maritbet girişmaritbet
Kale Seramik pazar payını yüzde 35’e çıkarmayı hedefliyor!

Kale Seramik pazar payını yüzde 35’e çıkarmayı hedefliyor!

Türkiye’de yüzde 29’a varan pazar payına sahip olduklarını aktaran İhsan Karagöz, “2013’te de sektöre yenilik ve farklılık getirecek pek çok uygulamamızla pazar payımızı yüzde 35’e çıkararak, piyasada açık ara önde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Türkiye'de yüzde 29'a varan pazar payına sahip olduklarını aktaran İhsan Karagöz, “2013'te de sektöre yenilik ve farklılık getirecek pek çok uygulamamızla pazar payımızı yüzde 35'e çıkararak, piyasada açık ara önde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye'nin lider, dünyanın ise önde gelen seramik üreticilerinden Kaleseramik, bu yıl pazar payını yüzde 35'e çıkararak konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Türkiye'de yüzde 29'a varan pazar payıyla en yakın rakiplerinin üç katı büyüklüğe sahip olduklarını iddia eden Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz, “İhracat rakamlarına baktığımızda Kaleseramik olarak, 2012'de bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında büyüme sağladık. 2013'te de sektöre yenilik ve farklılık getirecek pek çok uygulamamızla pazar payımızı yüzde 35'e çıkararak, piyasada açık ara önde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Bugün Avrupa'nın üçüncü, dünyanın 12'nci en büyük seramik karo üreticisi olmayı başardıklarını söyleyen Karagöz, yapı kimyasallarında ise üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgede birinci, Avrupa'da ise beşinci sıraya yerleştiklerini aktardı. Karagöz, Avrupa'dan Amerika'ya, gelişen Ortadoğu'dan Afrika pazarlarına kadar 400'ü aşkın ihracat noktalarının bulunduğunu ve 100 ülkede Kale markalı ürünlerin satıldığını kaydetti.

Kaleseramik'in, Çanakkale Seramik ve Kalebodur markalarıyla üretimini sürdürdüğünü belirten Karagöz, “Firmamız bugün dünya seramik karo ticaretinin yüzde 2'sini tek başına gerçekleştiriyor. 66 milyon metrekare yıllık üretim kapasitesi ile tek alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşuyuz. Türkiye'nin ilk seramik ihracatını yapan Kaleseramik bünyesinde, toplam 3 bin adet ürün gamı ile seramik karo, vitrifiye, banyo ve mutfak mekânı çözümü sunan ürünlerimizi kendi tesislerimizde, en güncel teknoloji ile üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Kale Italia satışlarını iki katına çıkarma hedefinde

2011 yılında İtalya-Bologna'da kurulu Fincuoghi tesislerini satın aldıklarını hatırlatan İhsan Karagöz, bu tesislerde üretilen Edilcuoghi ve Edilgress markalarını 2012'de Türkiye'de de lanse ettiklerini bildirdi. “İtalya'da bir seramik tesisinin yüzde 100 Türk sermayeli yabancı bir şirket tarafından satın alınması, daha birkaç yıl öncesine kadar neredeyse imkânsız görünüyordu” diyen Karagöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “İtalya'daki fabrikamız ve depolarımızın sağladığı lojistik üs, bizim Avrupa operasyonlarımızı kolaylaştırırken, ihracatta daha geniş müşteri kitlesine ulaşmamıza yardımcı oluyor. Bu avantajımız, 2013'te de tüm ürünlerimizin ihracatını kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Hem iç hem dış pazarlarda yoğun rekabetin yaşanacağı bir döneme giriyoruz. Bu ortamda, marka yatırımlarımıza devam edip, markalarımızın konumunu güçlendireceğiz. Kale Italia olarak 2013 yılında satışlarımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.”

İlk sistematik Ar-Ge faaliyetlerine 1973 yılında başladıklarını aktaran Karagöz, o zamandan bugüne kadar, 14 farklı lokasyonda gerçekleştirdikleri tüm araştırma ve geliştirme faaliyetlerini 5 bin 200 metrekarelik alan üzerine kurdukları yeni Ar-Ge merkezinde topladıklarını dile getirdi. Karagöz, yaklaşık 30 milyon TL'lik yatırımla kurdukları Kaleseramik Ar-Ge Merkezi'nin yetkinliklerini Kale İtalia bünyesindeki Ar-Ge merkezi ile birleştirdiklerini açıkladı. Kale Grubu'nun Ar-Ge harcamalarının toplam bütçeye oranının 2012 yılında yüzde 1.45 olarak gerçekleştiğine işaret eden Karagöz, “2013 yıllık bütçesinden de yüzde 1.58 oranında pay ayırdık. 2014 yılında ise harcamalarımız yüzde 1.80 oranında gerçekleşecek. 2015 yılı sonuna kadar toplam 55 milyon TL'lik Ar-Ge harcaması yapacağız. Grup olarak 2015 yılında ciromuzun yüzde 2.2'sini Ar-Ge'ye ayırarak, Türkiye ortalamasının iki kat üzerine çıkacağız” açıklamasını yaptı.

Bu yıl Yapı Fuarı'nda Kaleseramik olarak, ileri teknolojiyle ürettikleri doğal görünümlü koleksiyonları tüketicilerin beğenisine sunacaklarını duyuran İhsan Karagöz, “Fuarda, kullanıcıların beklentileri doğrultusunda geliştirdiğimiz  Çanakkale Seramik'in Maison, Bohemia, Illusion, Forest ve Country koleksiyonlarımızı sergileyeceğiz. Mimari tasarımlara ve inşaat teknolojilerine yeni bir bakış kazandıran Kalebodur'un ise Aurora 490, C-Extreme, Cement 2.0, C-Stone, Natural Stone & Marbles, Luxury Marbles, Natural Stone, Luxury Wood, Supernova, Habitat, Wave, Fosil, Blend, Atrio, Vintage, Rock ve Cotto koleksiyonlarını sunacağız. Fuarda ayrıca İtalya'daki prestijli markalarımız Edilgres ve Edilcuoghi'nin yeni koleksiyonları da yer alacak” diye konuştu. Sektörün amiral gemisi olmanın sorumluluğuyla hareket ettiklerini söyleyen Karagöz, “Trend belirleyici, işlevsel, çevreye dost ve kaliteli kavramlarını ürünlerimize yansıtmayı sürdürürken, profesyoneller ve tüketicilerle bir araya gelmemizi sağlayan fuarda, kullanıcıların tercih ve beklentilerini değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kaleseramik istihdamda da Türkiye’nin Kale’si oldu!
  • 16.06.2022 10:27

Kaleseramik istihdamda da Türkiye’nin Kale’si oldu!

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşu Kaleseramik’ in, Çanakkale’de sağladığı güçlü i ...

Banyolardaki masalsı atmosfer Kale Viktorian ile hayat buluyor
  • 02.10.2014 11:52

Banyolardaki masalsı atmosfer Kale Viktorian ile hayat buluyor

Kale, romantik tonların hakim olduğu Victorian ile banyolarda estetik ve zarif b ...

Kale Seramik Çanakkale’deki fabrikasının temelini attı
  • 17.10.2013 08:49

Kale Seramik Çanakkale’deki fabrikasının temelini attı

Çan ilçesinde kurulu bulunan Kale Seramik Fabrikaları'nın 19'uncu karo fabrikası ...

Kale Seramik pazar payını yüzde 35’e çıkarmayı hedefliyor!
  • 07.05.2013 17:12

Kale Seramik pazar payını yüzde 35’e çıkarmayı hedefliyor!

Türkiye’de yüzde 29’a varan pazar payına sahip olduklarını aktaran İhsan Karagöz ...

Kale Yapı Grubu, seramikte pazarlama devrimi yaptı!
  • 30.04.2013 08:37

Kale Yapı Grubu, seramikte pazarlama devrimi yaptı!

Avrupa'nın seramikte en büyük 3'üncü üreticisi olan Kale, pazarlamada sektöründe ...

Kale Seramik UNICERA 2013 Fuarı’nda 1 Mart’ta kokteyl verecek!
  • 26.02.2013 15:45

Kale Seramik UNICERA 2013 Fuarı’nda 1 Mart’ta kokteyl verecek!

Kale Seramik UNICERA 2013 Fuarı’ndaki standında 1 Mart tarihinde kokteyl düzenli ...