maritbet girişmaritbet
Capatect, Trabzon Ahi Evran Göğüs Hastanesi’ne yalıtım yapıyor!

Capatect, Trabzon Ahi Evran Göğüs Hastanesi’ne yalıtım yapıyor!

Kamu binalarında enerji verimliliğini arttırmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla hazırlanan “Kamu – Özel Sektör Elele Enerji Verimliliğine” projesi Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirildi. İlk aşamasında Sağlık Bakanlığına bağlı binaların enerji maliyetlerinin en aza indirilmesi ile başlayacak proje daha sonra tüm kamu binalarının enerji verimli haline dönüştürülmesi ile devam edecek.

Özel sektörün de destek vereceği projede, ısı yalıtımı, cam uygulamaları, elektrik aydınlatma sistemleri, arıtma, ısıtma-soğutma gibi sistemler yenilenecek ve daha verimli hale getirilmesi konusunda çalışmalar yapılacak.

Pilot proje olarak seçilen ve çalışmalarına başlanan “Trabzon Ahi Evran Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi” enerji dostu hastanelere örnek teşkil edecek.

Yüksek ısı yalıtım performansı sağlaması amacı ile dış cephe ısı yalıtımda standart EPS levhalara göre %20 daha yüksek yalıtım gücüne sahip, Capatect Dalmaçyalı Isı Yalıtım Levhalarının kullanılacağı projede, elde edilecek tasarrufun diğer kamu kurumlarına örnek teşkil etmesi planlanıyor. Filli Boya tarafından sunulan Avrupa standartlarına sahip Capatect Isı Yalıtım Sistemi, ortalama %50 enerji tasarrufu sağlıyor ve bina içinde dengeli ısı dağılımı sağlayarak sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarının oluşturulmasına yardımcı oluyor.

22 Ağustos 2013 günü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'nın ev sahipliğinde ve Sağlık Bakanlığı,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Üst Bürokratları ile proje ortağı özel sektör firma yetkililerinin katılacağı Trabzon da yapılacak çalıştayda projenin yol haritası belirlenecek. 

Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, "Yeşil hastaneler projesi, enerji verimliliği adına büyük bir adım oldu. Betek olarak, belirlemiş olduğumuz enerji politikamızda, dünyamızı gelecek nesillere aktarma sorumluğu ile doğal kaynakların sürdürülebilirliği, karbon salımının azaltılması ve enerji tüketiminin düşürülmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu projenin de enerji verimliliği konusunda ülke ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.        

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'deki hastane binalarının ortalama yaşı kaça indi?
  • 28.11.2022 17:22

Türkiye'deki hastane binalarının ortalama yaşı kaça indi?

Sağlık Bakanlığınca yapılan yeni yatırımlar ve inşa edilen şehir hastaneleri ile ...

Türkiye'nin 20'nci şehir hastanesi hizmete açılıyor
  • 26.09.2022 16:03

Türkiye'nin 20'nci şehir hastanesi hizmete açılıyor

Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasına girecek Etlik Şehir Hastanesi, 28 ...

Sağlık Bakanlığı, LG UVNano özellikli klimaların etkisini onayladı
  • 21.04.2022 11:21

Sağlık Bakanlığı, LG UVNano özellikli klimaların etkisini onayladı

UVNano teknolojili UV LG Sirius ve UV Artcool klimaların %99.99 sterilizasyon sa ...

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...