maritbet girişmaritbet
MGB Yapı Sistemleri Strong ile binalarda yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayacak!

MGB Yapı Sistemleri Strong ile binalarda yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayacak!

MGB Yapı Sistemleri, geliştirdiği yüksek yalıtımlı dış cephe duvar bloğu olan MGB Strong ile binalarda yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayacak

MGB Yapı Sistemleri, geliştirdiği yüksek yalıtımlı dış cephe duvar bloğu olan MGB Strong ile binalarda yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayacak.

MGB Yapı Sistemleri, geliştirdiği yüksek yalıtımlı dış cephe duvar bloğu olan MGB Strong ile ısı yalıtım sektörüne çığır açmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında kurularak inşaat ve yapı malzemeleri alanında hizmet vermeye başlayan MGB Yapı Sistemleri, Eskişehir EMKO Sanayi Sitesindeki toplam bin 200 metrekare alanda yer alan üretim tesislerinde bugüne kadar 4 bin metrekarelik Strong üretimi gerçekleştirdi. 55 yıllık sanayicilik deneyiminin ardından KOSGEB girişimcilik desteğiyle tekrar sanayi sektöründe yerini alan şirket sahibi Mehmet Gürkan Besler, iki yıldır üzerinde çalıştığı ve patenti kendisine olan Strong'la yakıtta yüzde 60, malzeme kullanımında ise yüzde 40 yakın tasarruf sağlanacağını söyledi.

Ürünün binalarda yüzde 50'ye varan ısı yalıtımı sağladığına dikkat çeken Besler, "Strong, çift taraflı izolasyon ve ortasındaki yalıtım malzemesinden oluşan hafif beton sayesinde daha yüksek ısı ve ses yalıtımı sağlıyor. Monoblok yapısından dolayı daha hızlı ve dayanıklı, işçilikten sağladığı avantajlardan dolayı da daha ekonomiktir. Ürünümüzde  kabarma ve duvardan düşme durumu kesinlikle söz konusu değildir. Strong geleneksel gaz betonunun yalıtım levhalarıyla kaplanmış, teknolojik bir versiyonudur. Rakiplerine göre ise çok daha yüksek yalıtımlı kagir bir malzemedir" diye konuştu.  Duvarların bir evin ısı yalıtımı üzerinde yaklaşık yüzde 50 etkisi olduğunu hatırlatan Besler, Strong'un içeriden ve dışarıdan yaptığı yalıtımla ısı köprüsü olayını sıfıra getirerek, kışları dışarıdan gelen soguk havayı izole edip mekanın kolay ısınmasını sagladığını ve ısıyı da koruduğunu, yazları ise içerideki serin havayı muhafaza ettiğini belirtti.

Hafif yapısıyla binalarda deprem güvencesi sağlıyor

Ürünün özellikle hafif yapısı sayesinde yapılarda deprem güvencesi sağladığına da işaret eden Besler, "Strong 500-600 kilo ağırlıkta bir yapıya sahip. Metrekare ağırlığı ise 70 kilo civarında. Bir tuğlanın metrekare ağırlığı ise 250 kilogram. 21 metre yükseklikte bir binada metrekareye düşen ağırlık tuğlada 5 bin 250 kilo, Strong'ta ise bin 400 kilo. Temellere yükün az binmesi sebebiyle depremde daha büyük güvence sağlıyor" diye konuştu.

Ürünün işçilik ve zamandan en az 10 kat tasarruf sağladığına da işaret eden Besler, müteahit ve mimarlara sağladığı avantajları şöyle sıraladı: "Tek parça bir yapıya sahip olduğu için yer kazanımı sağlar, duvar örme, kaba sıva ve yalıtımda oluşan 3 işlem tek seferde çözülür. Ayrıca bina içindeki radyatör panel maliyetini düşürür. Dış cephede iskele kullanımını yüzde 60 azaltır. Testere ile kesilebilme özelliği sayesinde işleme ve kesme kolaylığı ile dizayn kolaylığı sağlar."

Yangın yönetmeliğine uygun taş yünlü blok

Firmanın bir diğer ürünü Strong Taş Yünlü Bloklar hakkında da bilgi veren Besler, ürünü yeni yangın yönetmeliği kapsamında geliştirdiklerini belirterek, "Bu ürünü, taş yünü uygulamasının yüksek yapılarda mecburi hale gelmesi doğrultusunda uygulamacılar ve müteahhitler için Ar-Ge çalışmalarıyla tek bir blokta birleştirerek gerçekleştirdik. Ürünümüzün bir yüzü taş, diğer yüzü strafordan oluşuyor. Dış yüzeylerinde 2 çelik vida ile ankare edilmiş taş yünü kaplı ve monoblok hafif beton bloklarımızla daha sağlam ve ekonomik bir yalıtım yapılabiliyor. Bu bloklar sayesinde binalarda yüksek ısı ve ses yalıtımı yapılırken yangına karşı da önemli bir koruma sağlanıyor. Ürünümüz ısı yalıtımı, ses yalıtımı, aküstik düzenleme ve yangın yalıtımı maksadıyla kullanılıyor. Zamanla bozulma, çürüme, paslanma gibi durumlar söz konusu değil" diye konuştu.

Strong bloklar üzerinde yapılan testte, yüksek basınçlarda yapının bozulmadığının tespit edildiğini belirten Besler, "Ürün istenildiğinde daha yüksek izolasyonlu üretilebildiği gibi XPS, karbon takviyeli EPS veya Neopar kaplı da üretilebilir. Strong, kanallı yapısıyla hızlı ve düzgün duvarlar örülmesini sağlarken, yüksek yalıtımlı, daha güvenli ve ekonomik çözümler üretir" dedi.

Strong'un Ar-Ge'sine 500 bin TL yatırım yapıldı

Firmada 14 kişiye istihdam sağladıklarına işaret eden MGB Yapıp Sistemleri sahibi Mehmet Gürkan Besler, günde yaklaşık 200 metrekare üretim yaptıkları Strong'un Ar-Ge'sine 500 bin TL yatırım yaptıkları belirtti. Besler, AB Hibe Programına başvurduklarını ve destek sağlandığı takdirde gelecek yıl büyük bir tesis hayata geçirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MGB Yapı Sistemleri Strong ile yüzde 60 tasarruf sağlıyor!
  • 26.09.2013 09:48

MGB Yapı Sistemleri Strong ile yüzde 60 tasarruf sağlıyor!

Geliştirdiği yüksek yalıtımlı dış cephe duvar bloğu olan Strong’u piyasaya sunan ...

MGB Yapı Sistemleri Strong ile binalarda yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayacak!
  • 04.04.2013 17:06

MGB Yapı Sistemleri Strong ile binalarda yüzde 50 ısı yalıtımı sağlayacak!

MGB Yapı Sistemleri, geliştirdiği yüksek yalıtımlı dış cephe duvar bloğu olan MG ...