi, çevrecilik ve sürdürülebilirlik alanlarında da yeşil çatılar, son olarak da çatılara entegre edilebilen fotovoltaik sistemler alanlarında global bazda birçok projeye imza attık. Özellikle son dönemde büyük inşaat projelerine sunduğumuz ve uygulanmış çatı sistemleriyle birçok prestijli projedeye adımızı yazdırdık.
 
 
ÇATIDA YENİ SİSTEMLER 
 
Bize ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz? Bu ürünler kullanıcıya ne tür kolaylıklar sağlıyor?
 
- Onduline Avrasya ürün portföyü çatı ve yalıtım üe ilgili olarak çeşitli gruplan içeriyor. Çatı Kaplama Malzemeleri; Onduline HR, Onduvilla 3D, Bardoline şingü kaplamalar, Bituline çatı ve temel su yalıtım membranları, Onduser, arduvaz çatı kaplama malzemesi, San Marco İtalyan toprak kiremitleri ve son olarak Onduclair ışık geçirgenliğine sahip levhalar olarak özetlenebiliriz. Temellerde ise yalıtım Koruyucu olarak Sistem Fondaline ve Onduline Direnaj Membranları yer alırken, Kiremit altı yalıtım Sistem Rufoline ve Sistem Isoline ile yapılıyor. Su yalıtımı ise Sistem Bituline ile sağlanıyor. Bunların yanında yeşil çatı adını verdiğimiz Sistem Ondugreen çatılarda doğal bir yaşam alanı oluşturmakta ve çevre konusunda üzerine düşeni yerine getiriyor. Çatılarda güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren Sistem Ondusolar ise giderek yaygınlaşan bir uygulamamız.
 
İhracat yaptığınız ülkeler var mı?
 
- Bugün Türkiye dışında, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkaslar'ı kapsayan 25 ülke Onduline Avrasya yapılanması altında. İhracatımız her geçen gün bu bölgelere artmakta ve bunun sonucu olarak da ihracatın toplam cirodan aldığı pay gitgide artmaktadır. Onduline Avrasya olarak gittiğimiz bu yeni ve birçoğu hafif kaplama alanında bakir pazarlarda çatı kaplama malzemelerinde yeni bir pazar yaratmayı başardık.
 
SEKTÖR İKİ KAT BÜYÜR
 
İnşaat sektöründe kentsel dönüşüm, orman arazilerinin satışı gibi yasalarda yapılan son değişiklikler sizi nasıl etkiler?

 
- 2012 yılının ilk yarısında inşaat faaliyetlerinin geleceğini ve yoğunluğunun ciddi bir şekilde etkileyecek bu iki yasanın çıkışı (2B ve kentsel dönüşüm yasaları) sonuç olarak uygulama detay ve yönetmelikleri tam belli olduktan soma, Türkiye'deki imar-inşaat faaliyetlerini iki misline katlayacak özellikler taşıyor. Bu bakımdan inşaatçıların her zaman olduğu gibi geleceğe yönelik bakış ve planlarının olumlu olması için çok neden olduğu söylenebilir. Ancak tam bu noktada, diğer bir deyişle miktarsal artışın sağlandığı noktasında inşaatta kalite artışının da paralel gitmesi gerekmektedir. Özellikle kentsel dönüşüm yasası inşaatın kalite ve niteliğini arttırmak için, belli standartlara uymayan yapıların yenileriyle değişimini sağlamak için çıkartılmıştır. Ancak bu çok isabetli hedef, beraberinde kaliteli malzeme kullanımını da getirmelidir ki gerçek amaca ulaşılabilsin. Onduline ve vizyon sahibi firmaların, yıllardır bayraktarlığını yaptığı kaliteli ürün, öngörülebüirlik, güvenilebilirlik gibi konuları artık bütün sektörün benimsemesi ve uygulamasının zamanının artık geldiğini ve Türkiye'de bunu başaracak becerinin de, teknolojinin de varolduğunu biraz daha gayret edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
 
Hürriyet
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arduvaz, kalitesi ve şıklığıyla çatılarda göz dolduruyor
  • 28.04.2021 10:01

Arduvaz, kalitesi ve şıklığıyla çatılarda göz dolduruyor

Avrupa’nın en prestijli çatı kaplama malzemesi Arduvaz, Onduline Avrasya ile çat ...

Bardoline, modern çatıların ilham kaynağı oldu!
  • 13.04.2021 09:32

Bardoline, modern çatıların ilham kaynağı oldu!

Onduline Avrasya güvencesi ile sektöre sunulan Bardoline şıngıl çatı kaplama mal ...

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!
  • 11.03.2021 11:36

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Onduline Avrasya’nın su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler saye ...

Onduline Avrasya, EPD belgeli ürünleriyle doğaya saygı duyuyor
  • 16.01.2021 18:03

Onduline Avrasya, EPD belgeli ürünleriyle doğaya saygı duyuyor

Onduline Avrasya, EPD Belgesi’ne sahip ürünleri ONDULINE HR ve ONDUVILLA Hafif K ...

Onduvilla ile evinizi korumaya çatıdan başlayın!
  • 11.01.2021 16:56

Onduvilla ile evinizi korumaya çatıdan başlayın!

Çatı kaplama alanındaki ürünleri ile 10 yıl su geçirmezlik garantisi sunan Ondul ...

Bituline Su Yalıtım Sistemi yapıların ömrünü uzatıyor
  • 11.12.2020 10:45

Bituline Su Yalıtım Sistemi yapıların ömrünü uzatıyor

Onduline Avrasya, üstün teknoloji ile ürettiği ‘Bituline Su Yalıtım Sistemi’ ile ...