maritbet girişmaritbet
İzober mantolama sektöründe yüzde 47 büyüme hedefliyor!

İzober mantolama sektöründe yüzde 47 büyüme hedefliyor!

Kapasitesini geçen yıl 60 bin tona çıkartarak Türkiye’nin en büyük iki taş yünü üreticisinden biri konumuna gelen İzober, gözünü sektör liderliğine dikti

Kapasitesini geçen yıl 60 bin tona çıkartarak Türkiye'nin en büyük iki taş yünü üreticisinden biri konumuna gelen İzober, gözünü sektör liderliğine dikti. 2008 yılında 20 bin ton yıllık üretim kapasite ile üretime başladıklarını bildiren İzober Genel Müdürü Harun Hasyüncü, 2012 yılında yüzde 42 büyüyen firmanın 2013 yılı hedefinin ise bir önceki yıla oranla yüzde 47 büyümek olduğunu bildirdi. Mineral taş yünü mantoloma sektöründe üretmiş oldukları altı farklı marka ile sektöründe ön plana çıktıklarını ifade eden Hasyüncü, “Aynı zamanda sandviç panel sektörünün mineral taş yünü ihtiyacının büyük bir kısmının tedarikini sağlayan firmamızın 2014 yılı hedefi sektöründe hem üretim hem satış hem de ürün gamı açısından hem pazar payı hem kalite hem de müşteri memnuniyeti açısından lider konuma yükselmek” şeklinde konuştu. Firmanın bu kadar hızlı oranda büyümesini değerlendiren Hasyüncü, rekabetin çok hızla arttığı yalıtım sektöründe sabit maliyetlerin azaltılması ve kârlılığın korunabilmesi adına sürekli üretimlerini ve cirolarını artırma yönünde çalıştıklarını söyledi.

Üretimin % 12'si ihraç ediliyor

Üretilen ürünün hafif olması ve navlun bedellerinin çok yüksek olmasına rağmen toplam üretimlerinin yüzde 12'lik kısmını ihraç ettiklerini belirten Hasyüncü yeni üretimine başladıkları vakumlu ambalajlı ürünler sayesinde navlun maliyetlerini daha aşağıya çekerek ihracat oranını ve ihraç edilen ülke sayısını artıracaklarını aktardı. Hasyüncü, Azerbaycan, Irak, Gürcistan, Tunus, Türkmenistan, İsrail başta olmak üzere toplamda 15 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 30 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 80 bin metrekare alan üzerinde faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Hasyüncü, şunları söyledi: “Taş yünü üretiminin yanı sıra ihtiyacı olan bazalt taşının maden işletmeciliğini de yapıyoruz. Üretim esnasında ihtiyaç duyulan bakalit bağlayıcıyı kendisi üreten, yine ihtiyaç duyduğu oksijeni kendisi üreten, bunların yanı sıra fabrikadaki bütün katı ve sıvı atıkları birleştirerek briket üretip bunu tekrardan hammadde olarak kullanan Türkiye'de değil, dünyada çevreyle barışık sayılı entegre mineral taş yünü üretim tesislerinden biri konumundayız. Kendi tasarladığımız ve geliştirdiğimiz makine sayesinde üç yoğunluğu bir levha üzerinde bir araya getirip, bunun faydalı model ve patentine sahip olan dünyadaki tek üreticiyiz.” Kısa sürede çok sayıda başarıya imza atan firmanın gelecek dönemde Tübitak ve KOSGEB'ten almış olduğu iki ayrı destek projeleri sayesinde araç sektöründe kullanılan miktonize taş yünü ve topraksız tarım sektöründe kullanılan organik mineral fiber üretimi gerçekleştireceği haberini veren Hasyüncü, sektörde ilklere imza atmaya devam edeceklerini iletti.

Önemli sektörel belgelere sahip olduklarını belirten Hasyüncü, “Sektörümüzde ilk ve tek olarak OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve Güvenliği, 14001 Çevre Yönetmeliği, 9001 Kalite Yönetim Sistemi, 50001 Enerji Verimliliği Belgesi, TSE EN 13162 standardı ve CE EN 13162 standartlarının hepsine birden sahip firmamız bunların yanında marin sektöründe Rina LLOYD's belge standartlarında üretim yapmakta. Yine kendi bünyemizde TÜRKAK'tan 12 deney standardında akredite olmuş laboratuvara sahip Türkiye'nin ilk ve tek firmasıyız” dedi. Türkiye'nin kullanmış olduğu enerjinin yüzde 73'ünü ithal ettiğini, kullanılan toplam enerjinin yüzde 35'inin yaşam alanı ısıtma ve soğutmalarında kullanıldığını söyleyen Hasyüncü, “Maalesef Türkiye'deki konutların yüzde 85'inde yalıtım bulunmuyor. Binalarımızda yalıtım yapılarak bu kullanılan enerjinin yüzde 50'sini tasarruf edebiliriz. Doğru yalıtım, ailelerin bütçesine ve ülke ekonomisine daha büyük katkılar sağlayarak dış ticaret açığında yaklaşık 7 milyar dolar gibi ciddi bir kazanç sağlanacaktır” dedi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzober mantolama sektöründe yüzde 47 büyüme hedefliyor!
  • 31.08.2013 08:35

İzober mantolama sektöründe yüzde 47 büyüme hedefliyor!

Kapasitesini geçen yıl 60 bin tona çıkartarak Türkiye’nin en büyük iki taş yünü ...