maritbet girişmaritbet
Dem-Taş İnşaat, İnan Beton markasıyla bims üretecek!

Dem-Taş İnşaat, İnan Beton markasıyla bims üretecek!

Dem-Taş İnşaat, ‘İnan Beton’ markasıyla kilit parke taşı, bordür, yağmur oluğu, briket ve asmolen çeşitleri üretimi yapıyor

Dem-Taş İnşaat, ‘İnan Beton' markasıyla kilit parke taşı, bordür, yağmur oluğu, briket ve asmolen çeşitleri üretimi yapıyor. Dem-Taş İnşaat Ortağı Sinan Coşgun, 2 milyon liralık yatırım yaparak, binaların yalıtım maliyetini ortadan kaldıran bin santigrat ısıya dayanıklı bims üretmeyi planladıklarını söyledi. Coşgun, gelecek yıl üretimini hedefledikleri bims'i ihraç etmeyi düşündüklerinin de altını çizdi.

Coşgun, 1 milyon liralık yeni yatırımları ile günlük 400 metrekare olan üretimlerini 2 bin 500 metrekareye çıkardıklarını dile getirerek, “Üretim tesisimiz 14 bin metrekare alan üzerine kurulu. TSE ve ISO standartlarında üretim yapıyoruz. Osmaniye için önemli bir yatırım yaparak, önemli bir istihdam sağladık. 25-30 olan çalışan sayımızı, yeni yatırımlarla artırmayı düşünüyoruz. İlerideki zamanlarda Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve İskenderun'a da ürün göndermek istiyoruz. İran ve Suriye'ye ihracat yapma hedefimiz de var” dedi.

“Yüzde 40'lık büyüme bekliyoruz”

2 milyon TL'lik yatırımla 2011 yılında kurulduklarını belirten Coşgun, 2012'de 390 bin metrekarelik farklı boyutlarda parke taşı ürettiklerini kaydetti. Bu yıl, 850 bin metrekarelik parke taşı üretimi hedeflediklerini kaydeden Coşgun, “Bu da 8 milyon TL'lik bir ciro yapıyor. Yüzle 40'lık bir büyüme bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Coşgun dokuz ay önce, vişne çürüğü mermer üretimine de başladıklarını belirterek, bu mermerin dünyada sadece üç yerde çıktığını söyleyerek, “Türkiye'de ise biri Osmaniye, biri Elazığ'da olmak üzere sadece iki şehirde çıkan vişne çürüğü mermer üreticisiyiz” dedi.

Coşgun, “Osmaniye'deki ocağı dokuz ay önce kiraladık. 45 bin metrekare kullanıma hazır mamul olarak mermer üretiyoruz. İhracat için de blok şeklinde kesilen mermerler imal ediyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Amaçlarının 25 bin ton blok mermer çıkarmak olduğunu aktaran Coşgun, 60 bin metrekare de değişik ebatlarda kullanıma hazır mermer üretmeyi planladıklarını vurguladı. Çin, Irak ve Almanya'ya ihracat yapmayı hedeflediklerini aktaran Coşgun, 1,5 milyon liralık bir yatırımla da üretim alanlarını genişletmeyi planladıklarını ifade etti. Coşgun, “Vişne çürüğü mermer yer döşemesi, dış cephe kaplamaları ve özellikle ev süslemelerinde kullanılıyor. Görünümü çok şık bir mermer türü. Ancak biz farklı bir şey yapmayı planlıyoruz. Posa diye tabir edilen taşları kesip kaldırımlarda renkli taş olarak kullanmayı planlıyoruz. Parke taşına yan ürün gibi olacak. Böylece kaldırımları da renklendireceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dem-Taş İnşaat, İnan Beton markasıyla bims üretecek!
  • 25.06.2013 09:03

Dem-Taş İnşaat, İnan Beton markasıyla bims üretecek!

Dem-Taş İnşaat, ‘İnan Beton’ markasıyla kilit parke taşı, bordür, yağmur oluğu, ...